Categories
Reportatges

Manga al mòbil?

Un nou reportatge de la Cristina on ens informa d’una nova manera de llegir manga.

Tots coneixem l’afició que tenen els japonesos a les galindaines tecnològiques i al manga. Per tant… perquè no unir-ho?

Aquest any, al 3er Mobile World Congress celebrat el passat febrer a Barcelona, ens han demostrat que aquesta pensada ja l’han tinguda al Japó, i amb molt bons resultats. Qui presentava la proposta era l’empresa NNT Solmare, especialitzada en la distribució de manga electrònic, una de les empreses més importants de la web per mòbil del Japó. No obstant no es conformen amb el mercat nipó sinó que s’han anat expandint a d’altres països orientals i ara volen fer el salt a Europa.

Què té el manga al mòbil que no tingui el de paper de tota la vida?  el pots dur fàcilment amb tu a tot arreu, es pot accedir a una gran quantitat de material (aquesta empresa té més de 25.000 títols disponibles), es disposa d’un control sobre continguts per a menors d’edat i hi ha una selecció de títols recomanats per adaptar-se a les preferències de cada usuari. A més els arbres del planeta ho agrairan.

NTT Solmare té el servei anomenat GMAS que ofereix a les empreses locals a l’estranger un paquet de còmics per mòbil. Es tracta de un “tot en un” on tot està resolt, des del tema dels drets d’autor fins a la producció del còmic digital. GMAS també permet que aquestes empreses estrangeres puguin ampliar els seus canals per a distribuir els seus propis còmics.

Aquesta empresa també té MOBIMA, una marca de continguts de mòbil que permet, arreu del món, llegir còmics al mòbil amb imatges d’alta qualitat i amb el text en l’idioma del lector.

La gestió d’aquest material a la web es realitza carregant el contingut en el site de l’operador de telefonia mòbil, que després es transmet al client.

És possible que aquest tipus de format arribi al nostre país? Qui sap, el futur s’acosta a passos de gegant i, a poc a poc, ens haurem d’anar adaptant a noves maneres de llegir manga gràcies a les noves tecnologies.

Ara bé, l’èxit o el fracàs d’aquest format queda en mans de l’acceptació dels usuaris i del treball que facin empreses com NTT Solmare i els operadors de telefonia mòbil ( però, segurament, aquest últim punt serà el  més difícil a resoldre).

23 respostes a “Manga al mòbil?”

No m’ho acabo d’imaginar això de llegir manga en una pantalla tan petita com la d’un mòbil… Si fos com un e-book, més gran… Però tot i així pensar que pots tenir a la teva disposició tota aquesta quantitat de títols que dius és molt temptador! Molt interessant, aquest tema!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *