Categories
Notícies

EL dibuixant Enrique Fernández, medalla de plata de manga al Japó

El passat dia 12 de gener es va anunciar que Enrique Fernández, nascut a Barcelona el 1975, havia quedat Segon en el Premi Internacional de Manga del Japó, per la seva obra “La isla sin sonrisa”, publicada el 2009 per Glénat. Comparteix aquest segon premi amb els dibuixants francesos Oliver Martin i Sylvain Runberg, i també amb el tailandès Verachai Duangpla.

.

...

El Primer Premi d’aquest esdeveniment fou pel xinès Xiao Bai per l’obra “Si loin et si proche” (Tan lluny, tan aprop). El Premi Internacional de Manga del Japó el va crear el Ministeri d’Afers Exteriors Nipó l’any 2007, per promocionar aquesta vessant cultural japonesa fora de les seves fronteres, i està considerat com el “Premi Nobel” del manga, tot i que els guanyadors no reben cap mena de dotació econòmica. Només poden optar a aquests guardons dibuixants no japonesos.

Enrique Fernández ha manifestat que la seva obra premiada  “té molt de l’univers japonès” i que s’hi poden veure diversos referents a pel·lícules d’animació nipones, especialment del director Hayao Miyazaki.

Trobareu imatges de “La isla sin sonrisa” aquí.

L’entrega de premis serà la pròxima primavera al Japó.

Títol: La isla sin sonrisa

Autor: Enrique Fernández

Editorial: Glénat

Edició: 1 volum; 56  pàgines; Color.

Preu: 12,95 €

A medio camino entre los cuentos marítimos de Stevenson y la fantasía animista de Miyazaki, Enrique Fernández construye un relato onírico y poético, con un dibujo espléndido, sobre la búsqueda de la felicidad. Yulkukany es una isla ballenera, batida por las tormentas, triste y olvidada. Milander Dean, un geólogo atormentado por su pasado, desembarca en su costa para realizar una investigación de rutina. Allí conoce a Elianor, una niña sensible, con una imaginación sin límites, y un buen humor contagioso.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *