Categories
Saló del Manga Barcelona

Activitats gastronòmiques del 18è Saló del Manga

En els últims anys la cuina japonesa ha traspassat fronteres, essent un dels ponts que ha sabut connectar Orient i Occident, esdevenint un punt de partida per despertar l’interès per l’enorme patrimoni cultural que atresora Japó. Aquest és un dels motius pels que el XVIII SALÓ DEL MANGA DE BARCELONA serà un punt de trobada de grans figures de la gastronomia japonesa.

 

Entre les activitats del certamen hi haurà tallers de cuina al llarg dels quatre dies que dura el Saló:

Els grans mestres de la cuina Ferran Adrià i Hiroyoshi Ishida reviuran l’estada que l’exclusiu restaurant Mibu de Tòquio va fer al elBulli al 2003. Juntament amb Albert Raurich, antic cap de cuina de elBulli i artífex del barceloní Dos Palillos, els tres protagonitzaran una singular masterclass culinària establint llaços d’unió entre Japó i la Mediterrània. La cita serà dissabte 3 de novembre a la tarda. Cal assenyalar que d’aquella experiència es va editar el manga Mibu – elBulli, que narra amb detall com es van desenvolupar aquelles jornades en les quals ambdós restaurants es van convertir en un de sol.

Els tallers de cuina també comptaran amb la participació de reconeguts xefs japonesos de Barcelona. Hideki Matsuhisa del restaurant Koy Shunka i el Mestre Tan de ICHO per primera vegada compartiran escenari per a mostrar en directe les seves tècniques de tall de peix per a sushi. El mestre pastisser Takashi Ochiai impartirà sengles tallers sobre dos populars dolços japonesos: el dorayaki i el mochi. També mostraran el seu art culinari els cuiners Kenji Ueno de Can Kenji i Nobutada Kawagoe del Bouzu en un taller conjunt sobre okonomiyaki i gyoza. Naoyuki Haginoya del Grup Nomo ens mostrarà la seva particular reinterpretació de la cuina tradicional nipona. Atsushi Takata de La cuina de Uribou i Kazutoshi Komuta del Shibui ens sorprendran amb els seus “aperitius entre dues terres”. Mutsuo Kowaki, juntament amb Hiroki Yoshiyuki del Ramen-ya Hiro, impartiran un taller de fideus udon i ramen casolà. Keisuke Ohtani del Matsu ens delectarà amb la seva demostració de sushi decoratiu. A més es faran tallers d’Onigiri a càrrec de Shoko Nakanishi i de l’etiqueta en la taula a càrrec de Natàlia Mazarredo per part del Consulat General del Japó a Barcelona, mentre Yoka Kamada, representant a Fundació Japó, realitzarà un taller de bento inspirat en personatges de Manga.

Les activitats gastronòmiques d’aquesta edició estan dirigides i presentades per Roger Ortuño Flamerich, autor de ComerJapones.com, seleccionat pel ministeri d’Afers Exteriors de Japó com el blog més influent a Espanya i Amèrica llatina sobre gastronomia japonesa. A més, cal destacar la col•laboració de Fundació Japó que ha possibilitat la presència de Hiroyoshi Ishida al SALÓ DEL MANGA.

A més, enguany el SALÓ DEL MANGA compta amb una gran àrea de restauració japonesa amb la participació de deu expositors que oferiran una variada oferta gastronòmica. Aquests expositors són Bouzu, Restaurant Ikkiu, Tayoyashi, Gladstars Takoyaki + Tea, Daifuku, Yatai, Pastisseria Ochiai, Be Noodle, Mecato i Momi & Toys.

 

EXPOSICIÓ

El Saló dedica l’exposició Manga a la carta a la presència de la gastronomia en el còmic japonès. La mostra es divideix en dues seccions, una dedicada a ensenyar com diferents plats i aliments que estan presents en populars manga o donen noms a personatges, mentre que la segona exposa manga que tenen la cuina com a tema protagonista
L’exposició també inclourà pàgines originals del manga Mibu – elBulli. Els autors d’aquest Manga són el dibuixant Dai Ochiai i la guionista i divulgadora Naomi Tanaka, que també estaran presents al SALÓ DEL MANGA.
A més es comptarà amb pàgines originals del manga Let’s cook!, dibuixat per autors espanyols.

 

TALLERS DE CUINA – HORARIS

 

DIJOUS 1 DE NOVEMBRE

16:00. Normes d’etiqueta en la taula. Natàlia Mazarredo (Consulat General de Japó a Barcelona)

18:00. Tall de peix per a sushi. Hideki Matsuhisa (Koy Shunka) i Mestre Tan (ICHO)

 

DIVENDRES 2 DE NOVEMBRE

12:30. Okonomiyaki i gyoza. Kenji Ueno (Ca Kenji) i Nobutada Kawagoe (Bouzu)

16:00. Reinterpretant la cuina tradicional. Naoyuki Haginoya (Grup Nomo)

18:00. Aperitius entre dues terres. Atsushi Takata (La cuina de’l Uribou) i Kazutoshi Komuta (Shibui)

 

DISSABTE 3 DE NOVEMBRE

11:00. Onigiri. Shoko Nakanishi (Consulat General del Japó)

12:00. Taller bento Manga. Yoka Kamada (Fundació Japó)

16:00. Restaurants japonesos a Espanya. Roger Ortuño Flamerich (ComerJapones.com)

16:30. Relació elBulli i Japó. Influència japonesa en l’alta cuina d’Occident. Ferran Adrià (elBulli)

17:00. Taller de dashi. Hiroyoshi Ishida (Mibu). Amb la intervenció de Ferran Adrià (elBulli) i Albert Raurich (Dos palillos).

 

DOMENICA 4 DE NOVEMBRE

11:30. Dorayaki. Takashi Ochiai (Pastisseria Ochiai)

13:00. Mochi. Takashi Ochiai (Pastisseria Ochiai)

16:00. Taller de fideus udon. Mutsuo Kowaki. Ramen casolà. Hiroki Yoshiyuki (Ramen-ya Hiro)

18:00. Sushi decoratiu. Keisuke Ohtani (Matsu).

 

Font: Ficomic.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *