Categories
Agenda Cultura japonesa

xerrada jardí japonès

Aquest dilluns 19 de març a les 19:30h a la Seu de Casa Àsia a Barcelona, conferència sobre el “jardí japonès” amb Masatoshi Takebe, paisatgista i Hiroya Tanaka, arquitecte de la plaça de l’Arbre de la població de Riudoms.

Sobre el tema, us recomenem de llegir el reportatge web La natura en les arts japoneses.

 

Masatoshi Takebe, un dels mestres paisatgistes més reconeguts del Japó, impartirà una conferència a Casa Àsia sobre el jardí japonès, amb motiu de la celebració del cinquè aniversari de la creació de la plaça de l’Arbre de la població de Riudoms, obra de l’arquitecte, també japonès, Hiroya Tanaka. 

S’obrirà un diàleg entretots dos, on s’articularà el discurs de l’arquitecte amb el del paisatgista, per potenciar la reflexió intercultural sobre la relació home-natura d’acord amb l’equilibri i harmonia, que són els principis simbòlics de l’estètica tradicional d’un ordre del món que s’ha perdut.

Candidat al Premi Príncep d’Asturies 2004, Hiroya Tanaka és considerat un dels més grans experts en l’obra d’Antoni Gaudí, i Masatoshi Takebe ha dissenyat nombrosos jardins residencials al Japó i a Corea del Sud i va fer una donació de cent cinquanta cirerers japonesos per a la plaça citada. (on cada any celebren el Hanami a Riudoms)

Organitza:Casa Àsia, amb la col·laboració del Consolat General del Japó a Barcelona i l’Associació Cultural Gaudí Club

 

Reportatge web La natura en les arts japoneses

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *