Categories
Cultura japonesa Notícies

Pantalles als estadis de Sumo?

Aquesta és la gran pregunta que actualment està debatent l’Associació Japonesa de Sumo. El passat 21 de novembre, durant la Reunió del Consell de Directors, es va plantejar la proposta d’instal·lar dues pantalles gegants de televisió a l’estadi Ryugoku Kokujikan de Tokyo, amb la finalitat d’atreure un major nombre d’espectadors a aquest esport.  S’estant estudiant les postures que partidaris i detractors tenen sobre l’assumpte.

..

En altres esports populars al país nipó, com el futbol o el baseball, ja fa temps que compten amb pantalles gegants als estadis. Però en el cas del sumo, alguns membres de l’Associació s’oposen a la idea ja que consideren que les pantalles distreurien a la gent dels moviments estètics rituals del sumo. El problema però, és que cada cop hi ha més dificultats per vendre les localitats pels campionats. En el darrer torneig de sumo fet a Tokyo al setembre, en només 4 dels 15 dies es van vendre totes les entrades, la meitat de dies respecte l’any anterior.

Per una banda, la gent que ho segueix des de la televisió de casa, té accés a molta més informació sobre els lluitadors, les seves fitxes, que si ho veuen en directe no tenen. Això és el que es pretén aconseguir amb la instal·lació de les pantalles.

Però per l’altra, hi ha qui considera que mentre la gent observés la repetició del  moviment del darrer combat, no estaria pendent dels espais entre lluites, que és quan els àrbitres són els protagonistes, ni tampoc dels moviments prèvis al següent enfrontament.

Caldrà veure quina acaba essent la decisió final. Recordem que dels 6 tornejos de sumo que es fan cada any al Japó, 3 d’ells tenen lloc a l’estadi de Tokyo, per tant és lògic que sigui el Ryogoku Kokujikan el primer on es plantegin aquesta opció. Si la proposta finalment s’acabés aprovant, les pantalles podrien ser instal·lades ja durant aquest pròxim 2011.

Si voleu saber més sobre el sumo us recordem que teniu la primera i la segona part dels reportatges especials que zonajaponesa.com vam publicar fa uns mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *