Categories
Cultura japonesa Notícies

Per Sant Jordi, còmic i Japó en català

rosaEn un dia tan especial com la diada de Sant Jordi i enguany es dedica als 25 anys de l’exportació de la Diada al país nipó.; des de Japanzone us animem a regalar una rosa i còmic en català.
O participar en actes solidaris amb Japó, l’entrega de premis del concurs manga de Manlleu o veure la pel·lícula Hula girls.

Feliç diada!

.

3 recomenacions de novetats destacades del còmic en català.

Cinturó Negre-Yawara! vol. 1 de Naoki Urasawa – col·lecció completa de 29 volums – periodicitat Bimestral – 7€/ volum

A Abril de 2011 publicats 15 toms.

cinturonegre1

Un bon dia, en Matsuda, periodista del diari Every Sport, veu per casualitat una noia que li fa una clau de judo increïble a un lladre. La noia es diu Ginger Inokuma, una estudiant de batxillerat que té un do especial per al judo i que és néta d’en Jigorô Inokuma, que de jove havia guanyat cinc vegades el campionat de judo del Japó.
Tanmateix, ella només desitja una cosa: ser “una noia normal i corrent”. Però el seu avi insisteix sempre que un dia ha d’aconseguir la medalla d’or olímpica i el Premi de l’Honor del Poble japonès.

Edita i més informació: Glénat

Blacksad integral de Juanjo Guarnido & Juan Díaz Canales – 232 pàg. Color – 29 €
Novetat ABRIL 2011. Inclou els 4 primers àlbums i 2 històries inèdites amb nou pròleg dels autors.

L’any 2000, dos joves autors espanyols van presentar al món en Blacksad, un detectiu privat ombrívol i vestit amb gavardina, tan dur com Humphrey Bogart… però amb cos de gat! John Blacksad ens porta als Estats Units de la dècada dels 50, on investiga misterioses desaparicions i cruels assassinats. Una obra que et recordarà a les millors aventures de Philip Marlowe o Samuel Spade.

Per primera vegada en català, la magistral il·lustració d’un dibuixant dels estudis Disney s’uneix a les seductores històries que han conquistat França i Espanya, i… en format integral!

Edita i més informació: Norma Editorial

Barri Llunyà de Jiro Taniguchi – Volum únic – 408 pàg + 6 a color – tapa dura – 24€

barri_tapa_0

Qui no ha somiat de tornar a la infància? És el que li passa a aquest home madur, que, de tornada d’un viatge de negocis, fa una volta involuntària per la seva ciutat natal. En recollir-se davant la tomba de la seva mare, es veu projectat cap al passat, on torna a viure un bocí de la seva infància, però sense perdre la seva manera de ser ni la seva experiència com a adult. Per primera vegada estarà en disposició de comprendre els seus pares.

Edita i més informació: Ponent Mon

Feliç diada de Sant Jordi, entre llibres i roses!

..

També en aquest dia,

  • TV3, a les 12.00, en directe l’acte de solidaritat de Catalunya amb el Japó i a les 17:25, la pel·lícula Hula girls basada en fets reals a la ciutat d’ Iwaki, propera a la central nuclear de Fukushima.

Sinopsi TVC: L’any 1965, la Joban Coal Mining Company, una de les grans empreses mineres del Japó, va reduir molt la seva plantilla ja que el petroli es va convertir en el recurs energètic capdavanter en lloc del carbó. A Iwaki, un poble miner afectat per la retallada, la Joban va construir un parc temàtic hawaià per reactivar l’economia de l’empresa i del país.

Més informació de la distribuïdora Media3 Estudio

“Hula Girls”, proyecta los valores sociales positivos de la sociedad japonesa de los años 70, que se generaron por la importantísima crisis producida por la reconversión de su principal industria energética, el carbón, por la del petróleo. Su actitud ante unos acontecimientos que iban a cambiar radicalmente sus vidas, nos puede aportar hoy un poco de esperanza y mostrar, de entre los mejores valores de Japón, uno fundamental ante una crisis: la solidaridad.

O a la web oficial www.hulagirls.es

Per Godai

6 respostes a “Per Sant Jordi, còmic i Japó en català”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *