Categories
Cultura japonesa

Concurs d’assaig 2010

Aquest any el Ministeri d’Afers Exteriors del Japó torna a convocar el Concurs d’Assaig 2010 per a joves europeus, que enguany arriba a la 32a edició. Un viatge d’estudis al Japó de 10 dies que es realitzaria el Novembre o Desembre del 2010.
Amb l’objectiu de suscitar l’interès per diversos aspectes del Japó: política, economia, cultura, societat… es pretén que a curt termini, aquest joves siguin capaços d’enfortir les relacions entre Japó i els seus països amb l’ajuda dels coneixements que adquiriran durant aquest viatge.

Si tens entre 25 i 35 anys, aquesta és la teva oportunitat. No t’entretinguis gaire que queda poc temps! Vols saber què has de fer?

BASES DEL CONCURS

 • Cal escriure un assaig en anglès d’una cara de foli A4, amb el títol “WHAT WOULD YOU DO TO STRENGTHEN THE RELATIONSHIP BETWEEN JAPAN AND YOUR COUNTRY”, (“Què faries per enfortir la relació entre Japó i el teu país”).
 • Preparar un Curriculum Vitae en anglès (amb fotografia) i una carta de presentació en castellà. A la carta cal incloure-hi les dades personals de l’autor: nom complert, sexe, data de naixement, adreça actual, núm. de telèfon (imprescindible), nacionalitat, ocupació, com vas tenir coneixement d’aquesta convocatòria i si has participat anteriorment en el concurs.

REQUISITS

 • No ser estudiants.
 • Tenir entre 25 i 35 anys (a 1 de juny del 2010).
 • No haver visitat anteriorment el Japó ni tenir pensat anar-hi en un futur proper.
 • Bon coneixement de l’anglès i capacitat de comunicació en aquest idioma.
 • Tenir una actitud entusiasta, ser sociable i tenir bona disposició per participar en activiats col·lectives.

TERMINI D’ENTREGA I LLOC D’ENVIAMENT

 • Els participants de Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears, han d’enviar els seus assajos al Consulat General del Japó a Barcelona (Av Diagonal 640, 2º D, Edifici Cajamadrid, 08017 Barcelona; Tfn: 93 280 3433).
 • Només s’admetran els treballs enviats per Correu certificat.
 • Participaran totes les cartes rebudes fins al dimecres 16 de juliol. Per tant, cal enviar-ho amb prou antel·lació perquè arribin físicament abans d’aquest dia. No s’admetran els que arribin amb data posterior.
 • Cal enviar DUES còpies del treball.

.

 • Els participants d’Andorra han d’enviar els seus assajos a l’Ambaixada de Japó a França (7, avenue Hoche 75008 Paris) i els terminis de presentació i alguns altres aspectes canvien respecte la convocatòria del Consulat de Barcelona. Trobareu tota la informació aquí.

OBSERVACIONS

 • L’incompliment d’algun d’aquests criteris suposarà l’anul·lació de la candidatura.
 • Es farà una preselecció mitjançant una valoració dels treballs i posteriorment, entrevistes personals als participats preseleccionats durant l’última setmana de juliol, en castellà i anglès, al Consulat del Japó de Barcelona.
  Les candidatures seran presentades al Ministeri d’Afers Exteriors del Japó perquè hi donin l’aprovació definitiva.
 • Els participants guanyadors que viatgin al Japó, hauran de respondre un qüestionari en anglès a la tornada i fer un escrit sobre les seves impressions abans i després del viatge i les diferències entre Europa i el Japó.

ESQUEMA DEL VIATGE D’ESTUDIS

 • Durada: Els guanyadors es dividiran en dos grups:

Grup A: Del 8 al 18 de novembre del 2010

Grup B: Del 29 de novembre al 9 de desembre del 2010

 • Nombre de participants totals a nivell europeu: 37

..

Pla de viatge

 • Conèixer aspectes de la cultura, economia i política del Japó tant des d’una perspectiva tradicional com moderna a través de conferències, visites i activitats.
 • Debats amb joves japonesos
 • Visita a diferents regions del país nipó
 • Estada amb una família japonesa.

.

.

És una oportunitat única. Animeu-vos a participar! I si ho feu, moltíssima sort!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *