Categories
Reportatges Saló del Manga Hospitalet

Presentació Planeta al Saló

Un any més, la Cristina ens envia una crònica comentada sobre la presentació de novetats. Ignasi Estapé i David Hernando, editors de la línia manga de Planeta de Agostini Cómics van parlar de l’aposta per les sèries Inazuma Eleven, Detective Conan o One Piece i reafirmar autors de culte com Satoshi Kon (històries curtes), Naoki Urasawa (Monster, Billy Bat) o Osamu Tezuka (Buda, Fènix).

Pel 2012 hi haurà edició definitiva per Bastard (maig 2012) i caldrà esperar per Fly o El puño de la estrella del norte. Però abans, tindrem les novetats de novembre/desembre que trobareu al reportatge.

.

Inazuma Eleven, de Tenya Yabuno, és la novetat més important de l’editorial per aquest saló. Han sortit els dos primers volums coincidint amb el saló i serà bimensual. Tenen la intenció d’acabar la sèrie al juliol, traient el volum 9 i 10 a la vegada. Un cop acabin de publicar la sèrie, voldrien treure algun volum especial.

Detective Conan continuarà en la seva versió habitual, però ara ha aparegut una nova versió que està adreçada als nous lectors, ja que tenen moltes dificultats en aconseguir tots els volums antics (per no parlar del respecte que dóna una sèrie tan exageradament llarga). El volum és més gruixut (són dos volums “normals”), la lectura és occidental i surt més econòmic. Aquesta edició serà bimestral.

Al Saló ha sortit el volum 2 de Mankan Zenseki d’ Akira Toriyama (la nova edició de El Teatro manga que recopila històries curtes). Ho estan editant en format kanzenban (més gruixut de l’habitual i pàgines a color).

S’ha publicat l’edició de luxe de Record of Lodoss War: la bruja gris, Ryo Mizuno i Yoshihiko Ochi, en cartoné i en un únic volum de 600 pàgines.

Naoki Urasawa continua amb el seu Billy Bat 4. Ara ja hem atrapat l’edició japonesa. S’intentaran treure els propers volums cada dos o tres mesos. El tom 5 surt al Gener de 2012.

Repassa les Novetats manga Saló Manga 2011

Respecte a One Piece, d’Eiichiro Oda, han tret el volum 59. Actualment és la sèrie manga més venuda al món. S’editarà bimestralment fins que atrapin la versió japonesa.

A la pregunta pel volum 0 de One Piece, Planeta no creu possible que arribi a editar-lo. Els japonesos no el volen exportar, ja que va relacionat amb la pel·lícula “Strong World”. Si aquesta pel·lícula pogués estrenar-se als cinemes, seria més fàcil aconseguir el volum, però tots sabem que al nostre país poques pel·lícules d’anime acostumen a arribar a la gran pantalla.

 

De cara al 2012

Va de retorns: Armamento Alquimista al gener, Rin-ne de Rumiko Takahashi al febrer i Tegami Bachi al març, seran bimestrals.

Respecte a les novetats per a l’any que vé, en vistes al Saló del Còmic de Barcelona (maig de 2012), ja hi ha algunes dades:

Bastard perfect edition de Kazushi Hagiwara. Es tracta de la reedició dels 25 toms editats per Planeta però en edició kanzenban, volums més gruixuts, en cartoné i amb pàgines a color.

També treuran en cartoné un volum recopilatori d’històries del desaparegut Satoshi Kon que encara no s’havia publicat aquí. Si té prou èxit, estan pensant a reeditar Regreso al mar amb el mateix tipus de format.

Com a llibre fetitxe publicaran El cuento del monstruo sin nombre, de Naoki Urasawa (20th Century Boys, Pluto, Billy Bat); llibre que coneixen molt bé els lectors de Monster.

Respecte a les obres més antigues d’Urasawa (com Pinneapple Army, Master Keaton…) admeten que les volen aconseguir, ja que estan encantats amb aquest autor. Cinturó negre en castellà no s’ho plantegen, havent una altra editorial que treu la versió catalana; a més és un estil molt diferent.

Hi ha algunes sèries que és difícil que tinguin continuitat, com ara Team Medical Dragon, Bo-bo-bo, Otomen, Mil y una noches… donades les seves baixes vendes.

Kingdom Hearts, de la Disney, actualment està en procés de negociació per a continuar-la.

Els clàssics de Osamu Tezuka, com Buda o Fènix, estan en estudi per a reeditar-los en una edició de qualitat.

Respecte a l’eterna espera de Fly/Dragon Quest, Planeta va aconseguir la llicència de Shueisha per a publicar-la, però com aquesta editorial japonesa ara s’ha unit amb Square Enix, tot ha quedat parat fins que resolguin el tema de drets entre elles. És cert que en altres països europeus s’està publicant Dragon Quest, però perquè els van donar la llicència abans i van evitar-se aquest problema.

Per als seguidors de El puño de la estrella del norte… “espereu a preguntar al maig” (paraules textuals).

Com sempre, en català no hi ha res a la vista. Tenen la política d’acabar les sèries en castellà, fer números i després estudiar si el català tindria sortida alguna.

S’està estudiant crear una plataforma digital. De moment ja tenen algunes llicències, encara que no anunciaran res fins d’aquí a uns mesos.

A la ronda de preguntes, els van preguntar sobre la repercussió de la pèrdua de drets de DC (línia de còmic americà). Planeta no pretén “plenar el buit”; seguiran publicant al seu ritme, mirant quin títols i formats interessen més.

 

En resum, algunes novetats confirmades i apostant per sèries i autors de culte. Encara que és una sort que tinguin algunes obres antigues en el punt de mira (tant per a reedicions com a novetats al nostre país).
.

PROPERES NOVETATS

NOVEMBRE

Dr. Slump 14 d’ Akira Toriyama – 15 toms – 9,95€

Love Com 16 de Aya Nakahara – 17 tom – 8,95€

I”s kanzenban 10 de Masakasu Katsura – 12 toms – 10,95€

Gunnm Last order 21 de Yukito Kishiro – oberta – 8,50€

Nora 8 de Kazunari Kakei  – 9 toms – 7,95€

DESEMBRE

One Piece 60 de Eiichiro Oda – 63 toms, oberta – 6,95€

Love Com 17 [últim] de Aya Nakahara – 8,95€

I”s kanzenban 11 de Masakasu Katsura – 12 toms – 10,95€

Yu-Gi-Oh! 10 de Kazuki Takahashi – 22 toms – 12,95€

Detective Conan 2 (nova edició) de Gosho Aoyama – 72 toms, oberta – 11,95€

Nora 9 [últim] de Kazunari Kakei – 7,95€

GENER 2012

Inazuma Eleven 3 de Tenya Yabuno – 10 toms – 7,95€
Inazuma Eleven 4 de Tenya Yabuno – 10 toms – 7,95€

Billy Bat 5 de Naoki Urasawa, Takashi Nagasaki – 7 toms, oberta – 8,95€

Armamento Alquimista 6 de Nobuhiro Watsuki – 10 toms – 7,95€

Dr. Slump 15 [últim] d’ Akira Toriyama – 9,95€

One Piece 61 de Eiichiro Oda – 63 toms, oberta – 6,95€

.

Planeta de Agostini Cómics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *