Categories
Anàlisis Cultura japonesa Reportatges

“Flipando en Colores” (Colorful), la novel·la

A inicis d’aquest estiu l’editorial Noguer ha publicat Flipando en Colores de Eto Mori, la novel·la que va inspirar al director Keiichi Hara per realitzar la pel·lícula d’animació Colorful (títol original).

Un nou article de la Marta (gràcies!) que ja ens va parlar de l’adaptació animada fruit de la trobada amb Keiichi Hara durant el saló del manga 2011.

 

Eto Mori:

Eto Mori va néixer a Tokio l’any 1968 i és una reconeguda autora japonesa que ha guanyat molts premi de literatura infantil i juvenil com el Kodansha de Nous Escriptors de Literatura Infantil, el Muku Hatoju de Literatura Infantil, el Noma de Literatura Infantil i d’Escriptor Promesa, el Sankei i el Shogakukan.
Més de 150.000 exemplars venguts al Japó.

Eto Mori a més d’escriptora és guionista de cinema animat, i ha adaptat molts còmics  per projectar-los cinematogràficament. Un dels seus treballs més destacats en aquest àmbit és el guió de la pel·lícula Black Jack, manga d’Osamu Tezuka.

Karafuru (Colorful) es va publicar el Japó el 1998 i va guanyar el Sankei Children’s Publishing Culture Prize, un dels premis més prestigiosos de literatura infantil i juvenil del país.

 

Flipando en colores

Un ànima que acaba de morir se li apareix un àngel que li informe que Déu a fet un sorteig i ell és el guanyador. Quin és el premi? Doncs, exactament, consisteix en una segona oportunitat a poder tornar a la vida dins del cos de Makoto Kobayashi, un adolescent que també acaba de morir.

En obrir els ulls es troba amb una família nova i és a partir d’aquí on comença la seva aventura.


Flipando en colores, és una novel·la que tracte sobre les segones oportunitats i tornar a començar des de zero. Però també sobre el saber escoltar i acceptar-nos a nosaltres mateixos.

És una novel·la que ens sap mostrar uns personatges entranyables i alguns curiosos, que ens van descobrint de mica en mica, les seves parts bones i les no tan bones. Personatges que es poden sentir perduts, insegurs, que necessiten buscar-se a si mateixos, que no saben com relacionar-se o no saben com expressar-se amb els demés, és a dir, personatges que ens mostren la part més humana. I tots aquest aspectes tan complexos, l’autora ens ho sap mostrar d’una manera molt simple, agradable i fins i tot amb humor.

 

Colorful, l’adaptació de la novel·la per Keiichi Hara

Keiichi Hara, director de pel·lícules de Shin-chan,El verano de Coo després de llegir la novel·la original d’Eto Mori, va trobar nova inspiració i va decidir fer l’adaptació cinematogràfica en animació que s’estrenava a la gran pantalla el 21 d’agost del 2010.

La pel·lícula d’animació està molt ben aconseguida i no es deixa perdre cap escena clau de la història. A part que ens ajuda a donar un toc més especial els personatges.

La pel·lícula “Colorful” està editada en DVD i BluRay per Selecta Visión

.

Si ús feu la pregunta: cal llegir el llibre si ja he vist la pel·lícula?

Jo us animaria a fer-ho ja que tot i que l’animació és molt fidel, la novel·la ens ajuda entendre molt més els personatges o alguns aspectes que se’ns podien escapar en la pel·lícula. És més, opino que un i l’altre es complementen molt bé.

 

Títol: Flipando en colores (original: Karafuru / Colorful )

Autora: Eto Mori

Traductora: Macarena Salas

ISBN: 978-84-279-0027-1

Editorial: Noguer Edicions, S.A. del Grup Planeta deAgostini

Primera edició: 15 de juny de 2012

Preu: 11,95 euros.

Pàg: 240

Idioma: Espanyol

Edat: A partir de 14 anys

 

Reportatge relacionat:

Trobada amb Keiichi Hara

Flipando  en  colores

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *