Categories
Agenda

Del 19 al 21 d’octubre, II Edició del Festival “Film&Cook” a Barcelona

Film&Cook, un festival de cinema gastronòmic que pretén convertir-se en una cita ineludible per tots els amants del cine, la gastronomia i els esdeveniments de qualitat innovadores. Aquest any se celebra la segona edició a Barcelona, del 19 al 21 dʼoctubre. Després de lʼèxit aconseguit al 2011, el festival vol consolidar- se com un esdeveniment de referència cultural a nivell nacional.

La ciutat escollida ha estat Barcelona per la seva agitada activitat cultural i la participació activa del públic. Film&Cook tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al costat del MACBA, un lloc perfecte per un festival de cine. Els workshops tindran lloc a la Sala Raval, el dissabte 20 i el diumenge 21, excepte el de taller de cuina natural que serà al Hall del CCCB.

Entre les seves nombroses activitats i tallers, que podeu consultar (programació divendres 19, programació dissabte 20, programació diumenge 21), destaquem 3 films relacionats amb el Japó:

.

Sushi The Global Catch

Dirigida per Mark Hall

75 min. – VO (Anglès)

Data i Hora: Dissabte 20 d’octubre; 18:30h – 20h

Preu: 9€

Espai: CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona)

Sinopsi: Sushi, una cuina que antigament només es trobava al Japó, ha crescut exponencialment en altres nacions, arribant a crear tota una indústria al seu voltant. En una carrera per complaure un públic afamat, la cara delicadesa ha passat a ser comuna i econòmicament assolible, tant en restaurants, supermercats i fins i tot l’increment del fast food. Les tradicions que requerien set anys d’aprenentatge al Japó han donat pas a noves i ràpides formes d’entreteniment i solucions basades en la producció manufacturada per un públic massiu. Aquesta fascinació pel sushi està tenint conseqüències irreversibles pel medi ambient, com la reducció d’espècies depredadores a l’oceà, incloent la tonyina d’aleta blava. Aquesta situació ha assolit nivells tan alts que està malmetent la balança ecològica dels oceans, encaminant-nos cap a un col•lapse de totes les espècies marines.

 

Podeu adquirir entrades aquí.

.

Japan: Fascinating Diversity

Dirigida per Daniel Polanco per a Padi Productions

Data i Hora: Diumenge 21 d’octubre; 16h – 16:30hh

Preu: 6€

Espai: CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona)

Sinopsi: Al març del 2011, Japó va patir un desastre triple: el terratrèmol, el tsumani, i la situació d’emergència a la central nuclear de Fukushima. Quasi un any després, el xef espanyol Josep Barahona, resident al Japó des de fa més de dues dècades, s’embarcà amb nosaltres en un viatge gastronòmic per la regió de Tokohu, la més afectada pel desastre. En aquest documental, mostrem la situació de la zona, nou mesos després, i visitem els seus restaurants més representatius i als productors dels ingredients més significatius de la cuina de Tokohu.

Podeu aquirir les entrades aquí.

.

Jiro Dreams of Sushi

Dirigida per David Gelb

81 min. – VO (Japonès amb subtítols en anglès)

Dia i Hora: Diumenge 21 d’octubre; 18:30h – 20h

Preu: 9€

Espai: CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona)

Sinopsi: Jiro Dreams of Sushi és la història de Jiro Ono, considerat per molts com el millor xef de sushi del món. Ell és el propietari de Sukiyabashi Jiro, un restaurant únicament de sushi amb deu seients, situats en una estació de metro de Tokyo. Tot i la seva humil aparença, és el primer restaurant d’aquest tipus que ha estat guardonat amb les prestigioses tres estrelles de la Guia Michelin. Els amants del sushi de tot el món fan repetits pelegrinatges i truquen amb mesos d’antelació per aconseguir un lloc en el sushi bar de Jiro. Jiro Dreams of Sushi és una elegant meditació sobre el treball, la família i l’art de la perfecció, a la vegada que fa una crònica de la vida de Jiro, tant del món culinari com del seu paper de pare afectuós però també complicat.

Podeu adquirir-ne entrades aquí.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *