Categories
Agenda Cultura japonesa

“Yokai!”, il·lustració digital inspirada en el folklore japonès

Yokai! és una mostra d’il·lustració digital en 3D sobre la temàtica Yokai!, monstres sobrenaturals del folklore japonès, que s’exposa fins el 20 de gener de 2012 a la botiga-galeria SHO Bcn (Travessera de Gràcia, 163) de Barcelona.

L’artista manlleuenc Cesc Grané presenta una proposta d’art gràfic a través de set personatges inspirats en els Yokai, uns éssers amb una aparença i habilitats úniques.
Les il·lustracions -es poden comprar a la botiga- tenen una iconografia molt personal inspirada en l’estètica japonesa i els art toys.

.

Què són els Yōkai?

Literalment aparició, esperit o fantasma són una classe de monstres sobrenaturals del folklore japonès.
Apareixen, desapareixen i fins i tot canvien de forma, per això són gairebé impossibles de classificar i les seves possibilitats són infinites. Són éssers molt respectats que utilitzen els seus poders segons la seva naturalesa i objectius, és per això que alguns són venerats i d’altres temuts.

Yōkai!

Exposició a SHO Bcn,
Del 25 de novembre de 2011 al 20 de gener de 2012
Lloc: SHO Bcn (Art toys, Apparel, Bookstore & Art Gallery), Travessera de Gràcia, 163 Barcelona

Cesc Grané treballa la il·lustració digital amb una iconografia molt personal inspirada sobretot en l’estètica japonesa i els art toys. Va passar de les dues a les tres dimensions per donar volum a unes escenes que formalitza en impressions o animacions en les que destaca especialment la caracterització dels personatges.

Més informació: Cesc Grané

Com descrivirieu cadascun d’aquests yokai ?

.

Yokai a alguns MANGA publicats:

NonNonBa (Volum únic) i Kitaro vol. 1 de Shigeru Mizuki – publicats per Astiberri Ediciones

·NonNonBa, una crònica de la infància de l’autor i NonNonBa, una àvia mística que li explicava històries del món dels yokai.
Obra guanyadora del prestigiós premi al millor àlbum del Saló Internacional del Cómic d’Angoulême 2007.

·Kitaro és una sèrie molt popular a Japó. Kitaro es un nen emblemàtic que es fixa amb els mostres per parlar dels homes.
Uns éssers sobrenaturals que viuen en el nostre món, entre el fantàstic, l’humor i la poesia.

· Nura el señor de los Yokai, de Hiroshi Shiibashi (2 toms publicats, de 16) publicat per Norma Editorial. Basat en el folklore japonès, explica les aventures d’un noi d’institut amb sang de yokai  per part de l’avi.

· A letter to Momo de Hiroyuki Okiura, 2010. Va projectar-se al Festival de Cinema Sitges 2011. PEL·LÍCULA d’animació on Momo llegeix una carta que el seu difunt pare començà a escriure. A aquest misteri s’hi afegirà tot un seguit de fenòmens estranys.

A la pel·lícula, Momo rep l'ajuda d'uns Yokai...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *