Categories
Notícies

Un pas més cap a la igualtat imperial

El Govern japonès ha presentat una proposta per modificar la llei de successió imperial al Tron del Crisantem. Fins ara, la línia successòria només contempla els homes com a hereus, de tal manera que les dones queden totalment excloses a l’hora d’optar al tron; i no només això, sinó que  al casar-se, les dones de la família imperial perden automàticament el seu rang i títol reial.

.

.

.

 

Ja a l’any 2005 es va estudiar la possibilitat de canviar aquest fet, però amb l’anunci de l’embaràs de la Princesa Kiko (esposa del fill petit de l’actual emperador nipó) i el naixament del Príncep Hisahito l’any 2006, no es va acabar de materialitzar. Recordem que el Príncep hereu, Naruhito, té una única filla, la Princesa Aiko, i per tant en la línia successòria, actualment, el petit Príncep Hisahito és l’únic infant amb dret al tron.

La proposta que ha presentat recentment el govern, afectaria únicament a les filles i nétes de l’actual Emperador Akihito, i establiria que les princeses no perdrien el seu estatus al casar-se, sinó que continuarien essent membres de la família imperial, una condició que també heretarien els fills d’aquestes però sense opció d’accedir al tron. Una altra proposta contempla que les filles i nétes de l’actual Emperador no perdin l’estatus al casar-se però que aquest no passaria als seus fills.

Sigui quin sigui el desenllaç, el que està clar és que no es contempla la possibilitat que un fill nascut d’un home que no pertanyi a la família imperial pugui accedir mai al tron. Així doncs, en la línia successòria hi continuaria havent una marcada predilecció pel llinatge dels membres masculins de la família imperial. Si es materialitzés aquesta proposta, però, la Princesa Sayako (filla de l’actual Emperador però casada amb un plebeu) podria tornar a formar part de la reialesa, de la qual va quedar exclosa en el moment de contraure matrimoni.

Aquestes propostes quedaran a disposició del públic, que podrà fer arribar els seus comentaris i opinions abans que el govern presenti el projecte d’esmena a la llei de la Casa Imperial.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *