Categories
Cultura japonesa Notícies Reportatges

Viatjar amb Japan Photo Project

L’ exposició Diacronies del Japó modern va ser el punt previ a l’inici de The Japan Photo Project, un projecte pioner amb dos professionals de la fotografia, la catalana Tina Bagué i el japonès Toru Morimoto.

Des de l’1 de gener i fins el 31 de desembre de 2010, el JPP es mou amb una autocaravana que els porta a recórrer l’extens Japó per conéixer i descobrir tots els racons possibles del país.

.

Aventura fotogràfica per documentar la societat i cultura japonesa

Viatjar per tot el territori japonès en una autocaravana és tot un repte personal i professional d’aquests dos aventurers. Volen mostrar el Japó a través de les imatges de les seves càmares i el veritable esperit de la societat nipona: aquella que els estrangers sovint no veuen i que els nadius sovint donen per normal.

L’objectiu principal del projecte és il·luminar l’esperít únic de la cultura de Japó des de dues perspectives diferents: la mirada d’un japonès natiu i el d’una occidental, a la vegada amb dos estils fotogràfics marcadament diferents.

Tina Bagué va nèixer a Barcelona i és especialista en fotografia de viatges. Treballa amb càmara de fotografia digital i en color.
Toru Morimoto, nascut a Kobe, va deixar el seu país el 1996 i ha viscut en diferents països del món. Treballa amb revelatge fotogràfic en blanc i negre.

Photos © TJPP Tina Bagué and Toru Morimoto

.

L’objectiu final del projecte

Després de recórrer Japó de cap a peus, rastrejant la geografia japonesa amb dues càmeres i durant 365 dies; els dos fotògrafs editaran els milers de fotografies obtingudes i per tancar el cicle volen completar-ho amb la publicació d’un llibre fotogràfic (en gran format) i una exposició paral·lela i itinerant on s’hi pugui descobrir l’essència de Japó.

La seva visió amb imatges pretèn reflexar intensament la profunditat i bellesa de la societat japonesa.

.

.

L’equador del JPP

Sobrepassant l’equador del projecte, la Tina i en Toru recorren Japó per documentar fotogràficament un munt de racons durant tot el 2010: en blanc/negre i en color. En analògic i en digital.

Després de 6 mesos i més de 17000 kilòmetres recorreguts a les carreteres, han passat de verdes i madures. En una nota de de premsa la Tina ens comenta: “La veritat és que és un repte en tots els sentits. Conduir, cuinar, viatjar, editar, retocar, revelar carrets i mantenir una pàgina web activa i actualitzada setmanalment no és fàcil, i menys durant 365 dies i dins d’una autocaravana de 6 metres de llarg.
Des del Gener hem trepitjat neu a Hokkaido, hem recorregut part de la ruta Henro a Shikoku, hem entrevistat a un munt d’artesans i ens hem perdut per incomptables camps d’arròs. Malgrat tot, crec que la part més díficil encara està per arribar. Les èpoques de plujes i l’intens calor humit dels mesos d’estiu seran la proba de resistència definitiva”.

També es destaca que en 6 mesos “Toru Morimoto ha disparat i revelat uns 230 carrets de blanc i negre. Tina Bagué ha disparat milers d’imatges, de les quals n’ha editat i retocat unes 2500. A la web, amb una mitjana de 5000 visites mensuales, hi ha uns 25 reportatges i més de 300 fotografíes individuals. Tenen registrats uns 1300 seguidors de Facebook.

Al JPP li queden 6 mesos per continuar endavant!

.

Més que un projecte fotogràfic

A la web The Japan Photo Project podeu trobar reportatges, fotos, vídeos, informació detallada del JPP i seguir el diari (blog) on expliquen les històries, anècdotes i curiositats del dia a dia del viatge: un espai interactiu en català, castellà, anglès i japonès..

Seguiu l’evolució del viatge i deixeu-vos transportar virtualment al país del sol naixent!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *