Categories
Nit Manga Vic Reportatges

Sèries: La “Nit Manga 6”

BlackJackPeaceJa falta poquet… aquest cap de setmana Vic es vesteix de manga i per segon any, la Nit Manga inclou cinc sèries d’animació en cartell: ‘Black Jack’, ‘Utena’, ‘Conan el nen del futur’, ‘Paranoia Agent’ i ‘Cowboy Bebop’. Quina et crida més l’atenció?

Per tal que pogueu fer-vos una idea, recopilem informació de les sèries, així com dades tècniques les edicions en còmic i DVD.
Per saber-ne més no dubteu en apropar-vos a la Nit Manga.

.

NIT MANGA 6
Dissabte 14 de novembre de 2009
A partir de les 22:15 fins a les 2:00 aprox.,
Centre Cívic Remei-Estadi (Pg. Generalitat, 46) Mapa

cartell nit manga 6 cara» PROJECCIÓ “Videoclips i sèries”

22:15 a 23:00h Ambientació de videoclips J-pop (música nipona)
23:00 a 2:00h aprox., Projecció d’ episodis de sèries d’animació japonesa:

Black Jack episodi 0
Utena
episodi 1
Conan el nen del futur
episodi 1

– intermedi i sorteig manga –

Conan el nen del futur episodi 2
Paranoia agent
episodi 1
Cowboy Bebop
episodi 5

cartell nit manga 6 dors

Venda d’entrades a taquilla: 2€ General; 1€ Carnet VicJove
Els beneficis seran destinats a l’associació Una Mà al Senegal

.

Organitza: zonajaponesa.com, portal web d’informació de manga, animació, cinema i cultura japonesa | Contacte: [email protected]

Col·laboren: Vic Jove-Ajuntament de Vic, Centre Cívic El Remei-Estadi, Una Mà al Senegal, Arkham Studio, Zoo

Amb el suport de: Selecta Visión, Luk Intenacional, Ediciones Glénat, Norma Editorial, Planeta de Agostini Cómics

>

>

Sèries Nit Manga 6

.

BLACK JACK

Episodi 0 “A quién operar primero”
25 minuts. Castellà.

blackjackBlack Jack és un cirurgià clandestí, un mestre del bisturí que realitza operacions increïbles, fregant l’impossible, als clients que li demanen els seus serveis. Black Jack, un home misteriós acompanyat per la seva ajudant Pinoko.

Osamu Tezuka, el geni creador d’aquest manga, també va estudiar medicina abans de ser un brillant mestre del manganime, podria tractar-se d’una autobiografia amb tocs de ficció i realitat ben barrejats. En exclusiva a Vic projectarem el primer episodi de la sèrie de televisió.

Dades tècniques:

Autor original: Osamu Tezuka
Any: 1973
Edició del manga: 17 volums per Ediciones Glénat. Últim tom d’octubre de 2009.

Sèrie de televisió: 84 episodis.
Any: 2004-2006.
Llicència per Espanya de Luk Intenacional .

També hi ha editades una col·lecció de 10 especials (DVDs editats per Jonu Media) i fa uns anys es va editar una pel·lícula d’animació (DVD per Mangafilms).

.

UTENA

Episodi 1 “La núvia de la rosa
25 minuts. Català.

utena_group2Utena Tenjo és una noia de l’acadèmia Ohtori que es veu involucrada en un de joc de duels que té lloc en el sí del consell d’estudiants. Només els que tenen un misteriós anell amb una rosa grabada són els candidats a lluitar per obtenir “la núvia de la rosa” (l’Anthy Himemiha) i per extensió el poder dels miracles i el poder per “revolucionar del món!”.

“Shojo kakumei Utena” és una sèrie carregada de misteris i tota una metàfora, en clau japonesa, sobre l’adolescència i les dificultats d’aquesta època. La sèrie d’estètica shojo (noies) barreja la realitat quotidiana d’una escola amb històries de prínceps i roses.
Un acurat tractament psicològic dels personatges revela que molts no són el que aparenten ser.

Dades tècniques:

Autor original: Chiho Saito i Be-PaPas
Any: 1996
Edició del manga: 5 volums + especial publicats per Norma Editorial.

Sèrie de televisió: 39 episodis.
Any: 1997
Director: Kunihiko Ikuhara i Be-PaPas

Fa uns anys van editar-se alguns episodis de la sèrie en VHS per la desapareguda Dynamik. Hi ha una pel·lícula encara inèdita al nostre país.

.

.

CONAN EL NEN DEL FUTUR

Episodis 1 i 2 “Conan, supervivents a una illa perduda” i “La partença”
50 minuts. Català.

conan_nen_futurSom l’any 2028, vint anys després de la tercera guerra mundial la Terra ha patit grans desastres naturals, l’espècie humana gairebé ha desaparegut però Conan i el seu avi viuen feliçment en una illa perduda. L’arribada de Lana, una nena perseguida per uns soldats canviarà la vida de Conan i el portarà a viure mil i una aventures.

Conan és un noi d’una gran fortalesa i de cor pur, personatge nostàlgic que recordem de la seva emissió als anys 90 per TVC. La sèrie d’animació va ser creada pels mestres Hayao Miyazaki i Isao Takahata, prèvi a la creació del reconegut estudi d’animació Studio Ghibli.

Dades tècniques:

Sèrie de televisió: 26 episodis.
Any: 1978
Autor original: Hayao Miyazaki i Isao Takahata
Producció: Nippon Animation

Edició en DVD: per Divisa Home Video en un pack de 4 discs amb la sèrie completa i que inclou àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà.


.

.

PARANOIA AGENT

Episodi 1. “Aparece el chico del bate”
25 minuts. Castellà.

paranoia-agentTsukiko treballa com a dissenyadora de personatges i ha deixat el llistó ben alt creant al simpàtic gosset Maromi, ara la pressió de l’empresa on treballa recau en la seva nova creació.
Una nit Tsukiko és atacada per una persona amb un bat de bèisbol. Ella no recorda amb claredat l’agressor… qui és en realitat? Una àvia o un nen de primària? tot i els enigmes dos inspectors de polícia intentaran resoldre el cas.

Una història que entrellaça a diferentes persones amb el noi del bat. Aquest thriller de misteri mostra un interessant treball experimental on la ficció i la realitat van agafades de la mà; també tenen importància les relacions humanes, envejes i expectatives en una societat competitiva i atrapada a les exigències del treball.

Paranoia Agent és la primera sèrie de televisió de Satoshi Kon, director reconegut per les pel·lícules d’animació Perfect Blue, Millennium Actress, Tokyo Godfathers o Paprika.

Dades tècniques:

Sèrie de televisió: 13 episodis.
Any: 2004
Director: Satoshi Kon
Producció: Madhouse

Edició en DVD: per Selecta Visión, en un pack de 2 discs edició super jewel box que inclou àudio en castellà, japonès i subtítols en castellà.

.

COWBOY BEBOP

Episodi 5 “La balada dels Àngels Caiguts
25 minuts. Català.

cowboy-bebop1Cowboy Bebop s’ambienta al segle XXI on els humans habiten el sistema solar i viatjar pel ciberespai és del tot habitual. Spike, Jet i Faye són “space cowboys” o caçarecompenses que comparteixen estil de vida; companys a bord de la nau Bebop amb més d’un secret amagat.

En l’episodi de la nit, un assassinat desencadena la lluita entre clans de la màfia i s’inicia la cerca-i-captura de l’assassí amb una destacada recompensa. Spike es retrobarà amb el passat i amb records de vells amics, i a la Nit Manga podrem veure l’espectacular enfrontament dins una esglèsia amb música celestial, sens dubte, una de les millors escenes de l’anime.

Dades tècniques:

Sèrie de televisió: 26 episodis
Any: 1998
Director: Shinichiro Watanabe
Producció: Sunrise i Bandai Visual

Edició del manga: 5 toms publicats per Selecta Visión

Edició en DVD: per Selecta Visión, última edició del 2008, ed. col•leccionistes de la sèrie completa amb imatge remasteritzada, versió integral director’s cut, inclou àudio en català, espanyol, japonès i subtítols en castellà i portuguès. Extres: llibret de dissenys de la sèrie + il•lustració exclusiva.

També hi ha Cowboy Bebop la pel·lícula (2001, editada en DVD per Sony).
En preparació, la pel·lícula d’imatge real basada en la sèrie, on el personatge de l’Spike estarà interpretat per l’actor Keanu Reeves. El guionista, Peter Craig, va declarar “que està fent tot el possible per crear una història fidel a l’anime original”.

.

.

Tot això i molt més ho podràs descobrir al programa d’activitats de la Nit Manga 6

7 respostes a “Sèries: La “Nit Manga 6””

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *