Categories
Cultura japonesa Notícies

Seijin no Hi, dia de la majoria d’edat

El segon dilluns de gener celebren al Japó el Seijin no hi (Dia de la majoria d’edat). Un dia festiu nacional on els joves -que tenen 20 anys o que els fan abans de l’1 d’abril- participen a les cerimònies que se celebren per tot el país, on els alcaldes fan discursos encoratjant els joves per aquesta nova etapa de les seves vides com a adults.

Aquesta festivitat es va començar a celebrar l’any 1948 i fins al 1999 estava fixada el dia 15 de gener. Però a partir del 2000, es va canviar per celebrar-se el segon dilluns de gener i tenir un cap de setmana més llarg.

.

Un dia important pels joves

Al Japó s’arriba a la majoria d’edat als 20 anys i com a reconeixement com adults per la societat japonesa, assisteixen a una cerimònia ‘de graduació’ del pas a l’edat adulta – seijin shiki-.
A diferents racons del país, joves es reuneixen als instituts, ajuntaments o pavellons per escoltar els discursos de l’alcalde o altres personalitats importants que els donen la benvinguda al món dels adults, concienciant-los a ser participatius i responsables en la nova etapa de la vida.

Després de la cerimònia, alguns joves van a visitar els santuaris i temples locals per demanar als déus els millors desitjos o comprar amulets per demanar bona fortuna en els estudis, la feina o tenir salut.

Al final de la jornada, anar al karaoke o fer una festa amb els amics o familiars són algunes de les opcions dels joves per celebrar que és a partir dels 20 anys quan legalment poden beure alcohol, fumar o tenen el dret a votar.
Podeu llegir aquí per saber-ne més.

Salut i joventut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *