Categories
Agenda

Concert acústic de Yuki Isami a Figueres

Dins els actes festius de celebració del seu 30è aniversari, el Museu del Joguet de Catalunya, situat a Figueres, vol compartir l’obsequi del concert Une route vers le Japon (“Un camí cap al Japó”) de la flautista i multi-instrumentista Yuki Isami.

El concert celebra la gràcia i gentilesa de dues cultures musicals (l’occidental i la japonesa) en un moment sagrat de comunió: la música de J. S. Bach es barreja amb les composicions de Toru Takemitsu, Jacques Ibert i Eugène Joseph Bozza, interpretades per la flauta de Yuki Isami, i es combina amb les composicions de música tradicional japonesa interpretades per la mateixa Isami amb instruments tradicionals del país nipó.

Isami va conèixer el Museu del Joguet de Catalunya ara fa un any quan era a Catalunya per actuar al Festival de Música de Besalú. L’exposició temporal que aleshores presentava el Museu mostrava joguines populars japoneses (nines kokeshi i estels Edo) en homenatge i mostra de solidaritat al poble japonès el qual, a principis d’any havia patit el tsunami. Isami va quedar-ne tan commoguda que, per celebrar l’aniversari del Museu i arran de visitar novament Catalunya, ha volgut oferir aquest concert.

Originària del Japó, Yuki Isami va descobrir el món de la música a l’edat de quatre anys a través del piano. Als deu anys iniciava els estudis de flauta travessera. Després d’obtenir el Primer premi al Tôhô Gakuen University of Music a Tòquio, Isami va ser acceptada al curs de Claire Marchand, al Conservatori de McGill, a Mont-real, i l’any següent al de Marie-Andrée Benny, al Conservatori de música de Mont-real, on va rebre el Primer premi amb gran distinció per unanimitat del Jurat. Des d’aleshores resideix en aquesta ciutat quebequesa on, com a músic d’orquestra, actua regularment en diferents orquestres del Quebec com, entre d’altres, l’Orchestre Métropolitan de Grand Montréal, l’Opera de Montréal, l’Orchestre Symphonique de Québec, l’Orchestre de Chambre de Montréal i l’Orchestre de chambre Appassionata.

A més de la flauta travessera, Yuki Isami interpreta diversos instruments tradicionals japonesos: el Shinobue, la flauta bambú, el Shamisen, el banju de tres cordes, el Koto i la cítara japonesa. La concertista domina també el Nihon buyo, una refinada dansa tradicional japonesa que integra diversos elements que van des de les danses populars fins a una barreja entre les cultures europees i americanes que es poden trobar avui dia al Japó.

Isami, solista i especialista en música de cambra, ha participat en nombrosos festivals al Japó, Canadà, Argentina, Estats Units i a diversos països europeus. A casa nostra, ha tocat al Festival de Música de Besalú, on repetirà pocs dies després d’aquest concert al Museu del Joguet de Catalunya de Figueres.

Programa del concert:

UNE ROUTE VERS LE JAPON (“Un camí cap al Japó”)

Sakura per a shinobue solo (flauta tradicional japonesa). Anònim. 6 min (música tradicional japonesa, cap el 1850)

Oedo nihonbashi per a shamisen i veu. Anònim. 3 min

Gion kouta per a shamisen i veu. Anònim. 3 min

Suite per a N° 5. BWV 1011. Do menor per a flauta alto, de J.S. Bach. 15 min

  • Prélude
  • Allemande
  • Courante
  • Sarabande
  • Gavotte I & II
  • Gigue

Veu per a flauta travessera. De T. Takemitsu. 7 min

Peça per a flauta travessera. De J. Ibert. 6 min

Nada sousou shamisen i veu. Anònim. 3 min

Asadoya yunta shamisen i veu. Anònim. 3 min

Imatge per a flauta travessera. De E. Bozza. 7 min

.

Dades bàsiques:

Tipus d’espectacle: Concert acústic. Instruments: Shinobue, shamisen, flauta travessera i flauta alto

Intèrpret: Yuki Isami

Data i hora: 23 d’agost de 2012, a les 20 h

Lloc:  Sala Frègoli Brossa del Museu del Joguet de Catalunya (Figueres)

Durada: 1 hora

Preu: entrada lliure; aforament limitat al nombre de places.

Altres: No es permetrà l’accés a la sala un cop iniciat el concert.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *