Categories
General

Saló i Editorials (3ª part)

batmaaanCom les segones parts mai van ser tant bones, ens la saltem per passar a la tercera!

Complementa els dos reportatge que relaciona Saló i Editorials elaborats per a zonajaponesa.com. Al lloro amb les últimes novetats!

Selecta Visión | Novetats Saló del Còmic 2009

Després del llarg recorregut promocional, passant per Sitges, anunciant-se al Saló del manga i l’estrena a alguns cinemes, finalment Selecta presentava l’edició en DVD d’Evangelion: 1.01 You are (not) alone, en dos formats: de col·leccionista i a l’estil Japonès; per un film que els amants de la sèrie feia temps que esperàvem.

Una altra novetat sonada era una pel·lícula estrenada tot just fa un any a Japó, El verano de Coo. Dirigida pel director de pel·lícules de Shin-chan i produïda per l’estudi que va guanyar l’Òscar amb Departures; es tracta d’un film que pot estar a l’alçada de produccions de l’estudi Ghibli.

La família Robinson no va passar desaparcebuda i és que la distribuïdora recupera un entranyable clàssic que es va emetre fa uns anys a la televisió i que és molt recomenable per a un públic infantil.

coo-eva-robin

Com a novetat destacada del 2009 ja estan preparant per tenir apunt pel Saló del Manga o finals d’any: The Sky Crawlers, la pel·lícula de Mamoru Oshii, director reconegut per Ghost in the Shell.
Un film d’animació que recrea combats aeris entre joves pilots d’avions i que es va poder veure al festival de cinema Sitges 2008 on va guanyar tres premis destacant el de millor banda sonora original.

Per tal de promocionar els seus llançaments tenen un canal propi al youtube on trobem videos/tràilers d’anime del seu catàleg. Al visionar Sky Crawlers s’anuncia que tindrem edició en DVD i Blu-ray disc.

sky-selecta

Planeta de Agostini Cómics | Novetats Saló del Còmic 2009

Les principals novetats manga que presentaven van ser la reedició de Monster en una edició de luxe (la que es mereixia) i Pluto una llicència anunciada fa anys i que finalment ha aconseguit entrar per la porta gran. Ambdues són obres amb el segell inconfusible d’Urasawa.

urusawa-teamdragon

Val la pena mencionar el còmic Batman: Barcelona el cavaller del Drac, que va arrasar i va entusiasmar al públic català, de camí a una segona edició. Ja pensant en Juny es preveu editar dos seinen: Gaku, un relat de muntanya i Musashi inspirada en el cèlebre samurai Musashi Miyamoto.

planeta-1

Més endavant, pel Saló del manga es van confirmar les edicions de luxe (kanzenban) de tres títols i/o de mangakes ben coneguts:
Dr Slump
d’Akira Toriyama (15 volums), la reedició que es mereix aquest clàssic del manga – només en castellà-; No Soy un Ángel d’ Ai Yazawa (4 volums) una altra col·lecció pre-Nana; i dues guies oficials de Bola de Drac: BD Landmark i BD Forever -aquestes sí en edició simultània català/castellà- complementant el manga amb curiositats sobre l’univers i personatges de Bola de Drac.

Com alguns sabreu, l’interès per publicar l’edició definitiva de Dr Slump ja va ser anunciada fa un parell d’anys en entrevistes a Japanzone.cat. Vam posar-nos en contacte amb l’editorial per demanar el motiu de no contemplar una edició catalana i han acabat comentant el que ens temiem que “ara mateix la llicència només és per una llengua”.

bd-slmp-tenshi


La Cúpula |

Tenen intenció de seguir publicant obres de Hideshi Hino, autor japonès referent de la temàtica de manga de terror. Dos volums autoconclusius i confirmats són Galería de Horrores, per finals de juny, i Zipang a l’0ctubre com a novetat del Saló del Manga.

hino_lacup


Ponent Mon |

També ens va comentar l’ interès de seguir publicant obres de Jiro Taniguchi, el mangaka que els ha donat més bons resultats de vendes. Continuant la publicació de l’extensa obra de Taniguchi, estan en preparació i que veurem pròximament:
la passió pel dibuix d’animals a Un zoo en invierno (volum únic) un títol publicat al 2008 al Japó; així com Blanco (2 volums) i la seva seqüela, Blanco II (2 volums), relats de la natura salvatge en el seu màxim esplendor.

tanig_ponent

Norma editorial | Novetats Saló del Còmic 2009

Després de mig any, les aventures dels germans Elric de Fullmetal Alchemist tornava al mercat amb el tom 20. I rescatada del passat Magic Knight Rayearth arribava amb una edició digne d’aquesta obra de les CLAMP.

Al Saló va ser el moment de posar dates per algunes de les llicències manga pel 2009. Després de l’estiu, al setembre, pels seguidors de dues de les col·leccions més exitoses de Norma, tindrem Fullmetal Alchemist 21 i XXXHoLic 14 i com a novetat, una nova versió paral·lela d’Evangelion: Academia Neogénesis Evangelion: Apocalipsis de Min Min (3 toms, oberta).

norma-2

.

Al Saló del Manga hi haurà una important presència de títols de CLAMP, entre les novetats tindrem l’últim i 7è volum de RGVeda, el primer de Kobato (4 toms, oberta) -la sèrie més recent al Japó- i Tsubasa: Album de Reproductions, un llibre d’il·lustracions de la sèrie Tsubasa Reservoir Chronicle.

També es publicarà el josei Kimi wa pet de Yayoi Ogawa i O.U.T d‘Inma Ruiz, guanyadora del III Concurs Manga que convoca Norma que segueix l’aposta per joves mangakes. Per qui li pugui interessar, la convocatòria del 4rt concurs manga acaba el 31 d’agost de 2009.

norma-1

A través del blog manga també han anat comentant que entre 2009 i 2010 tenen previst editar altres llicències com el seinen Xblade de Tatsuhiko Ida & Satoshi Shiki (6 toms, oberta); la segona part de Magic Knight Rayearth II de CLAMP (3 volums); el llibre Akira Animation Archives de Katsuhiro Otomo; els vampirs de Hipira de Katsuhiro Otomo & Shinji Kimura (volum únic) o la mitologia xinesa de La leyenda de Son Goku de Osamu Tezuka (4 volums).

norma-3

Saló i Editorials (1ª part) Glénat, Glénat en català, Panini, Filabo

Saló i Editorials (3ª part) Selecta, Planeta, La Cúpula, Ponent, Norma

What which smooth silky you liners the thick pharmacy canadian I, Missha stress and and on sake I only for.

2 respostes a “Saló i Editorials (3ª part)”

Em fa rabia Planeta, tant temps fer-nos esperar i només tenen llicencia de Dr Slump en castellà. Per altra banda com a minim les dues guies de l’Edició Definitiva de Bola de Drac sortiran també en català. Un petit detall d’aquestes guies, són en lectura occidental.

Ah i l’edició en català de Batman: Barcelona, tot un exit, quan el vaig anar a comprar a l’FNAC després del Saló va ser feina trobar-ne algun exemplar, en quedaben poquissims.

Per altra banda em crida l’atenció “La leyenda de Son Goku” de Norma

Els comentaris estan tancats.