Categories
Agenda Saló del Manga Hospitalet

Saló de Samurais i K-pop

Aquest any el saló podrem gaudir de diverses activitats entorn a la història i vida dels samurais de l’època del Japó feudal. Exposició Samurais de paper, conferències, exhibicions i convidats com Hiroshi Hirata, autor de ‘Heroes Anonimos‘ o Fujo Hirata, descendent de la família de Musashi Miyamoto (1584), un dels samurais més populars de Japó.

A més el dissabte 29 hi haurà inauguració musical amb JYJ un popular grup sud-coreà de K-Pop que per la gira europea fa una única actuació a Barcelona.

.

Fujo Hirata, descendent de la família de Musashi Miyamoto, tota una llegenda dels samurais

Amb lligams familiars a Musashi Miyamoto (1584), un dels samurais més populars de Japó, pertanyent al poderós clan Harima i autor de El llibre dels cinc anells (Go Rin No Sho), obra en el qual va recopilar els seus coneixements en les arts de l’espasa i de l’estratègia i que en l’actualitat és utilitzada per alts executius de Japó per a elaborar estratègies de mercat.
Fujo Hirata uneix als seus vincles familiars amb els samurais l’haver estat un dels responsables de la policia de Tòquio.

Present en dues conferències:

Dissabte 29 a les 16:00h, “El món dels Samuráis”
Dilluns 31 a les 12:00h, “Per què Tòquio és tan segura?”
Lloc: Sala d’Actes, La Farga

Fujo Hirata (Mimasaka, 1942) és descendent de samurais, concretament és la 17 generació de Shogen Hirata, avi del conegut samurai Musashi Miyamoto.
Al 1962 es fa policia de Keisicho (Prefectura Superior de la Policia Metropolitana de Tòquio), on amb el temps acaba ocupant diverses responsabilitats: comissari de Otsuka, cap d’Equips i Armaments, cap de la Secció d’Identificació, cap de la Secció d’Investigació Policial, comissari de Tachikawa, cap del Departament de Seguretat Domèstica i conseller del Departament dels Interrogatoris Criminals.

Després de jubilar-se de la policia metropolitana en el 2001 passa a ser conseller de l’empresa Mitsubishi Jisho (Mitsubishi Estate) de la qual es jubila aquest any.
Fujo Hirata entra en el sacerdoci en la muntanya de Koya en l’any 2010 i obté el nom religiós “Fujo”.

Actualment és el director de l’Associació Japó (Nihon Kyokai), a més de ser mestre de kendo (esgrima japonesa) en el Siseikan del santuari sintoista Meiji. És director de la trobada de Zen (zazen) i Dejuni (danjiki) de Fujo.
És vuitè dan en kendo, tercer dan de judo, té 26 anys d’experiència en onoha ittoryu (el més antic dels estils de kenjutsu) i 10 anys d’experiència en jikishin kageyu (un dels estils de kenjutsu).
Recentment ha publicat el llibre Keishicho Keijii. Inochi Kagayaku (Agent de policia. La vida resplendeix), editat per Nisshin Hodo de Tòquio.

.

ACTIVITATS RELACIONADES:

Exhibició sobre el món dels samurais:

Dissabte 29 a les 18:30,
EL SAMURÁI I EL SEU CAMÍ: SABRE I MÀ, UNA UNITAT amb l’Associació Wa Rei Ryu, l’associació Musubi Aikido i l’associació Reido.
Lloc: Escenari Poliesportiu del Centre

Diumenge 30 a la 17:30h,
“SAMURÁIS A CATALUNYA : L’ART INVISIBLE DELS SAMURÁIS”
per Ángel Ferrer, catedràtic de la Universitat de Kyoto i Francisco Royo de l’associació Wa Rei Ryu ens explicaran els primers Samuráis que van visitar la nostra terra.
Lloc: Sala d’Actes, La Farga

Dilluns 31 a la 13:00h,
“CULTURA JAPONESA OTAKU I INNOVACIÓ”
per Morinosuke Kawaguchi, teòric que parlarà sobre la cultura popular i la innovació tecnològica japonesa
Lloc: Sala d’Actes, La Farga

Dilluns 31 a la 18:00h,
“EL BOOM ACTUAL DE LA LITERATURA JAPONESA”
per Carlos Rubio, professor universitari i especialista de referència en literatura japonesa a Espanya.
Lloc: Sala d’Actes, La Farga

Carlos Rubio conegut com a traductor i divulgador de la literatura japonesa. Va traduir Kokoro, de Natsume Soseki, (2003), i Kokinshu (2005). És cotraductor d’obres clàssiques com Heike Monogatari, Kojiki, Sarashina Nikki i Soga Monogatari. E
ntre els autors moderns ha traduït també obres de Mishima (Los años verdes, Confesiones de una máscara, y Los sables y otros cuentos) i en preparació (La escuela de la carne).
És autor de la primera història de la literatura japonesa en espanyol, titulada Claves y Textos de la Literatura Japonesa (Cátedra, 2008). Ha estat editor i supervisor dels escrits de Nichiren Diashonin (Herder, 2009) i de El sutra del loto (en preparació, Herder).

Al juliol de 2010 va rebre la Medalla del Mèrit Cultural que concedeix el Ministeri d’Afers exteriors de Japó.

 Morinosuke Kawaguchi és un expert consultor en estratègies d’I+D en l’enginyeria de productes, desenvolupament tecnològic i gestió de la tecnologia. També és membre de la Japan as Pop Culture Association (JAPA) associació dedicada a la cultura popular moderna japonesa, del Technical Group on Entrepreneur Engineering (ENT) al Institute of Image Information and Television Engineers (ITE).

Amant de la cultura popular que triomfa entre la joventut i li ha fet autoproclamar-se líder dels animadors del moviment otaku.
El seu projecte vital consisteix a revitalitzar Japó gràcies a la força de dos motors que treballa per unir: una cultura otaku que constitueixi un orgull a nivell mundial i les indústries manufactureres clau del país.

.

EXPOSICIÓ
Samurais de paper, un recorregut sobre alguns dels còmics manga dibuixats per autors no japonesos que millor han retratat la vida d’aquests personatges. A més d’un espai dedicat als animes sobre samurais, amb pàgines originals i il·lustracions de Hiroshi Hirata, considerat com un dels mangakas que millor i amb major rigor ha reflectit la vida dels samurais.

L’autor serà un dels convidats estrella del Saló del Manga.

Hiroshi Hirata (Shizoka, 1937)

Pura història viva del còmic japonès, és considerat un dels majors mestres del gènere jidai-geki o, històries de samurais. Impecable guió i impressionant grafisme, deixen impressionat al lector amb les seves dures, però alhora realistes, descripcions de la vida dels braus guerrers japonesos del període feudal, els samurais.

A part d’autor de còmic, Hirata destaca també per ser un veritable mestre de l’art de la cal·ligrafia japonesa; potser la seva obra més famosa en aquest sentit sigui el logotip japonès d’Akira, l’ obra de Katsuhiro Otomo.
Héroes anónimos, Relatos insólitos de samuráis, Promesas rotas, Orgullo de samurái
i La rebelión del emblema són obres publicades per Ediciones Glénat.

.

.

Pop Coreà inaugurarà el Saló del Manga

Un popular grup sud-coreà JYJ (inicials dels seus tres membres, Junsu, Yuchun i Jaejung) presentarà el seu últim àlbum “In Heaven” i donarà el tret de sortida a la seva gira europea al XVII Saló del Manga.

La banda ha triat Barcelona per realitzar la seva única actuació a Espanya.
Dissabte 29 al matí JYJ tindrà una trobada amb la premsa de la Farga.
A continuació, a l‘escenari del Poliesportiu del Centre, els fans d’aquest popular grup podran gaudir amb la interpretació d’uns temes, que serviran d’aperitiu per al concert de la mateixa nit al Poble Espanyol de Barcelona.

JYJ inicia a Barcelona la seva conquesta del mercat europeu després d’arrasar a les llistes de vendes asiàtiques responent a la creixent demanda de les fans. Espanya és un dels països europeus amb major nombre de “casiopeas”, nom que reben les seguidores de JYJ.

La visita de JYJ és possible gràcies a la productora Open Music i la col·laboració amb Asian Club, associació que reuneix als fans de música asiàtica a Espanya.

Informació i entrades per l’actuació del dissabte 29 d’octubre a les 21:00h a Barcelona – Poble Espanyol

.

Dades tècniques

XVII SALÓ DEL MANGA – L’Hospitalet de Llobregat.

Dissabte 29 d’octubre al dimarts 1 de novembre de 2011.

Tres espais: La Farga, Poliesportiu del Centre i Auditori Barradas

Horaris:

Dies 29, 30 i 31 ‘octubre de 10 a 21h
Dimarts 1 de novembre: de 1o a 20h

Entrades* :

6€; General i venda anticipada a El Corte Inglés i Servicaixa o a les taquilles del Saló a La Farga.

4€; amb Carnet Jove, Carnet +25, Carnet TR3S C

2€; per grups escolars; de venda únicament a les taquilles del Saló.

Gratis; el dissabte 29 dilluns 31, els visitants que vinguin disfressats de personatges manga, anime o videojocs.
La caracterització cal que sigui integral.

* Vàlida únicament per a una persona i un dia.

Com arribar,

Metro: Línea 1. Parades Rambla Just Oliveras / Avinguda Carrilet
Renfe: L’Hospitalet de Llobregat
FFCC: L’Hospitalet de Llobregat
Bus: L10, L12, L14, L15, L52, L82, L85, L’H1, L’H2
Cotxe: Ronda de Dalt. Sortida 14

Més informació: FICOMIC

.

Notícies relacionades:

XVII Saló del Manga 2011 avanç programa

Notícies 17è Saló del Manga conferències, Keiichi Hara, RENFE, 30% de descompte en el bitllet;

propera parada: Saló del Manga!

 

2 respostes a “Saló de Samurais i K-pop”

[…] Ressaltar les conferències de Fujo Hirata sobre la seva vinculació amb els samurais i la seguretat a Tòquio; Morinosuke Kawaguchi de la perspectiva de la innovació tecnològica i els ponts culturals del manga amb altres països; o Carlos Rubio que parlarà del boom actual de la literatura japonesa a occident. Quan?>>>Saló de Samurais i K-pop […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *