Categories
Cultura japonesa

Noves beques del Japó

Recentment, el Ministeri d’Educació, Cultura, Esports, Ciència i Tecnologia (MEXT) del Govern Japonès ha obert dues noves convocatòries de beques Monbukagakusho 2011, dirigides a estudiants i professors, respectivament. Us en fem 5 cèntims.

Beca Monbukagakusho 2011 per a estudis japonesos

Dirigida a estudiants estrangers que desitgin aprofundir en els seus estudis sobre el Japó (llengua, cultura, etc.). L’objectiu d’aquesta beca és promoure la comprensió mútua i enfortir les relacions d’amistat entre el Japó i altres països mitjançant estudis especialitzats en llengua i cultura japoneses.

Alguns dels requisits:

  • Data de naixament entre el 2 d’ abril del 1981 i l’1 de abril del 1993.
  • Els sol·licitants hauran de ser estudiants en universitats estrangeres (no japoneses) d’àrees relacionades amb l’idioma o la cultura japoneses en el moment de la seva arribada i sortida del Japó.
  • Caldrà que tinguin coneixements suficients de japonès com per seguir un curs universitari en aquest idioma.

La duració de la beca serà d’un any a partir de l’octubre del 2011 i serà improrrogable.

Les sol·licituts i la documentació caldrà fer-les arribar a la “Sección Cultural y Prensa” de l’Ambaixada del Japó a Espanya (C/Serrano, 109, 28006 Madrid; Tfn: 91-590 76 12). Hauran d’arribar físicament a l’esmentada entitat com a màxim el dilluns 28 de febrer (inclòs).

Podeu descarregar els documents i consultar tota la informació aquí.

.

Beca Monbukagakusho 2011 per a formació de professors

Dirigida a estudiants estrangers que desitgin dur a terme una investigació sobre temes educatius en universitats japoneses.

Alguns dels requisits:

  • Data de naixament posterior al 2 d’abril de 1976
  • Els sol·licitants hauran de ser graduats per una universitat o per un centre de formació professional, i haver treballat com a professor d’ensenyament primari, secundari o de formació professional en el seu país d’origen per un període d’almenys 5 anys, a 1 d’abril de 2011. No podran ser elegits professors universitaris.
  • Els sol·licitants hauran de tenir intenció d’aprendre japonès i rebre tutories sobre la seva investigació en aquest idioma. Així mateix, hauran de realitzar la seva investigació en japonès i ser capaços d’adaptar-se a la seva vida al Japó.

La duració de la beca serà la necessària per a completar cada curs de formació a la universitat de destí i haurà de ser entre octubre del 2011 i març del 2013 (improrrogable).

Les sol·licituts i la documentació caldrà fer-les arribar a la “Sección Cultural y Prensa” de l’Ambaixada del Japó a Espanya (C/Serrano, 109, 28006 Madrid; Tfn: 91-590 76 12). Hauran d’arribar físicament a l’esmentada entitat com a màxim el dilluns 28 de febrer (inclòs).

Podeu descarregar els documents i consultar tota la informació aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *