Categories
Notícies

Dimiteix el Ministre d’Economia japonés

Feia 8 dies que Yoshio Hachiro havia ocupat el càrrec de Ministre d’Economia, Comerç e Indústria del Japó, i havia de ser una persona clau en l’equip del nou Primer Ministre Yoshihiko Noda, però un allau de crítiques el van obligar a dimitir dissabte passat dia 10.

.

.

Després de visitar la regió de Fukushima el passat dijous dia 8, Hachiro va fer broma amb els periodistes dient-los que era “radioactiu”, i també va qualificar de “ciutat fantasma” les àrees properes a la central nuclear afectada pel tsunami del mes de març. Quan es va saber, va iniciar-se un allau de crítiques tant des del partit polític de l’oposició com des del propi partit de Hachiro i també des de l’opinió pública, que van considerar que eren comentaris inapropiats i amb manca de sensibilitat vers els milers de persones que s’havien vist afectades pel tsunami i la posterior crisi nuclear.

Hachiro es va veure obligat a demanar perdó al poble japonpès i als afectats de Fukushima i posteriorment a posar el seu càrrec a disposició del Primer Ministre, Yoshikiko Noda. Sens dubte que és un cop fort pel recentment estrenat govern japonès.

 

 

5 respostes a “Dimiteix el Ministre d’Economia japonés”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *