Categories
Cultura japonesa Història

Periode Momoyama (1573-1603)

De nou un canvi de període està relacionat amb un canvi en la balança de poder. Aquest és potser un dels períodes més coneguts del Japó medieval ja que entren en joc el que la història ha anomenat els unificadors del Japó.

Per tal de poder-los conèixer en profunditat hem estructurat dos extensos reportatges. El primer inclou les figures de Nobunaga Oda i Hideyoshi Toyotomi; i el segon expliquem la vida de Ieyasu Tokugawa i la famosa batalla de Sekigahara.

Més info… Per cert, un element que no és citat en el reportatge de l’era Ashikaga és que al 1543 hi ha la introducció de les armes de foc i del cristianisme per part dels portuguesos.

Un resum: al final de l’era Ashikaga Japó es troba dividit amb els dominis de diferents daimyio, els quals s’enfrontaven entre ells per tal de tenir més poder. Doncs bé, algú ho havia d’aconseguir, no? El primer en iniciar la reunificació del país és el temut Nobunaga Oda, segueix amb la tasca Hideyoshi Toyotomi i finalment Ieyasu Tokugawa, que establirà un règim que controlarà el país durant més de 200 anys, anomenat “era Edo” o “era Tokugawa”.

Estigueu atents a la web, en breu penjarem els reportatges!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *