Categories
Notícies

Videojocs: el creador de ‘Final Fantasy’ i el de ‘Gran Turismo’, premiats a Barcelona

El passat dijous va tenir lloc a Barcelona l’entrega de premis nacionals a la indústria del videojoc, organitzats per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives juntament amb Gamelab.Gamelab 2012 és l’esdeveniment professional més important del sector del videojoc al sud d’Europa i la cita oficial de les empreses internacionals amb la indústria i el mercat de parla hispana. Entre el 27 de juny i l’1 de juliol de 2012, Gamelab reuneix a la Fira de Barcelona els principals creadors i gurus internacionals per analitzar les últimes tendències creatives, tecnològiques i de negoci del moment i intentar predir com serà i com viurem el futur més immediat de l’entreteniment digital, així com per crear un espai de formació per a les noves generacions. A més a més, destacats noms de la política, les arts i la comunicació debatran sobre l’abast i la influència social, cultural i econòmica d’aquest fenomen global. Gamelab és el punt de trobada anual per a tots els professionals relacionats directa o indirectament amb el món dels videojocs, i és el principal aparador del sector a Espanya i part d’Europa; un espai al qual recorren tots els actors implicats en el desenvolupament del sector per compartir experiències, potenciar sinergies i obrir noves oportunitats de negoci.Algunes dades sobre la indústria del videojoc a Espanya

  • Espanya és el quart mercat europeu i el sisè del món en consum de videojocs, amb una facturació aproximada de 2.000.000 milions d’euros l’any 2011.
  • Sobre una població total de 47 milions, es calcula que hi ha més de 15 milions de jugadors espanyols que passen aproximadament 21 milions d’hores al dia connectats al videojoc.
  • A Espanya hi ha més de 200 empreses i 3.000 professionals dedicats directament o indirecta al sector del videojoc. Un sector de gran diversificació en el qual trobem desenvolupadors, editors, botigues, distribuïdors, inversors, proveïdors de serveis de testeig i localització, fabricants d’eines i plataformes maquinari-programari, proveïdors de pagament, agències de màrqueting i comunicació, etcètera.

 

Hironobu Sakaguchi, Premi Llegenda Gamelab 2012

Hironobu Sakaguchi, un dels noms fonamentals en la història dels videojocs, i considerat el pare del gènere de fantasia, va rebre l’homenatge de tot el sector amb el Premi Llegenda Gamelab 2012 en reconeixement de tota la seva carrera.

Nascut a Hitachi (Japó) el 1962, després d’acabar la universitat va entrar a treballar a la recent fundada empresa Square, de la que 3 anys més tard va esdevenir-ne el director de Planificació i Desenvolupament. Però l’empresa necessitava un èxit per a consolidar-se i Sakauchi va jugar-se el tot o res en un projecte, que seria la seva ‘fantasia final’ o ‘Final Fantasy‘. El joc es va publicar per a Nintendo Entertainment el Nadal del 1987 i va ser un èxit instantani. En els anys següents, Final Fantasy es va convertir en una franquícia, i va continuar sota la supervisió de Sakauchi. Tota la seva carrera a Square sempre va estar lligada a aquesta conegudíssima saga. El 2003, Square es fusiona amb Enix; Sakauchi deixa l’empresa i funda Mistwalker. Des de llavors ha creat dos jocs per a Xbox (Blue Dragon i Lost Odyssey), un per a Nintendo DS (ASH:Archaic Sealed Heat) i ha publicat per a Wii la coproducció The Last Story.

L’any 2001 també va dirigir la versió cinematogràfica de Final Fantasy, la primera pel·lícula animada fotorealista.

Aquí podeu veure el moment de l’entrega del premi (que va rebre de mans de Carles Santamaria, director de FICOMIC)

 

 Kazunori Yamauchi, Premi d’Honor de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives 2012

Kazunori Yamauchi, creador de la saga Gran Turismo®, un dels videojocs més exitosos de la història que es caracteritza pel seu hiperrealisme, va ser distingit amb el Premi d’Honor 2012.

Nascut a Kashiwa (Japó) el 1967, de ben petit ja es va enamorar dels cotxes. Als 10 anys va començar a programar els seus propis videojocs, i quan uns anys més tard va aconseguir la seva primera feina a la divisió de videojocs de Sony, va quedar sorprès de poder-se guanyar la vida amb el seu hobby.  El seu primer projecte amb Sony fou el disseny d’un joc de carreres de cotxes, el Motor Toon Grand Prix, que va veure la llum el 1994. Va tenir un èxit notable, però Yamauchi volia superar l’estètica del dibuix animat per acostar el màxim possible l’experiència de joc a la d’un cotxe de carreres autèntic. Va ser així com va començar a treballar en el desenvolupament de Gran Turismo®. El joc es va llençar el 1998 i no només es va convertir en el joc més venut per a Playstation, sinó que va suposar una autèntica revolució pel meticulós detall en la simulació. Gran Turismo® s’ha convertit en una de les franquícies més exitoses de la història, amb gran nombre de ventes en totes les seves entregues.

Però l’afició de Yamauchi per l”automobilisme no acaba aquí, sinó que supera el món virtual. Ha participat en diverses carreres i aquest any ha format equip amb l’espanyol Lucas Ordóñez, que va entrar al món de la competició professional guanyant un concurs de la Gran Turismo® Academy.

Aquí podeu veure el moment de l’entrega del premi (que va rebre de mans de Ivan Fernández-Lobo, Director de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *