Categories
Notícies Saló del Manga Hospitalet

El cartell del Saló del Manga

Ja tenim la imatge que il·lustra el cartell del del XVI Saló del Manga de l‘Hospitalet de Llobregat, que es celebrarà a finals d’octubre.

El guanyador del concurs del cartell és Diego Bernardo Álvarez de Jijón; el cartell segons paraules de l’autor pretèn “crear una imatge potent, directa i expressiva, un reflex de la passió que un parell d’adolescents poden sentir quan, només sortir d’una botiga de comics, decideixen donar una ullada pel carrer a les pàgines del darrer número del seu manga favorit”.

En aquest sentit comenta que el somriure amb els dents apretats del noi i la mirada alegre de la noia creu que ho transmeten molt bé. També explica que “els llamps vermells fan al·lusió a la bandera japonesa, i ajuden a expandir l’energia dels personatges per tot el cartell”.
Diego Bernardo Álvarez (Jijón, 1978), llicenciat en Administració i Gestió d’Empreses i posteriorment diplomat en disseny gràfic.

Actualment és el cap d’estudis d’una acadèmia de disseny, on imparteix a més diverses asignatures com tipografia, retoc digital, projectes, història de l’art o dibuix.

Confessa que va començar a aficionar-se al manga al 1993 i la seva primera lectura va ser Saint Seiya/Los Caballeros del Zodíaco i després va venir Ranma ½. La seva obra favorita és One Piece, del que diu que “nai he llegit un comic amb una trama tant ben construïda i desenvolupada, amb personatges tant rics i amb un equilibri perfecte entre acció, humor i aventura”.

Altres sèries que destaca, a banda de clàssics com Saint Seiya i Dragon Ball, són Bastard!!, Appleseed, Alita, Nausicaä, Adolf, AirGear, Death Note o Slam Dunk.

Respecte a la vessant de dibuixant explica que és un dels 15 finalistes del Prix Raymond Leblanc de Brusel·les, un dels concursos de comic més importants d’Europa. La seva obra Le Cauchemar Noir és l’únic manga a concurs. Es pot veure i votar-lo a la web www.foundationrleblanc.be durant l’agost. Després un jurat escollirà les obres guanyadores, tenint en compte la votació popular. Entrar entre els sis primers implica la publicació del còmic per part d’Editions du Lombard.

Un altre projecte, on treballa des de fa un temps, és un manga titulat Hidden History, del que porta dibuixades unes 30 pàgines. “És el manga que estan llegint els nois del cartell de Saló i el títol està escrit en katakana”, comenta Diego. Es tracta d’una obra que transcorre en el futur, en una Terra quasi despoblada, on la gent està aillada i no s’en sap res del passat.

Els protagonistes viatgen pel món intentant descobrir que ha succeït… i un munt de detalls més”.

Respecte al seu mètode de treball, dibuixa directament sobre una pantalla digitalitzadora. El traç de plomí i el color o els grisos els tracta a través de diferents programes informàtics, a més d’afegir els textos i els efectes que seguin necessaris. Explica que té pendents diverses entrevistes amb editors espanyols i francesos.

Dades tècniques

XVI SALÓ DEL MANGA – L’Hospitalet de Llobregat.
Divendres 29 d’octubre al dilluns 1 de novembre de 2010.

Tres espais: La Farga, Poliesportiu del Centre i Auditori Barradas

Horaris:
Divendres 29 i dissabte 30,  de 10:00 a 21:00h
diumenge 31 i dilluns 1, de 10:00 a 20:00h

Entrades* :

  • 6€; General venda anticipada a El Corte Inglés i Servicaixa o a les taquilles del Saló
  • 4€; amb Carnet Jove, Carnet +25, Carnet TR3S C, de venda únicament a les taquilles del Saló.
  • 2€; per grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló.
  • Gratis; el divendres 29, els visitants disfressats de personatges manga, anime o videojocs. La caracterització cal que sigui integral.

*un manga gratis amb cada entrada (fins a esgotar existències). Vàlida únicament per a una persona i un dia.

Més informació: FICOMIC

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *