Categories
Notícies Reportatges Saló del Manga Barcelona

Saló del Manga: un resum (actualitzat 31/10/12)

A poc a poc van apareixent més informacions sobre el Saló a la pàgina web de Ficomic i des de Japanzone n’estem al corrent. Del dijous 1 de novembre al diumenge 4 tindrem tot un senyor saló al palau número 2 de la fira de Montjuic. Convidats confirmats, venda d’entrades, premis… voleu un resumet fins a dia d’avui?

 

 

Convidats

Des de fa temps aquest és un dels pals de paller del Saló ja que dóna a conèixer l’acceptació que té el manga. Aquest any vindran:

Hiro Mashima: Mangaka. Potser un dels convidats més esperats ja que es tracta del creador de Fairy Tail i de Rave. Ambdós manga publicats per Norma Editorial, que col·labora amb la vinguda de l’autor al Saló.

Toshiyuki Kubooka : Director d’animació. Amb la col·laboració de Selecta Visión, ve a presentar el seu darrer film “Berserk: La Edad de Oro I – El Huevo del Rey Conquistador” que edita Selecta Visión.

Nozomu Tamaki: Mangaka. Presenta la seva obra Bailando con vampiros, una història de vampirs que serà editada  a Espanya ( tant el DVD com el manga)per l’editorial Yowu Entertainment. Es tracta d’una nova editorial que es presentarà al Saló del manga i comença amb aquesta obra de vampirs la seva incursió en el mercat.

Masao Maruyama: Cofundador de l’estudi Madhouse el 1972. Productor i director creatiu des del 1980. Madhouse és l’encarragada de Hiroshima, Monster, Death Note, Cardcaptor Sakura, etc. Un pes pesant de l’animació japonesa que el passat 2011 va fundar un nou estudi ( el Mappa) per crear treballs més alternatius.

Hiroshi Matsuyama: president de l’estudi de videojocs Cyberconect2. Estudi responsable de la saga Naruto Ultimate Ninja.

 

Convidats relacionats amb el manga Mibu-elbulli. Un manga que relata el desplaçament de l’equip del restaurant Mibu, potser el restaurant més exclusiu del món ( compta sols amb uns 300 clients) , al Bulli de Ferran Adrià, on van cuinar-hi durant tota una setmana. Un manga que ha estat publicat en japonès i espanyol, però sols pels clients d’aquests restaurants. Si voleu més informació consulteu el blog de mangaland. Tots vénen amb col·laboració amb la Fundació Japó Espanya.

 

Hiroyoshi Ishida: Cuiner i propietari del restaurant Mibu a Ginza (Tòquio). La seva cuina és exquisida i cuidada. Va mantenir una trobada amb Ferran Adrià al 2003 al restaurant el Bulli.

Tomiko Ishida: Amfitriona del restaurant Mibu i esposa de Hiroyoshi Ishida. S’ocupa d’aspectes decoratius , de rebre els clients i instruir-los en la cuina japonesa, entre altres aspectes.

Dai Ochiai : Mangaka . Dibuixant del manga Mibu-elBulli. No té una carrera molt prolífica per motius personals.

Naomi Tanaka: Guionista del manga Mibu-elBulli. Escriptora i articulista en diaris, revistes femenines i d’empresa. Clienta exclusiva del Mibu des de fa 25 anys.

 

 Projeccions

Ja podeu consultar el programa de les projeccions.

Dijous, 1 de Novembre

12:00 Anime a la carta (Per a tots els públics) – Sala d’Actes 1

  • Amasando Japan ( V.E)
  • El Rei del Sushi.(V.E)

19:00 Anime de Zombies i Vampirs (A partir de 7 anys) -Sala d’actes 2

  • Bailando con Vampiros ep.1 (V.E)
  • Blood C ep.1 (V.E)
  • High School of Dead OVA (V.E)

Divendres, 2 de Novembre

17:00 Especial Carta para Ferran (Per a tots els públics) -Sala d’Actes 1

19:00 Anime d’Or (A partir de 7 anys) -Sala d’Actes 2

  • Madoka Màgica ep.1 (V.E)

19:30 Anime a la carta (Autoritzada per a tots els públics)- Sala d’Actes 2

  • Shin Chan y el Chuletón Imposible (V.E)

Dissabte, 3 de Novembre

19:00 Anime d’Or (A partir de 7 anys) -Sala d’Actes 2

  • Berserk: La Edad de Oro (V.E)

Diumenge, 4 de Novembre

11:00 Songokumanía: el Big Bang del Manga (Per a tots els públics)- Sala d’Actes 1

18:00 Anime d’Or (Per a tots els públics)-Sala d’Actes 2

  • La gran aventura de abeja Hutch (V.E)

19:00 El Nou Anime que ve (Per a tots els públics)- Sala d’Actes 1

Gastronomia

Un resum  sobre totes les activitats de gastronomia.

Cosplay

També és una de les característiques del Saló, que des de fa anys molts aficionats van disfressats dels seus personatges preferits. El fenomen és tant popular que s’organitzen concursos estatals () i mundials. Aquest any el Saló fa un pas més i organitza una exposició per homenatjar el cosplay.

Podrem veure una exposició de quinze vestits ( deu espanyols) on podrem identificar vestimentes del manga, l’anime, la literatura, algunes pel·lícules i videojocs. Podrem apreciar la passió amb què fabriquen els seus vestits els cosplayers.

A més es faran tallers i taules rodones amb cosplayers italians i espanyols. A més el divendres 2 d’octubre hi haurà el concurs de cosplay del Saló i el dissabte el concurs el guanyador del qual anirà al World Cosplay Summit.

El dijous 1 de novembre totes les persones que vinguin disfressades de personatges de Bola de Drac entraran gratis al Saló entre les 10 i les 14 hores. La disfressa cal que sigui integral, no parcial. L’accés a la zona de l’escenari serà a partir de les 12 hores i a les 13 hores es realitzarà la comptabilització dels disfressats per al Guinness World Records.

 

 

Escenari

S’ha anunciat l’actuació de Loverin Tamburin, en podeu escoltar algunes cançons.  El grup, que va començar al 2006 , oferirà dos concerts el dissabte i el diumenge a la tarda.

Ja podeu consultar tot el programa de l’escenari. L’intent de fer el rècord Guinness de personatges vestits de Bola de Drac, els concursos de cosplay o una actuació de l’associació Wa Rei Ryu  són algunes de les propostes no musicals que podreu trobar.

Pel que fa a grups, n’hi ha molts i de bons, però destaquem l’actuació dels amics de White Noise el dissabte a les 12:00.

 

Premis

Fins el dimarts 16 d’octubre es pot participar en la votació de les millors obres editades entre l’ 1 de setembre de 2011 i el 31 d’agost de 2012. Tot i que no tenen dotació econòmica, són importants per la repercussió que tenen, ja que donen a conèixer els millors manga i anime.

 

D’altra banda ja podeu llegir l’obra guanyadora del concurs manga d’aquest any, la trucha arco íris , només us ocuparà un minut, però val la pena.  Felicitats al guanyador, el Lleidatà Eduard Balust.

Entrades

Ja estan a la venda les entrades anticipades per internet. Consulteu aquí per assabentar-vos de com adquirir-les.

General: 6€.

Amb descompte carnet jove: 4€ ( de venda exclusiva a taquilles)

Grups escolars: 2€ (de venda exclusiva a taquilles; necessari carta on indiqui número d’alumnes)

Gratuït només per gent que faci cosplay el divendres 2 de novembre.

Podeu consultar més informació al web de Ficomic.

 

10 respostes a “Saló del Manga: un resum (actualitzat 31/10/12)”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *