Categories
Saló del Còmic Barcelona

Xina, país convidat del 30 Saló del Còmic

2012 és l’any del Drac en el calendari xinès i la República Popular Xinesa és el país convidat del 30 Saló del Còmic de Barcelona, de principis de maig a la ciutat comptal. Degut a aquest fet vidnrà una delegació xinesa de  representants governamentals, empresaris del món del còmic i artistes xinesos.

L’activitat més destacada serà una exposició itinerant per la història del còmic xinès, que mostrarà els treballs més destacats dels creadors del país a través d’imatges, llibres, revistes, e-books i vídeos. Hi ha quatre artistes convidats: Chen Weidong un guionista, Benjamin Zhang Bin un destacat dibuixant i il·lustrador n destacadíssim dibuixant i il•lustrador, de portades per a Marvel i obres com Orange i RememberLotulist una jove dibuixant experta en motius tradicionals com els dracs o un , Andy Chen periodista amb especial sentit de l’humor de Pequín.

La participació de Xina com país convidat del 30 Saló del Còmic és fruit d’un acord signat entre el Departament de Cultura, Ràdio i Televisió del Govern de Tianjin Binhai, una de les majors àrees de desenvolupament empresarial xineses, i FICOMIC, entitat organitzadora del Saló.
En aquest acord va col•laborar de manera molt activa l’Ambaixada de Xinesa a Espanya, que va ser molt receptiva a la invitació.

El còmic xinès s’ha desenvolupat com una indústria cultural en els últims trenta anys, amb un decidit impuls per part del Govern xinès, especialment per part del seu Ministeri de Cultura que ha donat suport tant als artistes com als editors. A més, s’han organitzat exposicions, esdeveniments i diverses activitats promocionals amb una visió de mercat global i aprenent de l’experiència internacional.

El còmic xinès beu de les fonts estètiques de les arts plàstiques tradicionals del país, així com de la idiosincràsia de la seva cultura, alhora que els seus autors han sabut donar-li una personalitat pròpia. Són molts els autors xinesos que gaudeixen d’una gran popularitat en el seu país i és bastant habitual que els còmics dels dibuixants de major èxit arribin a vendes de 2 milions d’exemplars.

Quatre són els artistes xinesos que participaran en el Saló del Còmic. Destaca la participació de

  • Chen Weidong, guionista, teòric i fundador de Tianjin Creator World Comic Co., Ltd.
  • Benjamin Zhang Bin és un destacadíssim dibuixant i il•lustrador, autor de diverses portades per a Marvel i que a Espanya ha vist publicades les seves obres Orange, Remember i One day per Ediciones Glénat (ara Editores de Tebeos); Sky Doll Lacrima Christi, editada per Norma Editorial i cobertes per X-Men Origins: Emma Frost i Nuevos Mutantes, totes publicades per Panini Comics.
  • Lotulist és una jove dibuixant xinesa, experta en motius tradicionals xinesos com els dracs, que inspirant-se en la tradició ha desenvolupat un estil propi que l’ha acostat a les modernes audiències.
  • Andy Chen, periodista de formació i fundador del K-ANEU Studio especialitzat en la creació en còmic i il•lustració, és conegut pel seu especial sentit de l’humor al més autèntic estil Pequín.
El 30 Saló del Còmic de Barcelona continua presentant una llarga llista d’autors convidats, vols estar al dia? clia aquí
Alguns venen convidats per editorials, distribuïdores o per l’organització.

.

30è Saló Internacional del Còmic de Barcelona


 

Del djous 3 al diumenge 6 de maig de 2012
Palau número 8 (on ocupa 19.000 metres quadrat)
Fira de Barcelona

Horaris:
3, 4 i 5 de maig: de 10:00 a 21:00h.
6 de maig: de 10:00 a 20:00 h.

Preus:
– Entrada general: 6 € a les taquilles del Saló del Còmic. L’entrada serà vàlida únicament per a una persona i un dia. També es fa venda anticipada a partir del 20 de març.

– Entrada Descompte: 4 € De venda únicament a les taquilles del Saló del Còmic.
Els titulars del carnet de les biblioteques públiques de Catalunya i del Carnet Jove. L’entrada serà vàlida únicament per a una persona i un dia. Aquesta oferta no és acumulable a altres promocions.

– Entrada Grups Escolars: 2 € Per als grups escolars que vulguin fer la visita al Saló del Còmic l’entrada té el preu especial de 2 € per a cada alumne i és gratuïta per als docents acompanyants. Per obtenir aquest descompte, cal presentar a les taquilles un escrit amb el segell de l‘escola i l vist-i-plau de la direcció del centre, on consti el nombre d’alumnes i professors que volen accedir al Saló.

Les persones nascudes al 1982 tindran una invitació gratuïta que podran recollir a les taquilles del Saló. Caldrà que presentin el DNI, passaport o carnet de conduir.

Organitza i  més informació a la web de FICÒMIC

Reportatges relacionats:

Per Godai

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *