Categories
Agenda Sitges Festival de Cinema

Sitges Cinema 2011

Confirmat el programa de la 44a edició del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que tindrà lloc del dijous 6 al diumenge 16 d’Octubre. La imatge del cartell està inspirada en ‘Intel·ligència Artificial (Steven Spielberg, 2000) amb dos retrats aparentment normals…

D’animació destaquem A Letter to Momo, Buda, Full Metal Alchemist, Trigun o Tatsumi i d’imatge real basades en manga: Gantz, Ninja kids o Himizu. Com cada any, trobareu un llistat amb algunes recomenacions zonajaponesa.com, amb les respectives sinopsis, dies i horaris de projecció. Apunt per Sitges?

..

Els cartells de SITGES 2011, tenen com a eix temàtic la intel·ligència artificial, representada a través dels geminoides creats pel professor Ishiguro a Japó.
“Moltes vegades prenem la intel·ligència artificial com alguna cosa exclusiva de la fantasia i la ciència ficció. Però està molt més aprop del que creiem. I la prova és la imatge d’aquest any:  dos retrats aparentment normals, però que són persones robots. I existeixen.
Amb aquests cartells es pretèn provocar la curiositat de la gent, que puguin arribar a qüestionar coses que semblen reals”.

.

* Programació subjecta a canvis, cal estar atents a la pàgina web del festival.

* Entrades anticipades a la venda per ServiCaixa, telèfons mòbils, iPhone, iPad i taquilles durant el festival a Sitges. Consultar preus i descomptes.

.

.

OFICIAL FANTÀSTIC A COMPETICIÓ

A LETTER TO MOMO
Hiroyuki Okiura, Japó, 2010. 120 minuts.
VOS CAT, CAST, ANG.
Momo no para de donar voltes a una carta que el seu difunt pare començà a escriure. A aquest misteri s’hi afegirà tot un seguit de
fenòmens estranys. Un exquisit conte d’animació fet a mà: podeu estar ben segurs que els set anys de gestació del film han valgut la pena.

AUDITORI | dc 12/10 12:00 h. | dv 14/10 14:30 h.

.

ANIMA’T

FULLMETAL ALCHEMIST: THE SACRED STAR OF MILOS
Kazuya Murata, 110’ | Japó, 2011
Amb Rie Kugimiya, Shinichirô Miki. VOS CAST, ANG.
Després del final de la sèrie Fullmetal Alchemist: Brotherhood (2009-10), la pel·lícula pels fans dels germans alquimistes. Llicenciada per Selecta Visión.
A la remota Milos, Elric busca la solució a l’enigma d’una desconeguda variant de l’alquímia. Els perillosos secrets de Milos tindran un paper cabdal en aquesta nova entrega de la memorable saga Fullmetal Alchemist.

RETIRO | dv 14/10 16:45 h.

.

OSAMU TEZUKA’S BUDDHA: THE GREAT DEPARTURE
Kozo Morishita, 111’ | Japó, 2011
Amb Hidetaka Yoshioka, Sayuri Yoshinaga. VOS CAST, ANG.
El mític manga del mestre Tezuka en un film – que serà una trilogia plena d’exotisme, aventura i reflexió. Aquest primer lliurament  se centra en la història de Siddhartha i de Shudra, dos nois provinents d’entorns molt diferents, però predestinats a ocupar un lloc en la història. L’inici d’una gran saga. L’inici d’una llegenda. Web oficial

RETIRO | dll 10/10 16:00 h.

.

TRIGUN: BADLANDS RUMBLE
Satoshi Nishimura, 90’ | Japó, 2011. VOS CAST, ANG.
Pel·lícula del 2010 que editarà Selecta Visión, en DVD i BR, al Saló del Manga 2011.
L’adaptació del manga de Yasuhiro Nightow, Trigun fa justícia al seu tema, a camí entre el western i la ciència-ficció, segueix les aventures del pistoler Vash l’estampida, sempre amb una recompensa sobre el seu cap, a través de la galàxia.

RETIRO | dv 7/10 14:15 h.

 

TATSUMI
Eric Khoo, 98’ | Singapur, Indonèsia, 2011
| Amb Tetsuya Bessho, Yoshihiro Tatsumi. VOS CAST, ENG.
Adaptació en llargmetratge del còmic “Tatsumi, una vida errante”, 2 vols.
Entre els lectors incondicionals i els fans més devots de Yoshihiro Tatsumi hi trobem el cineasta Eric Khoo, que va manllevar l’autobiografia del genial mangaka i cinc històries curtes per tal de fer el pas del còmic a la pantalla gran.

RETIRO | dv 14/10 09:00 h. | ds 15/10 21:00 h.

.

Secció Midnight X-Treme

High School of the Dead,
Tetsurô Araki, Japó 2010
VOS CAST.
A la sessió + zombi: alguns episodis de l’anime que editarà
Selecta Visión, en DVD i BR, al Saló del Manga 2011.

Els efectes d’una devastadora epidèmia que es propaga ràpidament i que converteix la població en morts vivents, arriba fins a l’institut Fujimi. Mentre professors i alumnes es devoren els uns als altres, un grup reduït d’estudiants aconsegueix sortir amb vida del centre i descobreix que l’apocalipsi s’estén pels carrers.

RETIRO | dv 14/10 01:00 h. PRADO | ds 15/10 01:00 h.

.

Secció Especial

GANTZ
Shinsuke Sato, 130’ | Japó, 2011 |
Amb Kazunari Ninomiya, Kenichi Matsuyama. VOS CAST.
Adaptacio en imatge real del manga; dues pel·lícules que editarà Mediatres en DVD, durant octubre de 2011.
Kei i Masaro són atropellats per un tren. La següent cosa que veuen és que estan en una habitació amb més gent i que una bola gegant que presideix l’espai els convida a participar en un joc macabre. El guanyador obtindrà un premi molt preuat: tornar a la vida.

AUDITORI | dg 9/10 16:00 h.

GANTZ: PERFECT ANSWER
Shinsuke Sato, 141’ | Japó, 2011
| Amb Kazunari Ninomiya, Kenichi Matsuyama. VOS CAST.
Els més de trenta volums del manga d’Hiroya Oku no podien ser encabits en una única pel·lícula. En aquesta adrenalítica segona part, recuperem Kei sota els designis de la bola Gantz, en plena lluita contra alienígenes i dimonis.

AUDITORI | dc 12/10 16:00 h.

 .

Oficial Fantàstic Panorama – Casa Asia

SMUGGLER
Katsuhito Ishii, 115’ | Japó, 2011
Amb Satoshi Tsumabuki, Masatoshi Nagase.
VOS CAST, ANG.
Kinuta, un jove perdedor, comença a fer de contrabandista. La tasca és senzilla: recollir qualsevol mena de cosa, incloent-hi el cadàver d’un cap yakuza. Un thriller amb gotes de suor, sang i humor signat per un dels cineastes més innovadors del Japó.

RETIRO | dg 9/10 11:00 h.| dll 10/10 18:15 h.

.

NINJA KIDS!!!
Takashi Miike, 99’ | Japó, 2011 |
Amb Seishiro Kato, Takuya Mizoguchi.
VOS CAST, ANG.
Pel·lícula basada en Rantaro, una sèrie manga sobre una escola de ninjes. Imagineu-vos un espectacle televisiu per a criatures que ja compta amb més de mil episodis. Imagineu-vos un nen que ha d’afrontar el seu primer any en una escola ninja. Dagues voladores i patacades per a una cinta d’acció, màgia i humor esbojarrat a dojo amb la firma del mestre Miike.

RETIRO | dm 11/10 01:00 h. PRADO | dv 14/10 01:00 h.

.

HIMIZU
Sion Sono, 129’ | Japó, 2011
| Amb Shôta Sometani, Fumi Nikaidô. VOS CAT, CAST, IT.
Mestre de l’excés, Sion Sono adapta el conegut manga de Minoru Furuya i hi afegeix el desassossec provocat pel tsunami i el terratrèmol que recentment van devastar el Japó. Dos adolescents s’hauran d’enfrontar a la maldat que impera al món.

PRADO | dv 14/10 09:30 h. | ds 15/10 22:30 h.

.

KARATE-ROBO ZABORGAR
Noboru Iguchi, 101’ | Japó, 2011 |
Amb Itsuji Itao, Yasuhisa Furuhara.
VOS CAST, ANG.
Del director de Machine Girl”. Adaptació d’un xou infantil dels anys setanta.
Un científic hereta un robot que, equipat amb tota mena d’armes, l’ajudarà a combatre el crim. El que no s’imaginava, però, és que s’enamoraria de miss Borg, una robot enlluernadora que està sota les ordres del malvat doctor Akunomiya.

RETIRO | dm 11/10 01:00 h. PRADO | dv 14/10 01:00 h.

.

.

Podeu consultar tota la programació a la web oficial del 44è Sitges-Festival Internacional de Cinema de Catalunya – 6 al 16 d’octubre de 2011

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *