Categories
Saló del Còmic Barcelona

30 anys de Saló del Còmic a Barcelona

Aquest any el Saló del Còmic de Barcelona celebrava 30 primaveres i segons l’organització, unes 108.000 persones van visitar-lo durant els quatre dies al recinte de Fira de Barcelona.

Per una data tan senyalada, el Saló estava dedicat a la temàtica dels robots i Go Nagai venia per celebrar els 40 anys de Mazinger Z. La festa del còmic va homenatjar Moebius, Little Nemo o Cavall Fort; va convidar dibuixants i il·lustradors de tots els continents; tenia exposicions sobre els droides de les Galàxies, Xina o Spiderman; es podien trobar les novetats editorials i firmes dels seus autors, cinema, videojocs, i un llarg etcètera… un lloc on buscar iallò que apassiona del còmic, i per molts anys més!

 


El Saló tenia una visita molt especial, Go Nagai venia per celebrar els 40 anys de la sèrie Mazinger Z.

També hi havia gran quantitat d’exposicions per conèixer diferents obres i estils d’arreu del món, cadascú podia trobar una que li cridés l’atenció.
Xina
mostrava il·lustracions amb una vitalitat i força representativa del talent emergent del país.

Tot plegat amenitzat amb la presència i sessions de firmes de dibuixants i guionstes internacionals, d’arreu de l’Estat i Catalunya.
Així com les icones dels robots nipons Mazinger Z, Astroboy o Doraemon, les passejades de R2-D2 pel recinte firal o el pastí d’aniversari amb forma de Tibi (de l’institut de robòtica de l’UPC).

El públic va poder contemplar i gaudir d’una variada oferta d’activitats entorn del còmic.  Com cada any, l’espai ideal per les trobades al Saló.

Com vau poder llegir als reportatges web, els aficionats al manga i la cultura japonesa podien trobar les novetats novetats de còmic i DVD , variat marxandatge japonès i donar un punt més festiu amb els cosplays.

Acabant de pair tot el que ha donat de sí el 30è Saló del Còmic, l’organització comença a alçar la vista cap a un horitzó:

El XVIII Saló del Manga que tindrà lloc del dijous 1 al diumenge 4 de novembre de 2012, per primera vegada serà al Pavelló número 2 de Fira de Barcelona Montjuïc.

Un únic recinte de 18.000 metres quadrats per totes les activitats (expositors, exposicions, conferències, taules rodones, tallers, concerts, concursos de cosplay,… Tot això i molt més a l’esdeveniment més esperat dedicat al manga, l’anime i la cultura japonesa. Segons l’organitzaci, en les pròximes setmanes es donaran a conèixer les primeres activitats, així com els noms d’alguns dels convidats al XVIII SALÓ DEL MANGA.

Molt més enllà, la 31ª edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona serà del 11 al 14 abril de 2013 al palau 8 Fira de Barcelona .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *