Categories
Agenda Autors Notícies

Animació de Tezuka a Barcelona

tezukaOsamu Tezuka és conegut per molts com el déu del manga (manga no kamisama) i juntament amb les innovacions que introduï al manga també va ser un dels pioners de l’animació japonesa.

Durant el dimecres 19 d’agost, CaixaFòrum de Barcelona fa un homenatge a l’animació feta per Tezuka en una doble sessió de cinc curtmetratges -sense diàlegs- produïts entre els anys 60 i 80.

.

Dimecres 19 d’agost, a les 17:00 i a les 18:30h

Del còmic a la pantalla: Homenatge a Osamu Tezuka, ”déu del manga”

Lloc: CaixaForum Barcelona, Av. Marquès de Comillas, 6-8. 08038 Barcelona

Osamu Tezuka és considerat al Japó com el ”déu del manga” -el Walt Disney japonès- a més de produir sèries de consum popular, també va fer curts d’autor.

El programa conté cinc curtmetratges, sense diàlegs, on conrea una gran varietat de temes i estils. Així, “La llegenda del bosc” és de tema ecologista, “Film destrossat” és una paròdia/homenatge al cinema mut i “Saltant” és un al·legat antinuclear.

jumpingLa llegenda del bosc, 1988, 30mm
La sirena, 1964, 8mm
La gota, 1965, 4mm
Film destrossat, 1985, 6mm
Saltant, 1984, 6mm

Durada total: 54 minuts, sense diàlegs

Preu per sessió: 2€
Places limitades
Projecció públic familiar

Organitza i més informació: CaixaForum Barcelona

.

Des de zonajaponesa.com us animem a llegir el reportatge que vam publicar en motiu del 80è aniversari del seu naixement, per conèixer amb més profunditat la figura de Tezuka.

Per Godai

6 respostes a “Animació de Tezuka a Barcelona”

Ha estat realment interessant, hem pogut veure uns curts d’animació variada, alguns amb clares influències disney. Entre el dramatisme i l’humor es debatien temes com la natura i la seva relació amb l’home, les pressions socials, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *