Categories
Cultura japonesa

Dia Blanc

El 14 de març és conegut al Japó com a howaito dê (de l’anglès “White Day”), o sigui, Dia Blanc. És en aquest dia que els homes han de “retornar” el regal que les noies els van fer el 14 de febrer. Aquesta tradició la va crear l’Associació Nacional de la Indústria Confitera del Japó, en gran part per afavorir una nova ocasió per vendre els seus productes, i se celebra des de la dècada dels anys 60.


Al revés del que passava amb Sant Valentí, el Dia Blanc se celebra menys entre els solters i més entre els casats, i és especialment popular entre els joves. Tot i que les botigues preparen tota una sèrie d’assortiments i detalls especials per aquestes dates, no té tant èxit ni tant protagonisme com el Sant Valentí del 14 de febrer.

Els regals tradicionals que reben les dones en aquesta data són xocolata blanca, galetes, flors o llaminadures tipus “nubes”. I es diu també (tot i que no sabem si els japonesos realment ho fan) que els homes han de tornar avui un regal per un valor d’unes tres vegades el que van rebre ara fa un mes. Així doncs no és estrany que les dones no es “conformin” amb xocolata blanca o dolços, i vulguin que les seves parelles els comprin altres presents, com ara joies o roba interior de color blanc. Les caixes on es col·loquen tots aquests objectes lògicament solen ser també del color que dóna nom al dia.

Aquesta festivitat també se celebra a Corea del Sud.

Què en penseu d’aquesta tradició? Creieu que és equilibrat que les dones “rebin” quelcom després d’haver “donat” per Sant Valentí o ho veieu tot plegat massa consumista? Ens encantarà sentir la vostra opinió.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *