Categories
Agenda Saló del Còmic Barcelona

Miscelània del Saló 2012

Després de l’avanç de principis del 2012, l’edició 30 del Saló del Còmic continua donant notícies relacionades amb concursos, convidats, exposicions per la cita anual del còmic a Fira de Barcelona. Aquest any del dijous 3 al diumenge 6 de maig entorn de la temàtica robòtica.

Aqyi t’oferim una miscelània de notícies perquè estiguis uuna mica al dia del que es mou entorn el Saló; on aquest any tindrà un japonès com a convidats estrella, Go Nagai, el veterà autor del robot gegant Mazinger Z.

Miscel·lània de notícies destacades:

Inscripció Cosplay Robots

Des del 15 de març està oberta la inscripció a través de la web. El nombre de places és de 30 participants ja siguin individuals o en grup.
El concurs tindrà lloc el dissabte 5 de maig a partir de les 16:30 hores a l’escenari del recinte del Palau 8 de Fira de Barcelona.

Droides de Star Wars venen al Saló

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona celebra la 30a edició i, es compleix el 35 aniversari de l’estrena de La Guerra de les Galàxies. Per això es dedica una sèrie d’activitats a la saga galàctica gràcies a la col•laboració de l’associació Star Wars Barcelona.

La macro exposició Robots en la seva tinta, que mostra com els robots han estat retratats pel còmic, l’animació i el cinema, tindrà una secció especial titulada Droides de les Galàxies.
Les sis pel·lícules que conformen la saga de La Guerra de las Galàxies són un clar exemple de la relació dels robots amb els humans i, encara tractant-se de ciència ficció, mostren fins a quin punt un robot, sigui el que sigui la seva forma, pot arribar a comportar-se com un humà, interactuant amb ells com si d’una persona es tractés.

R2D2 i C3PO mostren la seva personalitat canviant a través de tota la saga, convertint-se en els narradors indirectes de la seva història.
Droides de les Galàxies mostrarà diferents pàgines de còmic, dibuixos i figures relacionats amb R2D2 i C3PO, que comptarà amb la participació de membres del Club de Constructors de R2D2 a Espanya. L’exposició mostrarà algunes de les pàgines i tires en les quals apareixen droides de Star Wars. Es mostraran originals de còmic i litografies de Star Wars, a més d’explicar de forma cronològica els còmics oficials publicats a Espanya.

Aquesta celebració comptarà amb al presència en el Saló de tres actors de la trilogia clàssica: Julian Glover (General Veers, Imperi Contraataca, 1980), Paul Blake (Greedo, Star Wars, 1977) i Angus McInnes (Líder Or, Star Wars, 1977). Els afeccionats els podran conèixer en persona a la zona de signatures o fer-lis preguntes en la conferència sobre actors de Star Wars.
Dues conferències, Els Còmics de Star Wars i R2D2 Builders Club, completaran el calendari d’activitats, entre les quals també trobarem tallers.

.

 Més exposicions:

Dibuixants de Paco Roca

Mostra dedicada a Paco Roca (València, 1969), autor del còmic L’hivern del dibuixant, que va guanyar els premis a la Millor Obra i Millor Guió del passat Saló del Còmic 2011.
La mostra vol ser una reflexió de l’ofici del dibuixant a través d’obres com Emotional World Tour, Memorias de un hombre en pijama i l’obra guardonada l’any passat que narra les vicissituds d’alguns dels autors més destacats de Bruguera que van intentar muntar la seva pròpia revista al marge de l’editorial a finals dels anys 50.

Paco Roca ha guanyat el Premi Nacional del Còmic per Arrugas, obra per la qual també va rebre els guardons a Millor Obra i Millor Guió al Saló del Còmic. Properament s’estrenarà l’adaptació en dibuixos animats d’Arrugas, que ja ha estat presentada amb molt bones crítiques en diversos festivals de cinema i que ha estat nominada als prmeis Goya a la categoria llargmetratge animat.
Paco Roca, que va començar la seva trajectòria professionals a mitjans dels anys 90, és un dels autors més interessants dels últims anys i amb major projecció internacional del còmic espanyol.

.

L’art de Black Sad

El dibuixant Juanjo Guarnido (Salobreña, Granada. 1967) va guanyar el premi al Millor Dibuix del passat Saló per l’àlbum Blacksad. El infierno, el silencio amb guió de Juan Díaz Canales. Es tracta d’una sèrie que ha estat repetidament premiada al Saló del Còmic de Barcelona, a més d’altres certàmens internacionals com el Festival de la BD d’Angulema.
També va rebre un premi Eisner a la Comic Con de San Diego 2011.

L’exposició té per objectiu descobrir el procés artístic de la sèrie, a través d’esbossos, story-boards i il•lustracions del dibuixant que ajudin el visitant a conèixer millor els secrets de Blacksad. Aquesta sèrie d’animals antropomorfs en clau de sèrie negra és un dels majors best-sellers del còmic europeu.

 .

Exposició antològica 50 anys de Cavall Fort

La revista Cavall Fort acaba de complir cinquanta anys de vida, un fet prou excepcional en el món editorial, i ho celebrarà amb una gran exposició antològica dels còmics dibuixats per autors catalans.
Nascuda el desembre de 1961, aquesta publicació va sorgir per estimular la lectura en català de nois i noies de 9 a 15 anys. Això passava en una època en què el català era una llengua marginada, prohibida en els àmbits públics per part de la dictadura franquista.
En el contingut de la revista, de caràcter didàctic i lúdic, el còmic hi ha jugat un paper protagonista des del primer moment.

La revista, de periodicitat quinzenal, ha publicat 1192 números fins a l’actualitat.
A través de Cavall Fort es van difondre en els anys 60 els còmics de l’anomenada línia clara francobelga, amb les obres d’autors tan destacats com Peyo o Franquin. Però aquesta publicació també va ser una finestra per als autors del país, que van començar a publicar així les seves historietes.

Es podran veure una gran quantitat de pàgines originals, així com edicions de l’època. La mostra, comissariada per la directora de la publicació Mercè Canela, està dedicada als autors catalans, perquè la revista ha estat i és també un bressol d’artistes del país.
L’exposició mostrarà un total 50 pàgines, ja siguin originals o edicions, de títols mítics com Ot, el Bruixot de Picanyol o La casa sota la sorra, dibuixat per Madorell, autor també d’un altre còmic de referència com Jep i Fidel, a més de Pesquis i Baliga de Viladoms o Maurici Bonull, de Marc i Pep Brocal.
Per les pàgines de Cavall Fort han passat també autors actuals tan importants com Cesc, Joma, Roser Capdevila, Oriol Garcia Quera, Francesc Infante, Quim Bou, Lluïsot o Alfons López, entre molts d’altres.
L’exposició també dedicarà un espai a la revista El Tatano, que va néixer com un suplement per als més menuts dins de Cavall Fort l’any 1990, fins que el 2006 es va independitzar i es va convertir en una publicació mensual.

.

30è Saló Internacional del Còmic de Barcelona


 

Del djous 3 al diumenge 6 de maig de 2012
Palau número 8 (on ocupa 19.000 metres quadrat)
Fira de Barcelona

Horaris:
3, 4 i 5 de maig: de 10:00 a 21:00h.
6 de maig: de 10:00 a 20:00 h.

Preus:
– Entrada general: 6 € a les taquilles del Saló del Còmic. L’entrada serà vàlida únicament per a una persona i un dia. També es fa venda anticipada a partir del 20 de març.

– Entrada Descompte: 4 € De venda únicament a les taquilles del Saló del Còmic.
Els titulars del carnet de les biblioteques públiques de Catalunya i del Carnet Jove. L’entrada serà vàlida únicament per a una persona i un dia. Aquesta oferta no és acumulable a altres promocions.

– Entrada Grups Escolars: 2 € Per als grups escolars que vulguin fer la visita al Saló del Còmic l’entrada té el preu especial de 2 € per a cada alumne i és gratuïta per als docents acompanyants. Per obtenir aquest descompte, cal presentar a les taquilles un escrit amb el segell de l‘escola i l vist-i-plau de la direcció del centre, on consti el nombre d’alumnes i professors que volen accedir al Saló.

Les persones nascudes al 1982 tindran una invitació gratuïta que podran recollir a les taquilles del Saló. Caldrà que presentin el DNI, passaport o carnet de conduir.

Organitza i  més informació a la web de FICÒMIC

Reportatges relacionats:

Avanç del Saló del Còmic 2012

Entrevista a Carles Santamaria, Director de FICOMIC

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *