Categories
Cultura japonesa Reportatges

“Tokyo Ska”: una nit de J-ska

El dijous 9 de juliol, com si volguéssim donar una benvinguda sonada a l’estiu, part de l’equip de Japanzone vam assistir al concert que van oferir els mítics Tokyo Ska Paradise Orchestra a la sala La Mirona de Salt.

Després de l’actuació del 2007 a la sala Apolo tornaven a Catalunya i, per primera vegada, a les comarques gironines gràcies a la promotora LaClau.
La gira europea celebrava 20 anys de concerts de la banda i per oferir una nit d’ska memorable.

 

A les deu del vespre obrien les portes de La Mirona per entrar a la sala i comprar l’entrada a taquilla, els que encara no ho havien fet.  Tot i que la cua era força llarga ningú es va haver de quedar a fora. Aficionats a l’ska, japonesos/es i algun curiós que anava a veure com sonava l’ska del país del sol naixent.

La sala polivalent de La Mirona es va adaptar per acollir els concerts de la nit: primer La Selva Sur, sevillans amb ritmes d’ska-reggae i tot seguit Tokyo Ska Paradise Orchestra, la banda toquiota que combina ska, jazz i rock en un directe ple d’energia que durant dues dècades ha anat escampant arreu del món. L’hora prèvia al concert de Tokyo Ska va ser especial però atrafegada i és que tinguèrem feina durant el backstage :)

A partir d’un quart d’una de la nit, la banda va obrir el repertori de la nit amb una cançó del recent disc Paradise Blue i van continuar oferint alguns dels seus temes explosius com Ska me crazy, Pride of lions o Down beat stomp que es combinaven amb altres cançons de ritmes més suaus.

També els assistents al seu primer concert de TSPO es van sorprendre amb les versions de Pedorazu -àlies Tetris– la melodia del joc de Game Boy; la mítica Lupin the 3rd ‘78 un homenatge a la sèrie manga Lupin III, o del You’ll Never Walk Alone, famós himne del club de futbol de Liverpool.

Una vegada més, Atsushi Yanaka, el saxofó baritón d’Skapara, va posar-se l’entregat públic a la butxaca quan va deleitar-nos amb algunes frases en català:

Bona nit “Salto”! [Salt]
Estem molt contents d’estar aquí!
Us ho passeu bé? Us ho passeu bé?

Esteu preparats?
Esteu preparats?
Molt bé!
Molt bé!
Anem a ballar ska!”

Les sensacions que ens vam endur van ser molt bones; com en anys anteriors vam tornar a disfrutar d’un directe espectacular. I és que el llenguatge universal de la música va fer vibrar tant el públic com els músics al llarg de l’hora i mitja que va durar el concert.

Així ho van resumir en un video LIVE Girona @La Mirona:

..

No van defraudar…

Val la pena veure algun video Youtube dels llocs on han estat durant la gira europea o fer una llegida al blog especial -en japonès i a vegades en anglès- per adonar-se com de bé s’ho han passat els Tokyo Ska al seu European Tour’09.

També és interessant llegir el reportatge de Japanzone, per conèixer tot allò que cal saber i més de la banda.

A Catalunya era la quarta visita, esperarem amb candeletes la 5ena!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *