Categories
Agenda Notícies

Sessió doble de Japó a les Nits

Aquest divendres 20 de juliol a partir de les 5 de la tarda es projectaran, dins de les nits de cinema oriental, la pel·lícula d’animació Buda i Time traveller. Una nova ocasió per poder gaudir de bon cinema en un espai privilegiat com és l’espai ETC.

Buda adapta el manga homònim del mestre Tezuka i és la primera part d’una trilogia que adaptarà els deu toms del manga. Aquesta primera pel·lícula n’adapta aproximadament els 3 primers. Es tracta de la visió de Tezuka de la vida de Siddharta Goutama, conegut com a Buddha , en aquesta primera pel·lícula veurem l’inici d’una gran història.

Pel que fa a Time traveller és l’enèsima adaptació de la novel·la de Yasutaka Tsutsui que, des que es va publicar al 1967, ha passat per ser dorama, pel·licula d’imatge real, manga (adaptat pel mateix autor de la novel·la i editat per Planeta de Agostini), pel·licula d’animació ( editada per Selecta Visión) i ara arriba l’adaptació més recent a les Nits de Cinema Oriental.

Ambdues pel·lícules comptaran amb una breu presentació per part de l’equip Japanzone, esperem trobar-nos allà!

 

Buda

Divendres 20 de juliol, a les 19h, espai ETC

Direcció: Kozo Morishita

Guió: Reiko Yoshida

Any: 2011

Durada: 122 min

Distribuiïdora: Mediatres Estudio

Pre-estrena a les Nits ja que surt en DVD i Blu-Ray a partir del 25 de juliol per Mediatres

 

A l’antiga Índia la vida transcorre entre la sequera, la fam, la guerra constant i les injustícies de l’estricte sistema de castes. Les històries creuades de moltes ànimes desgraciades es reuneixen pel naixement del jove príncep Siddhartha, que empren un viatge espiritual per convertir-se en buddha, “l’il·luminat”.

Basada en una obra mestra d’un dels pares del Manga, Osamu Tezuka, BUDA és una adaptació on conviuen l’exotisme, l’aventura i la reflexió per explicar una història eterna que ha captivat a diferents generacions. Morishita i el seu equip han dedicat deu anys a la realització d’aquesta pel·lícula, primera part d’una acurada trilogia.

 

Time Traveller

Divendres 20 de juliol, a les 17h, espai ETC

Direcció: Masaaki Taniguchi

Intèrprets: Risa Naka, Akiyoshi Nakao, Narumi Yasuda, Masanobu Katsumura Any: 2010

Durada: 122 min.

Contacte: Stylejam

 

Una professora de farmàcia cau en coma després d’un accident de cotxe. La seva filla, la jove Akari, decideix provar sort amb un dels experiments de la seva mare i viatjar en el temps per entregar un missatge a Kazuo, el seu xicot en aquell moment a la universitat.

Nova adaptació, i en imatge real, de la novel·la escrita al 1967 per Tsuitsui Yasukata que ha viscut versions televisives, un anime excepcional, etc. En aquesta ocasió, el debutant Massaki Taniguchi es centra en un sol viatge a l’any 1974 i la relació que Akari comença amb un friqui fanàtic de les pelis de ciència-ficció, i ho fa conservant el deliciós esperit camp de l’original literari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *