Categories
Novetats manganime: còmic i DVD Reportatges

Propostes de DVD

En aquesta ocasió oferim una recopilació de películ·les en DVD que podrien entrar a la llista de possibles regals per festes o per demanar als Reis de l’Orient.

Tokyo Godfathers, Evangelion: 2.22, La noia que saltava a través del temps, Nausicaä, Princesa Mononoke, trilogia 20th Century Boys o Despedidas. Edicions més que recomenables i juntes en l’últim reportatge pel Feliç Any Nou, Shinnen Omedetô gozaimasu!

.

Tokyo Godfathers
Directors: Satoshi Kon i Shogo Furuya
Guió: Satoshi Kon
Any: 2003
Durada: 90 minuts
Edició en DVD distribuïda per Sony Pictures / Columbia

Una de les millors pel·lícules d’animació amb especial interès per veure durant les setmanes de Nadal i Cap d’Any.

Tres ‘sense sostre’ de Tòquio troben una nena abandonada la nit de Nadal; després de batejar-la com a Kiyoko decideixen retornar-la als seus pares… però com fer-ho si sols disposen d’una foto?

La noia que ha marxat de casa, l’alcohòlic que va abandonar la família i el transvestit amb molt bon cor que volia ser mare, una família peculiar que aprèn a afrontar el seu futur.
L’aventura farà un canvi important en la seva vida.

>> Reportatge-homenatge: L’últim adéu de Satoshi Kon

.

.

Evangelion: 2.22 you can (not) advance
Director: Masayuki i Kazuya Tsurumaki
Guió: Hideaki Anno
Produccio: Gainax, studio khara
Any: 2009
Durada: 108 minuts
Edició en DVD (senzilla i col·leccionista) i Blu-Ray distribuïda per Selecta

Decidit a renovar totalment Evangelion, aquesta és la segona part d’una tetralogia (la tercera part es prepara pel 2012) que aprofita les últimes tecnologies de l’animació i representa un nou començament de la saga.

Evangelion 1.0, actualitza els sis primers capítols de la sèrie, i a Evangelion 2.0 es fa un gir en l’argument: Mari, una pilot nova, s’afegeix a l’equip de NERV per continuar defensant Tokyo-3 dels atacs dels Àngels mentre s’aproxima el Tercer Impacte, una catàstrofe que, si es produís, canviaria definitivament el destí de la humanitat.

>> Anàlisis d’una sessió al Japó, microsite oficial

.

.

La noia que saltava a través del temps
Director: Mamoru Hosoda (Summer Wars)
Disseny de personatges: Yoshiyuki Sadamoto (Evangelion)
Producció: Madhouse
Any: 2007
Durada: 98 minuts
Edició en DVD i Blu-Ray distribuïda per Selecta

La Makoto és una estudiant que passa les hores amb els seus amics Chiaki i Kosuke i que donen molta importància als partits de beisbol que jugen després de classe perquè aviat canviaran de curs i no saben si continuaran estudiant junts.

Un dia Makoto ensopega amb um objecte molt especial que li dóna la capacitat de recular en el temps a grans salts. Makoto farà servir el seu do per eludir els problemes i allargar la diversió. Què faries si poguèssis anar enrera en el temps?

Basada en un manga publicat en dos toms per Planeta de Agostini i guanyadora de varis premis el 2007 com a millor pel·lícula d’animació per l’academia de cinema japonés, a Tokyo Anime Fair, Japan Media Arts Festival, Annecy Film Festival o al Festival de Cinema Sitges 2006.

>> Novetats Saló Manga 2010 rep.3 (de 3)

.

.

20th Century Boys trilogia en imatge real
Director: Yukihiko Tsutsumi
Adapten un manga original de Naoki Urasawa (Monster, Pluto)
Any: 2008 / 2009
Durada: 142 min – 139 min – 156 minuts
Edició en DVD (pack especial) distribuïda per Media3 Estudio

Parlar de 20th Century Boys és fer referència a un dels millors còmics manga que existeixen. Les pel·lícules són fidels a l’essència del còmic mantenint la intriga, el misteri i complexitat de la trama, en un relat de gran maduresa i on apareixen nombrosos personatges excel·lentment caracteritzats del paper a la pantalla.

Kenji és un empleat que treballa en una botiga d’alimentació i porta una vida monòtona com qualsevol altre japonès.  A finals de la dècada dels 60, Kenji i els seus amics van inventar-se una història que escriuen al Llibre de les Profecies, on lluiten contra una organització per aconseguir la pau mundial. Passen els anys, els amics ja són adults i comencen a succeir alguns fets que ells van avançar al llibre.

La mort inexplicable d’un amic de la infància i l’aparició del símbol relacionat amb el seu passat inicien un malson al voltant d’una misteriosa organització liderada per un home anomenat “Amigo” (Tomodachi).

>> Reportatge-homenatge “20th Century Boys: els nois del segle”

.

.

Nausicaä del Valle del Viento
Director: Hayao Miyazaki
Guió: Hayao Miyazaki
Any: 1984
Durada: 116 minuts
Edició en DVD (senzilla i col·leccionista) i Blu-Ray distribuïda per Aurum

Pel·lícula que donà peu a la creació de Studio Ghibli. Amb un clar missatge ecologista, de respecte per la natura i confiança als humans.

Ens trobem en un món post-apocalíptic on els humans han de sobreviure lluny de les zones contaminades del planeta i que, malgrat els errors del passat, segueixen cometent guerres i batalles. La Princesa Nausicaä, de la vall del vent, es veurà immersa en els conflictes pel poder de les dues nacions dominants que cerquen les tecnologies que en el passat van destruir el món.

Adapta els dos primers toms del manga original del mateix Miyazaki i editats en 6 volums per Planeta de Agostini.

>> Propostes: Descobreix Ghibli 4.0

.

La Princesa Mononoke
Director: Hayao Miyazaki
Guió: Hayao Miyazaki
Any: 1997
Durada: 130 minuts
Edició en DVD (col·leccionista) distribuïda per Aurum

Ambientada en el Japó medieval i basada en la tradició japonesa, relata la història d’un conflicte bèl·lic entre una civilització invasora i els déus del bosc.
El coratge i fortalesa dels joves protagonistes, Ashitaka i Mononoke, s’uniran per tal de mantenir l’equilibri que regna a la natura.

L’any d’estrenar als cinemes nipons, va aconseguir situar-se com a la pel·lícula més taquillera de la història del Japó (i superant Titanic).

>> Propostes: Descobreix Ghibli 4.0

.

.

Despedidas
Director: Yojiro Takita
Guió: Kundo Koyama
Any: 2008
Durada: 125 minuts
Edició en DVD distribuïda per Cameo

Daigo Kobayashi és un jove violoncel·lista que un dia es queda sense feina quan es dissol l’orquestra on treballa. Amb la seva dona decideixen traslladar-se de Tòquio a Yamagata, el poble natal d’ell, per viure a casa de la seva mare difunta.

Aquesta és la premissa inicial d’una pel·lícula emotiva i reconeguda a nivell internacional: una història que a través d’una cerimònia fúnebre mostra el respecte i herència del poble nipó.

>>Anàlisis “Despedidas”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *