Categories
Agenda Reportatges Sitges Festival de Cinema

Sitges 2010

Del dijous 7 al diumenge 17 d’Octubre la 43ena edició del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. La imatge del cartell està inspirada en La Resplendor de S. Kubrick, que aquest any celebra 30 anys.

De la programació 2010 , a l’Anima’t destaca Welcome to the Space Show i Colorful; en pel·lícules d’imatge real nipones: Outrage (Kitano) i 13 Assassins (Miike).
Aquestes són les recomenacions de Japanzone, on trobareu dies i horaris de projecció amb les respectives sinopsis. Apunt per Sitges?

.

* Programació subjecta a canvis, cal estar atents a la pàgina web del festival.

* Entrades anticipades a la venda pel Tel-Entrada, telèfon i oficines de Caixa Catalunya. Consultar preus i descomptes.

*Aniversaris per recordar al festival: els 25 anys de Retorn al futur (Back to the future) de Robert Zemeckis; un tribut especial a la figura desapareguda de Paul Naschy amb la projecció del documental El hombre que vio llorar a Frankenstein, i els 50 anys de Psicosi (Psycho), d’Alfred Hitchcock.

.

Sessions en proposta

Welcome to the Space Show (Uchu Show e Yokoso)
Director: Koji Masunari
Producció: A-1 Pictures
Durada: 137 minuts

Dijous 7 d’octubre | 16:30 | Retiro
Divendres 8 d’octubre | 18:30 | Retiro
Secció ANIMA’T

Un grup de joves es disposa a passar les vacances d’estiu en un campament. Els dies transcorren amb la placidesa pròpia del moment i del lloc fins que un fet del tot insospitat canviarà les seves vides per sempre.
Després de rescatar, pel que sembla, un gos malferit, aquest revela la seva veritable identitat: es tracta de Pochi, un alienígena arribat d’un planeta llunyà a la recerca d’una substància anhelada en tot l’univers. Com a mostra d’agraïment per haver-li salvat la vida, Pochi ofereix als joves una recompensa inesperada: viatjar allà on els vingui de gust, incloent-hi «tan lluny com vulguin».

.

Colorful
Director: Keiichi Hara (pel·lícules anteriors: Shin-chan, El verano de Coo)
Durada: 126 minuts

Diumenge 10 d’octubre | 15:45 | Retiro
Secció ANIMA’T

En un lloc entre el cel i l’infern, una criatura angelical anomenada Purapura anuncia a Me que acaba de tocar-li una loteria molt especial. Me és l’ànima pecadora d’algú que ha comès un error terrible, la redempció de la qual és possible vivint una segona vida.
Me és retornada a la vida i ocupa el cos de Makoto Kobasayhi, un jove que s’acaba de suïcidar. Al cap de poc de ficar-se en el cos de Makoto, Me serà plenament conscient dels motius que el van portar a suïcidar-se. Aleshores haurà d’afrontar el repte de viure una vida que és molt lluny de ser perfecta.
Basada en la novel·la de la premiada autora Eto Mori.
Web oficial

.

Je t’aime
Direcció i guió: Mamoru Oshii
Animació: Tetsuya Nishio
Durada: 12 minuts

Dilluns 11 | 16:30 | Auditori
Dimarts 12 | 01:00 | Prado
Dimecres 13 | 01:00 | Retiro
Secció Oficial Fantàstic Competició Curts

En un futur no gaire llunyà i després d’una apocalipsi, un supervivent vaga per Tòquio cercant algun rastre humà.
Un curt d’animació del mestre Mamoru Oshii (director de Ghost in The Shell, Avalon, The Sky Crawlers).

.

Outrage (Autoreiji)
Director i guió: Takeshi Kitano
Japó, 2010
Durada: 110 minuts

Dimarts 12 d’octubre | 16:30 | Auditori
Secció Oficial Fantàstic Panorama a competició

Després d’un periple introspectiu en el qual ha escrutat els misteris de la creació artística i de la seva pròpia figura, Takeshi Kitano torna als orígens, al cinema d’acció, a les violentes històries de yakuzes.
A Outrage despulla completament la trama i se centra del tot en la guerra de poder desencadenada en el cor d’un clan. Kitano, que apareix novament com una figura de rostre i cos hieràtics, s’ho passa d’allò més bé ensenyant els trucs de la professió –de la màfia nipona–, amb els seus vestits impecables i els seus cotxes negres. Amb una violència més seca que mai, Outrage és un retorn com cal.

.

Thirteen Assassins (Jusan Nin no Shikaku)
Director: Takashi Miike
Japó, 2010
Durada: 126 minuts

Dimarts 12 d’octubre | 10:00 | Auditori
Dimecres 13 d’octubre
22:30 | Auditori
Dijous 14 d’octubre
| 22:45 |  Retiro
Secció Oficial Fantàstic a competició

.

Homenatge a Akira Kurosawa en motiu del 2010: Any Kurosawa

Dreams (Los Sueños de Akira Kurosawa)
Estats Units/Japó, 1990
Director i guió: Akira Kurosawa
Productors: Steven Spielberg, George Lucas, Akira Kurosawa
Durada: 122 minuts

Dissabte 16 d’Octubre | 12:15 | Prado
Secció Sitges Clàssics

Formada per vuit peces, Dreams ressegueix la història de Yo des de la seva infantesa fins que es fa vell. Els vuit capítols representen una sèrie de somnis, d’allò més diferents; amb tot, la pel·lícula posseeix una forta unitat: la idea de transmetre els desigs, les obsessions i els sentiments del protagonista.
Basada en els somnis del cineasta nipó, Dreams va comptar amb la presència inestimable de Martin Scorsese, que interpreta Van Gogh.

.

Podeu consultar tota la programació a la web oficial del 43è Sitges-Festival Internacional de Cinema de Catalunya – 7 al 17 d’octubre de 2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *