Categories
Notícies Saló del Manga Hospitalet

Exposicions del Saló

01-Shibuya-de-Josep-SeguPer anar fent ambientació del XV Saló del Manga recollim la informació de les exposicions d’enguany: l’homenatge al mangaka Yoshito Usui, les il·lustracions d’inspiració oriental de Luis Royo, l’estil manga segell de Ken Niimura i els retrats de pintura sobre Japó fets per artistes nacionals.
Quatre exposicions que no-et-pots-perdre!

 

“Cinc mirades sobre Japó”

Produïda per FICOMIC amb la col·laboració de Casa Àsia i que pretén diversificar l’oferta cultural i artística del certamen. La mostra col·lectiva inclou obres dels artistes:

Lolita de Pablo Maeso
"Lolita" de Pablo Maeso

*Josep Cisquella, artista hiperrealista que reflecteix elements quotidians sobre la tela, amb diferents materials. Al Saló mostra una sèrie de tres quadres sobre Tòquio.
*Pablo Maeso, estil realista i temàticament s’ha centrat en dos estereotips femenins japonesos com són les geishes i les lolites.
*Miguel Olivares, obres que parlen del mestissatge, de cultures diferents i, utilitza la tècnica del collage amb elements reciclats. Al Saló mostra tres pintures de tècnica mixta sobre fusta de la sèrie Tokio Frame.
*Josep Segú, les seves obres reflecteixen la realitat urbana amb una estètica pop. A l’exposició s’inclouen dues obres seves: Shibuya i Sonoko.
*Albert Vidal, pintor paisatgista urbà de diverses ciutats d’Àsia. Obres que presenta: Tokio, Usagi i Tokio Tower.

 .

Homenatge a Yoshito Usui

La recent mort del mangaka Yoshito Usui ha commocionat el món del manga. Aquest autor es va fer molt popular al nostre país gràcies a la sèrie Shin-chan. FICOMIC, amb la col·laboració de Planeta DeAgostini i Luk Internacional, presentarà una exposició sobre Shin-chan amb material gràfic i martxandatge divers.

Yoshito Usui (21 d’abril de 1958 – 11 de setembre de 2009) és conegut mundialment per ser el creador del descarat i encantador Shin-chan. Es va graduar al 1977 a l’escola de secundària de Saitama. Dos anys més tard comença a treballar a una empresa de publicitat realitzant alguns dels seus primers treballs en el camp de la il·lustració.
shin-chan2Al 1985 guanya el premi que la revista Manga Action atorgava als dibuixants novells. Poc després publicava “Darakuya Store Monogatari“, el que seria el seu primer manga. Al setembre de 1990, després de publicar “Office Lady Gumi“, veu la llum la primera entrega de la obra que li donaria fama mundial: “Crayon Shin-chan”. El manga debuta el 1996 de la mà de Planeta DeAgostini, però no seria fins el 2001, quan es va emetre per primera vegada la sèrie de dibuixos animats, que el personatge aconseguiria la fama que actualment té al nostre país.

També durant el Saló:
· Divendres 30 a les 11:30h. Sala d’Actes. Taula rodonaYoshito Usui, quelcom més que Shin Chan“. Amb Meritxell Gratacós (Luk Internacional), Antonio Martín (editor i historiador) i Carles Santamaria. Modera: Marc Bernabé. Per conèixer la trajectòria de l’autor, part de la seva obra i diverses anècdotes.
· Cada dia. Consultar horaris. Sala de projeccions (Auditori Barradas) “Homenatge a Yoshito Usui: projecció d’una selecció dels millors episodis de Shin-chan.

 .

La visió de Luis Royo sobre Orient

Royo_deadmoonLuis Royo és un conegut il·lustrador, pintor i autor de títols tant emblemàtics com III Millennium, Visions o Dome o Dead Moon, entre d’altres. La mostra compta amb una àmplia selecció d’esbossos i quadres originals escollits pel propi autor, on es podrà admirar la seva tècnica.

“Dead Moon” és un llibre d’il·lustracions publicat per Norma Editorial. Segons l’artista, “és una història oriental que mostra les conseqüències de la rivalitat entre dos clans en un ambient gòtic i obscur. Una història èpica, dramàtica i a la vegada intimista”.

 

.

Antologia de Ken Niimura

L’aposta pel manga creat al nostre país amb l’obra de de Ken Niimura. Una exposició que farà un complet recorregut per diverses etapes de la seva intensa i productiva carrera.

Ken-NiimuraJ. M. Ken Niimura (Madrid, 1981), d’ascendència hispano-japonesa i llicenciat en Belles Arts, ha publicat la seva obra en diversos llibres, revistes i fanzines col·laborat amb còmics, il·lustracions, artícles i entrevistes. Guanyador de més d’una trentena de premis, ha participat en diverses campanyes publicitàries, destacant el seu treball amb il·lustracions als llibres de la sèrie Japonés en Vinyetes” i al manga “Soy una matagigantes  (Norma Editorial). A l’any 2000 va ser l’autor del cartell del VI Saló del Manga.

També l’autor firmarà exemplars de la seva obra i participarà a una trobada amb els fans (Dijous 29 | 17:00. Sala d’Actes).

 

—————————————————————-

Dades tècniques

XV SALÓ DEL MANGA – L’Hospitalet de Llobregat.
Dijous 29 d’octubre al diumenge 1 de novembre de 2009.

xv-salomanga-cartTres espais: La Farga, Poliesportiu del Centre i Auditori Barradas

Horaris:
Dijous 29 i diumenge 1: de 10:00 a 20:00h
Divendres 30 i dissabte 31: de 10:00 a 21:00h

Entrades* :

  • Gratis; el divendres 30, disfressats de personatges manga, anime o videojocs.
  • 4€; amb Carnet Jove, Carnet +25, Carnet TR3S C i grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló.
  • 6€; General venda anticipada a El Corte Inglés i Servicaixa o a les taquilles del Saló.

*un manga gratis amb cada entrada (fins a esgotar existències). Vàlida únicament per a una persona i un dia.

Més informació: FICOMIC

Per Godai

Una resposta a “Exposicions del Saló”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *