Categories
Notícies

Tòquio, candidata a les Olimpíades 2020

El Comitè Olímpic japonès va presentar oficialment la candidatura de Tòquio com a seu dels Jocs Olímpics del 2020. Competirà probablement amb Roma (Itàlia), Madrid (Espanya), Istanbul (Turquia), Baku (Azerbaidjan) i Doha (Qatar). El Comitè Olímpic Internacional anunciarà la decisió final el setembre del 2013.

.

Tsunekazu Takeda, President del Comitè Olímpic nipó, espera que aquesta vegada Tòquio aconsegueixi repetir com a organitzadora dels Jocs Olímpics, després de perdre l’oportunitat de fer-ho el proper 2016, quan se celebraran a Rio de Janeiro (Brasil).

Tòquio va organitzar els Jocs Olímpics del 1964. Foren els primers que es van televisar en color i que van ser retransmesos via satèl·lit per Amèrica del nord i Europa. També van ser els primers que van utilitzar ordinadors per registrar els temps exactes en les competicions. El judo, un esport olímpic típicament japonès, també van ser introduït en aquestes competicions del 1964; i curiosament, la medalla d’or no se la va endur un esportista del país, sinó un holandès. I com a última anècdota, els famosíssims Shinkansen (tren bala nipó), van estrenar una de les seves rutes principals, la línia Tôkaidô, també l’any 1964, amb motiu dels Jocs Olímpics.

De guanyar la candidatura representaria una gran oportunitat i una injecció d’orgull pel país, castigat per la crisi nuclear, i econòmica.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *