Categories
Cultura japonesa Notícies

Seijin no Hi (Dia de la majoria d’edat)

Avui, segon dilluns de gener, els japonesos celebren el Seijin no hi (Dia de la majoria d’edat). És un dia festiu nacional al Japó, i tots els joves que van complir 20 anys a partir del 2 d’abril de l’any passat o que els compliran abans de l’1 d’abril d’enguany, estan convocats a les cerimònies que se celebren per tot el país, on els alcaldes fan discursos encoratjant aquests joves per aquesta nova etapa de les seves vides com a adults.

Aquesta festivitat es va començar a celebrar l’any 1948 i fins al 1999 estava fixada al dia 15 de gener. A partir de l’any 2000 però, es va canviar i va passar a celebrar-se el segon dilluns de gener, per tal d’aconseguir així un cap de setmana més llarg.

La particularitat principal d’aquest 2011 ha estat el nombre de nous adults, que per quart any consecutiu ha disminuït, marcant un límit històric, cosa que reflecteix el progressiu envelliment de la societat del Japó. El nombre de joves que van complir els 20 anys el passat 2010 va ser de 1,24 milions, gairebé la meitat del màxim de 2,46 milions que es va assolir l’any 1970. Això fa que actualment i per primera vegada des que es registren aquestes estadístiques, el nombre de nous adults no arribi a l’1% de la població total del país. 

Si en voleu saber una mica del Seijin no Hiaquí trobareu més informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *