Categories
Cultura japonesa Reportatges

X Japan live in Seul

El passat divendres 26, la mítica banda japonesa va fer un macro concert a Seul en motiu de la seva gira mundial. La ocasió s’ho valia i un servidor va aprofitar per anar-hi.

Malgrat que comencés amb tres quarts d’hora de retard, el públic no es va impacientar massa i va aguantar estoicament l’espera. Finalment, quan els llums de l’estadi es van apagar, una gran cridòria va esclatar juntament amb l’aparició dels components del grup a l’escenari.

L’espectacle va durar poc més de dues hores, però molt intenses. És curiós veure com en un grup el que més triomfa, quasi fins i tot més que el cantant, en Toshi, és el bateria, en Yoshiki, un monstre de les baquetes que es va marcar un solo de bateria fent anar el doble bombo a tot drap i interrompent-lo per tocar melodies en un piano de cua… piano que tornaria a tocar en alguna altra ocasió al llarg del concert. El mateix Yoshiki va tenir el detall de baixar a baix als espais oberts ( veure foto) per anar a saludar al públic que estàvem a les grades, cosa que tothom va agrair. El guitarra, en Sugizo, va fer dos solos de violí que van fer emmudir a l’estadi.

Espai del concert. S'observa l'espai buit al voltant del públic de baix.

Les cançons espectaculars. Van tocar temes tant mítics com Rusty Nail, KurenaiX  o Endeless Rain la qual el públic va corejar amb força. Però no podien marxar sense tocar el Forever Love , que va sonar a mode de playback ja que va ser la cançó escollida per al comiat.

En definitiva un bon concert, sí senyor!

El grup

X Japan va començar la seva carrera musical a l’any 1982 però no va ser fins al 1988 que va veure la llum el seu primer disc Vanishing Vision. A finals del 1997 la banda es va dissoldre i el maig de 1998 el seu guitarrista Hide va ser trobat mort al seu apartament. L’enterrament va ser multitudinari, només cal veure alguns videos al youtube per entendre què significava X Japan en el zenit del seu èxit. Finalment la banda va anunciar el seu retorn a l’any 2008 i van fer la cançó I.V. per l’ending pel·lícula Saw IV la qual també va sonar al concert. El de Seul va ser el seu dotzè concert de la gira 2011 i ara els queden tant sols quatre concerts per Àsia. Mentrestant s’està a l’espera de veure si editaran un nou disc. Si voleu més informació podeu consultar a la wikipedia o a la pàgina web oficial del grup.

Comiat tot sonant el Forerver Love.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *