Categories
Cultura japonesa

“Fude Samurai”, un videojoc per a aprendre japonès creat a les Balears

Qui ha dit que els videojocs no són educatius? Us presentem “Fude Samurai“, un joc amb el qual podreu aprendre els 103 kanjis necessaris per al nivell més baix dels exàmens oficials de japonès (JLPT5 o Nôken 5), a més de vocabulari. L’ha creat l’empresa Osom Videogames, ubicada al ParcBit de Palma de Mallorca. A més, recentment els han concedit el premi RTVE Interactiu per aquest joc, en el certamen 3D Wire, el Mercat Internacional d’Animació, Videojocs i New Media, que es va celebrar del 10 al 14 d’octubre a Segòvia.

Els creadors de Fude Samurai són Víctor García i Renato Roldán d’Osom Videogames, una empresa creada el desembre de 2011 i assentada al ParcBit de Palma de Mallorca. Es tracta d’un videojoc d’acció, del tipus mata mata, en el que, a més, es va aprenent l’escriptura japonesa; Un nou concepte de videojoc que un dels autors defineix com a ‘arcade e-learning‘. Tal com expliquen a la seva web, van decidir crear aquest joc perquè “el japonès és una de les llengües més difícils d’aprendre, especialment per als occidentals. Aquesta dificultat fa que la gent tingui por d’aprendre llengües exòtiques com el japonès. Per això Fude Samurai intenta mesclar entreteniment amb aprenentatge mitjançant un joc d’estil arcade“. I no només això, sinó que aquest joc transpira cultura japonesa en més d’un aspecte. I no ens referim només als fons de pantalla. El nom del protagonista mateix, Fude, és el nom en japonès dels pinzells utilitzats per a fer cal·ligrafia o shodô.

Gràcies als premis, Fude Samurai podrà optar a formar part de la futura plataforma de continguts i serveis multimèdia que RTVE oferirà a tot el món hispà. Actualment s’està traduïnt a 9 idiomes perquè es comercialitzarà a nivell mundial. Sortirà properament a la venda i funcionarà en Android i iOS.

Podreu adquirir-lo properament a la pàgina oficial. Us informarem de quan surti a la venta!

Us deixem amb algunes imatges que molt amablement ens han cedit de d’Osom Videogames (Primícia zonajaponesa.com!)

 

Si voleu veure’n el vídeo, aquí el teniu:


Volem aprofitar per felicitar Osom Videogames pel premi i per la idea del joc, que creiem que és original, fresc, entretingut, i a més educatiu! Estem segurs que tindrà èxit.

 

12 respostes a ““Fude Samurai”, un videojoc per a aprendre japonès creat a les Balears”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *