Categories
Saló del Còmic Barcelona

30 Saló del Còmic de Barcelona 2012

Demà dijous dia 3 de maig s’obre el Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2012, que s’allargarà fins al proper diumenge 6. Un succés que els amants de les historietes gràfiques estàvem esperant, i que podrem gaudir al Palau 8 de Fira de  Barcelona, un recinte que compta amb una superfície de 19.000 m2. Us facilitem els detalls bàsics d’accés per si us animeu a acudir-hi. Recordeu els que aquest any també en feu 30, igual que el Saló, tindreu un bon motiu més per acudir-hi!

.

.

.

.

.

 

El president del Gremi d’Editors de Catalunya i de FICOMIC, Xavier Mallafré, va assegurar en roda de premsa que els 30 anys del Saló “demostren la fortalesa del món del còmic i la bona salut” d’un negoci que “és capaç de generar 100 milions d’euros” l’any. Prova de les seves paraules és el nombre d’expositors que hi haurà en aquesta edició, que arribarà als 150. Va destacar també que “en un món cada vegada més visual, el còmic és el camí que uneix l’univers del llibre amb el de la imatge”.

Els videojocs tindran un any més un paper important en el Saló, gràcies al patrocini de la desenvolupadora THQ i a l’acord de col•laboració signat amb el Festival Gamelab que permetrà que amb cada entrada al Saló es pugui fer un 2×1 en la pròxima Fira del Videojoc Internacional Gamelab, que tindrà lloc del 27 de juny a l’1 de juliol també a Fira de Barcelona.

La música també serà protagonista del Saló, que compta amb les actuacions de Teràpia de Shock, Los Corones, Lax’n’Busto i de Avalanch amb el seu projecte Malefic. A més, el Festival Rock in Rio participa en el certamen per presentar un còmic que s’està publicant per lliuraments en diaris de Portugal i Espanya.

Jordi Ojeda, professor de la UPC i comissari de l’exposició “Robots en la seva tinta“, una mostra pensada per al gran públic i alhora de caire pedagògic, va revelar que els assistents podran interactuar amb “autòmats del segle XIX i del XXI”, com ara els que s’entrenen per participar en combats de sumo o robots dibuixants que plasmaran les seves dedicatòries als participants. “Proposem un viatge de la ficció a la realitat, tractant d’acostar la robòtica a les persones”, va declarar.

El director del Saló, Carles Santamaria, va explicar com a novetat d’última hora que el dibuixant Jean Giraud / Moebius, serà objecte d’una exposició en homenatge a la seva obra i persona, on  es podran veure originals de l’autor, així com treballs inèdits seus, a més de dibuixos realitzats per diversos autors dedicats a la seva obra i figura.

Una extensa programació d’exposicions i una impressionant llista de convidats estrangers com Go Nagai (creador de Mazinger Z), Milo Manara (un dels mestres del còmic europeu), David Lloyd (dibuixant de V de Vendetta), Craig Thomson (creador de Blankets) o Scott Snyder (guionista de les noves sèries de Batman i La Cosa del Pantano), completaran aquesta espectacular edició del Saló del Còmic.

30 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Els protagonistes del Saló d’enguany són els robots. I com a país convidat, la Xina. Els videojocs també tindran un paper important.

Lloc:

Palau 8 de Fira de Barcelona

Accés:

Per l’Avinguda Reina Maria Cristina

Horaris:

Dijous 3 de maig: de 10:00 a 21:00 h.
Divendres 4 de maig: de 10:00 a 21:00 h.
Dissabte 5 de maig: de 10:00 a 21:00 h.
Diumenge 6 de maig: de 10:00 a 20:00 h.

Preus:

  • Entrada general: 6 € (vàlida per 1 persona i un dia). Adquiribles a les taquilles del Saló.
  • Entrada descompte: 4 € (vàlida per 1 persona i un dia). Per als titulars del carnet  de les biblioteques públiques de Catalunya, carnet ClubTR3SC i del Carnet Jove.
  • Entrada grups escolars: 2 € (preu per als alumnes; docents acompanyants entrada gratuïta). Cal presentar a les taquilles un escrit amb el segell de l‘escola i el vist-i-plau de la direcció del centre, on consti el nombre d’alumnes i professors que volen accedir al Saló.
  • Nascuts l’any 1982: Entrada gratuïta que poden recollir a les taquilles del Saló. Caldrà que presentin el seu DNI, passaport o carnet de conduir

Mapa:

 

Ens veiem al Saló!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *