Categories
Agenda

Porco Rosso i Ghibli a Vic

Aquest diumenge 12 de febrer a les 5 a l’ETC us convidem a volar amb Porco Rosso, pel·lícula del cicle Miyazaki a Cineclub Vic que es va estrenar fa 20 anys al Japó.
Des de zonajaponesa.com també volem recomenar el reportatge Propostes: descobreix Ghibli, un viatge per descobrir les pel·lícules de l’estudi Ghibli que s’han editat al nostre país.
Propostes més que interessants de cinema d’animació japonesa i per a tots els públics. Que les disfruteu!

 Propostes: Descobreix Ghibli 4.0

La sessió
diumenge 12 de febrer de 2012, 17:00h, a l’Espai de Teatre i Cinema ETC, passeig de la Generalitat, 46, Vic.
Entrades

4€General; 3€ Socis de Cineclub; 2 x 1 (dues al preu d’una) amb la postal promocional de l’iniciativa Diumenges familiars a Vic
+informació: Miyazaki al Cineclub Vic

El  1992 va sorgir el projecte de Hayao Miyazaki per fer un curtmetratge per a una línia aèria japonesa. Aquest projecte va evolucionar fins a la pel·lícula que avui coneixem com Porco rosso: una obra mestra del cinema d’animació plena d’aventures, comèdia, drama i amb un punt de paròdia situada en el Mar Adriàtic de l’Itàlia de finals de la dècada del 1920.

Porco Rosso Kurenai no buta
Direcció i guió: Hayao Miyazaki, basat en el seu còmic
Any: 1992
Durada: 89 minuts
Música: Joe Hisaishi
Producció: Japan Airlines, Nibariki, Nippon Television Network Corporation (NTV), Studio Ghibli

Marco Porcellino, més conegut com Porco Rosso, és un heroi solitari que sobrevola el Mar Adriàtic, entre Itàlia i els Balcans, combatent contra els pirates de l’aire.
Ex-combatent de la Primera Guerra Mundial convertit en un porc per una estranya maledicció; en Porco és un pilot decepcionat amb la humanitat fins que coneix a la Fio i descobreix que encara queden persones bones… serà a temps de tornar a ser l’home que era?

Sabies que…?

qui va posar veu al protagonista Marco Pagotto / Porco Rosso és l’osonenc Joan Crosas (nascut a l’Esquirol, el 1947). Actor i director de doblatge conegut al món del doblatge de cinema i televisió posant la veu a actors com: Anthony Quinn, Yves Montand, Lee Marvin, George C. Scott, Topol, Morgan Freeman, Patrick Steward…i personatges com  Sàruman (El Senyor dels Anells) o Fred Picapedra (Els Picapedra).

Articles relacionats:

Miyazaki al Cineclub de Vic

“Arrietty” en DVD i en català al Blu-Ray

Propostes: Descobreix Ghibli 4.0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *