Categories
Saló del Manga Barcelona

18è Saló del Manga de Barcelona 2012

El passat 24 de juliol es va presentar en roda de premsa a Casa Àsia de Barcelona el XVIII Saló del Manga, que en aquesta edició, i per primera vegada, tindrà lloc a Fira de Barcelona. Les dates: del dijous 1 al diumenge 4 de novembre. Carles Santamaria, director del Saló del Manga de Barcelona,  va anunciar que la gastronomia japonesa serà un dels eixos centrals del Saló del Manga de Barcelona d’enguany. Precisament l’exposició principal es titularà Manga a la carta, i farà “un recorregut en la relació entre el manga i la gastronomia japonesa”. A més el Saló comptarà amb una gran àrea comercial de restaurants japonesos que mostraran la varietat i qualitat d’aquesta cuina amb diversos menús i plats, a més de tallers de cuina i taules rodones.

.

.

 

 

El Saló del Manga celebrarà dos aniversaris molt importants per als aficionats:

  • Els 20 anys de Bola de Drac a Espanya. Han passat dues dècades des que Planeta DeAgostini Cómics publiqués el primer manga de la sèrie Bola de Drac d’Akira Toriyama. Una sèrie que s’ha convertit en una peça fonamental per a entendre l’èxit del manga en el nostre país. “Un fenomen social que és un referent per a diverses generacions”, afirma Santamaria, que va explicar que s’està treballant en el programa d’actes relacionat amb Bola de Drac.
  • Els 20 anys de Porco Rosso, una de les pel•lícules més espectaculars de l’animació japonesa. 20 anys de vol és una exposició que proposarà un apassionant viatge per l’univers creat pel director Hayao Miyazaki en un llargmetratge que li va obrir les portes a un públic més adult.

 

Una altra exposició anunciada és Fashion Cosplay, que vol retre un homenatge als milers d’aficionats que es caracteritzen de personatges de manga, anime o videojocs japonesos. Una mostra que presentarà una selecció de vestits de cosplay nacionals i internacionals amb la finalitat d’ensenyar al públic la varietat i qualitat del cosplay. El director del certamen també va donar a conèixer el nom del primer convidat internacional al Saló del Manga. Es tracta de Hiro Mashima, important autor japonès publicat en 23 països, autor d’obres tan populars com Monster Hunter Orage, Fairy Tail o Rave, totes elles publicades en el nostre país per Norma Editorial.

L’autora del cartell d’aquest 18è Saló del Manga és Susana Broullón, que va relatar que, amb el cartell, volia ressaltar el canvi d’ubicació del recinte del Saló. “Em va venir la idea poc abans del tancament del concurs i vaig voler plasmar amb el dibuix una invasió manga a Fira de Barcelona”. I és que després de catorze anys celebrant-se en La Farga de L’Hospitalet, el certamen es trasllada al pavelló nº 2 de Fira de Barcelona. Es preveu doncs que les cues i aglomeracions que hi havia en les últimes edicions a La Farga es resolguin amb aquest augment tan considerable d’espai. S’ha anunciat també que malgrat l’augment de l’IVA i de l’IPC, el XVIII Saló del Manga de Barcelona mantindrà els sis euros en el preu de l’entrada.

 

 

Font (text i imatge): Ficomic.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *