Categories
Cultura japonesa

Sant Valentí

Avui molts nois japonesos deuen estar contents. És 14 de febrer, Sant Valentí, i com hem vist centenars de vegades en manga i anime, és tradició que avui les noies regalin xocolata o bombons als nois. Es diu que aquesta celebració la va importar al Japó una empresa de productes de confiteria l’any 1958. Si en voleu saber més detalls….

.

En aquest dia però, només són les dones qui donaran regals als homes: marits, xicots, companys de feina, caps, germans, pare, amics… El regal és xocolata en la majoria dels casos, però també poden ésser galetes o caramels, tot i que és menys habitual. Els homes  “tornaran” el regal el Dia Blanc, que se celebra el 14 de març.

Per sectors de la població, aquesta festa se celebra més entre els menors de 20 anys, i és més popular entre les noies, que moltes vegades regalen xocolata a les seves amigues i no en donen als nois. Entre les dones casades aquesta tradició se celebra molt menys.

Lògicament, les botigues, grans magatzems… preparen multitud de productes diferents de xocolata quan s’acosta aquesta data, i és que representa un percentatge molt important de tota la xocolata que es ven al llarg de l’any al país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *