Categories
Anàlisis Novetats manganime: còmic i DVD Reportatges

Escaflowne, edició definitiva

Una de les grans novetats del Saló del Manga 2010 va ser La visió d’Escaflowne, us presentem un anàlisis d’aquesta edició de col·leccionista presentada per Selecta Visión; a priori pot semblar cara però té diversos arguments (nombrosos extres i interessants al·licients) per veure que està prou bé. A continuació un reportatge fotogràfic per veure com és Escaflowne, l’edició definitiva.

.

Presentada en una caixa contenedora de gran format tamany A4 amb logotip grabat en platejat:

THE VISION OF ESCAFLOWNE
Edició col·leccionista

Edició numerada i limitada de només 1200 unitats
– Sèrie completa de 26 episodis en 6 DVD
– Nou màster i amb escenes inèdites
– Àudio en català, castellà, japonès i subtítols en castellà
– Preu, 79,95€

· Edició basada en un nou màster digital japonès, la qualitat és millor que les anteriors edicions.
· Els subtítols han estat revisats i corregits errors de sincronització.
· En alguns episodis s’inclouen escenes noves, que són subtitulades.

Extres:

– 2 DVD amb més de 2 hores de contingut extra

Disc 1: 6 episodis versió TV

Disc 2: Club Escaflowne, Entrevista, Resum, Videos Musicals, Escenes videojoc, Opening & Ending.

Club Escaflowne, entrevista rera entrevista amb opinions i anèctodes de l’equip tècnic i artístic. Toc retro dels entrevistats, recordeu que la sèrie és del 1998.

Entrevista a Masahiko Minami, el 1998 era el productor de l’anime a Sunrise, actualment és el president de l’estudi d’animació BONES (Cowboy Bebop, Fullmetal Alchemist, Soul Eater)

Comentaris: una extra molt japonès; l’últim episodi 26 comentat pels actors de doblatge de la sèrie, en una conversa informal i divertida de Maaya Sakamoto (Hitomi Kanzaki), Tomokazu Seki (Van Fanel), Shinichiro Miki (Allen Schezar) i Minami Takayama (Dilandau Albato). Reunits uns anys més tard per la remasterització  digital d’Escaflowne.

Resum, en deu minuts de l’argument inicial de la sèrie.

Videos Musicals, les cançons oficials en AMV -anime music video- amb escenes de la sèrie.

Escenes del videojoc, basat en els personatges i noves escenes d’Escaflowne per a un joc de Playstation.

Opening & Ending textless, la cançó d’inici i el final sense text.

No Need for Promises [Opening]

Més al·licients…escaflowne_alicients

– Baralla de 26 cartes del Tarot: les cartes que apareixen en cada episodi de la sèrie, presenten el títol i tenen un sentit especial en la històri

– 4 llibres especials:

· Llibre Osaka, 104 pàgines amb il·lustracions originals de Hiroshi Osaka, un tribut al director d’animació de la sèrie. Una de les perles de l’edició, aquest art-book que transmet la passió per la sèrie en cada traç de pinzell per il·lustrar els personatges Escaflowne.

· Llibre Settei, 96 pàgines amb bocets de la producció de la sèrie; el disseny de personatges, els guymelefs (armadures), naus, escenaris interiors i exteriors de naus, edificis, paisatges, disseny de les cartes del tarot, etc. Tot cuidat fins al mínim detall.

· Llibre Storyboard, 80 pàgines amb croquis d’una part de l’episodi 1, escenes dibuixades i recopilades en aquest llibret.

· Llibre La Biblia de Escaflowne, 90 pàgines. Tota la informació de la sèrie: resum dels episodis, fitxa dels personatges, els guymelefs (armadures), la pel·lícula, descripció de les armadures, glossari, entrevistes a l’equip de l’anime, des del director Kazuki Akane, el dissenyador de personatges Nobuteru Yuki o el creadorShoji Kawamori.

.

Sinopsi:

Hitomi és una estudiant d’institut però amb una habilitat: a vegades pot predir el futur. Sense saber com enmig d’un entrenament d’atletisme se li apareix un jove guerrer perseguit per un drac; fruit d’aquesta trobada es veurà transportada a un món fantàstic. Allí coneixerà guerrers amb espasa i ales, noies-gat, dracs i princeses enigmàtiques, però també hi descobrirà la guerra, la tristesa i l’amor.

Escaflowne combina fantasia, amor i drama amb elements de ciència-ficció. La història té lloc en un planeta molt proper a la Terra anomenat Gaia, on la màgia està combinada amb l’enginyeria mecànica més avançada. Els cavallers Van i Allen, així com els seus enemics, utilitzen els guymelefs, armadures per la lluita.

L’atmosfera d’Escaflowne combina animació de mitjans dels 90, dissenys mecànics i tecnològics així com una banda sonora destacable.

Cal dir que Kazuki Akane va ser el director de la sèrie i pel·lícula de Escaflowne i entre altres treballs a l’storyboard a Cowboy Bebop, Samurai Champloo o  Ergo Proxy. També Shoji Kawamori, el creador original de la sèrie, és conegut pel disseny de les naus Valkiries de Macross.

Fitxa tècnica:

Escaflowne, edició definitiva

The Vision of Escaflowne
Tenku no Escaflowne
Sèrie de televisió de 26 episodis
Any: 1996
Gènere: Aventures/fantasia heroica
Autor:  Shoji Kawamori & H. Yatate
Director:  Kazuki Akane
Música: Yoko Kanno, Hajime Mizoguchi
Producció: Sunrise – TX
Distribuïdora: Selecta Visión

.

Segons informa Manu Guerrero de Selecta Visión: “L’edició col·leccionista de La Visió de Escaflowne ha vengut en un mes quasi 500 unitats. Al ser una edició limitada de 1200 unitats aquesta dada és tot un èxit i es reafirma que les reedicions de clàssics en format de luxe  com Neon Genesis Evangelion Platinum, Cowboy Bebop o Serial Experiments Lain són un producte que tan els aficionats nostàlgics com els nous fans aprecien i valoren els seus continguts per sobre del preu, el qual està entre 60 i 80 euros per aquestes edicions úniques”.
Escaflowne, tota l'edició definitiva

Fitxa de la web de Selecta Visión

8 respostes a “Escaflowne, edició definitiva”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *