Categories
Presentació Saló del Manga Barcelona

Novetats de Planeta – Saló del Manga 2012

La presentació de novetats de l’editorial Planeta DeAgostini va ser el dissabte 3 de novembre a la Sala 1 del passat Saló del Manga, i va anar a càrrec d’Ignasi Estapé i David Hernando. La Cristina hi va assistir i ens n’ha fet la crònica (gràcies Cristina!). Força novetats i reedicions molt esperades per al 2013 van marcar la trobada. Voleu saber quines?

.

.

.

 Saló del Manga

Amb un petit vídeo van mostrar  un tastet de les novetats de l’editorial publicades en dates properes al Saló del Manga 2012. Són aquestes:

 

– One Piece Color Walk

Esperada recopilación de ilustraciones a todo color de uno de los mangas más importantes del momento, firmado por su autor Eiichiro Oda.

15,95 €

 

.

– Inazuma Eleven Go! 1 de Ten ya Yabuno. Nova col·lecció d’aquesta nissaga futbolística. – 7,95 €. Shônen infantil.

.

– Master Keaton 1 de Naoki Urasawa – 12 volums, oberta –  bimestral – 14,95€ –  Seinen.

Taichi Hiraga Keaton…Hijo de padre japonés y madre británica. De nacionalidad británica. Graduado por la Universidad de Oxford. Ex soldado del SAS y arqueólogo. Profesor universitario de tercera y temerario detective en sus ratos libres. Con todos estos ingredientes se cocina el nacimiento de un héroe del misterio.

.

– Toriko (Pack vol.1 i 2) – oberta – mensual – 9,90€ (pack), 7,95 € (volums individuals) – Shônen

L’han estrenat al Saló en un pack dels dos primers volums i ha resultat tot un èxit. Cosa no gens estranya, ja que també està triomfant a la Shônen Jump nipona.
Pack disponible fins a esgotar existències.
Després vendran aquests primers volums a preu individual.

La acción transcurre en La era Gourmet. El jefe de cocina del hotel que depende de la Organización Gourmet Internacional, Komatsu, se ve en el compromiso de conseguir carne de cierto cocodrilo por orden del director ejecutivo de dicha organización.
Escogen a Toriko, el cazador gourmet, para que lleve a cabo tal misión. Komatsu y Toriko partirán, arriesgando sus vidas en pos de los mejores ingredientes del mundo. ¿¡Qué pasará!?

.

– Bola de Drac (edició especial 20è aniversari) d’Akira Toriyama – 45 €

Edició especial per al 20è aniversari de la seva publicació a Espanya. Per a Planeta ha resultat un desafiament fer quelcom millor que l’edició definitiva. La negociació amb Shueisha i Toriyama ha estat molt dura, ja que al Japó no han fet res de semblant.

Es tracta d’una edició única al món.
Els japonesos van acceptar aquesta publicació especial 20 anys amb dues condicions: 1) que fos una edició limitada i numerada que estigués a la venda només un mes, i 2) que tanqués un arc argumental. Per aquesta raó, han fet dos volums autoconclusius de l’origen de la nissaga i del primer torneig d’arts marcials.
Això sí, amb una nova traducció i maquetació, a tot color, amb pàgines extra, un cofre, tapa dura… En resum, per a col·leccionistes que adorin Bola de Drac. I, encara millor, en versió catalana i castellana (noves traduccions de Verònica Calafell i Marc Bernabé, respectivament).

.

Per a 2013

 

Nausicaä

Nausicaä de Hayao Miyazaki. Edició integral de dos volums. Es vendrà com al Japó: en conjunt dins d’una caixa. Per a l’ocasió faran una nova traducció i maquetació i el sentit de lectura serà japonès. El treuran pel Saló del Manga 2013.

– Hi no tori (Fènix) d’Osamu Tezuka. Serà una edició integral de 12 volums, en cartoné i com l’edició japonesa. Començarà a editar-se a l’abrili treuran 3 o 4 volums a l’any. 25€ cada volum.

– Es vol fer un rellançament de Trazado, la línia de l’editorial que recull obres mestres del còmic. Hi han aparegut títols com  ‘From Hell‘, ‘Buda‘ o ‘Adolf‘ (aquestes dues darreres, d’Osamu Tezuka).

 

Regreso al mar de Satoshi Kon. Volum únic, reedició amb format tapa dura sense sobrecoberta (cartoné). Reedició d’una història curta del desaparegut Satoshi Kon que s’havia publicat als anys 90.

– Guies de One Piece. Treuran les cinc guies de la sèrie en el propers dos anys. La primera la volen editar per l’abril. Valdran 9,95€ cadascuna.

– Tutor Hitman Reborn d’Akira Amano. La sèrie es va aturar per falta de vendes, però ara la reprendran a partir del número 13 (recentment ha finalitzat al Japó, al número 42). Els volums fins ara publicats per Planeta eren a un preu de 5,50€.

.

Per altra banda, Planeta ha «heretat» aquestes obres de Shueisha, fins ara publicades per EDT:

 Saint Seya de Masami Kurumada. L’edició serà igual que la d’EDT (i els traductors seguiran essent els mateixos). Començaran a treure material a partir del volum 7 i els números esgotats es reposaran amb el logo nou.
Els errors del kanzenban se solucionaran.
Cada volum valdrà 10€ i començaran a sortir entre el primer i el segon trimestre de 2013.

– Naruto de Masashi Kishimoto. Com en el cas anterior, es mantindrà el disseny d’EDT. Pel gener sortirà el volum 61 (edició en castellà) i treuran uns 3 o 4 volums a l’any (ja anem al ritme del Japó). També continuaran amb l’edició catalana, encara que potser li donaran més periodicitat perquè ara va amb uns números de retard respecte al castellà (van pel 54)  i consideren que això és un desavantatge; no han acabat de decidir com ho faran.

 

.

.

Alguns apunts 

Aquestes són alguns dels temes que es van tractar en el torn de preguntes.

– Artbooks: és complicat de decidir quants n’editaran. Si el de One Piece funciona segurament treuran la resta dels de la sèrie.

– Dragon Quest: Square Enix i Shueisha estan discutint sobre els drets. Per tant de moment està bloquejat.

– Yawara! en castellà: no la publicaran.

– Conte de Monster: segurament sortirà per abril / Salò del Còmic.
Com a llibre fetitxe El cuento del monstruo sin nombre, de Naoki Urasawa és un conte que coneixen molt bé els lectors de Monster.

Bola de drac: tenen algunes coses en estudi (artbooks, llibre de les pel·lícules…). A Planeta li agradaria fer cofres amb la resta de la història aprofitant altres aniversaris; però caldrà posar-se d’acord amb els japonesos pels drets. Si les vendes fossin molt bones facilitaria les negociacions.

– Visita d’ Akira Toriyama a algun Saló: Planeta ho demana però a Toriyama no li agrada viatjar…

– Marxandatge  de Bola de drac, One Piece…: han publicat un calendari de One Piece i durant el 2013 volen treure alguna cosa més (sense concretar).

– Reedicions d’obres de Wataru Yoshizumi: van manifestar que és una autora amb bons resultats per a l’editorial, i de la que tenen material per a fer kanzenban….

El puño de la estrella del norte: Planeta no té la llicència; Per tant de moment queda aturat.

– Temàtica shôjo: de moment no hi ha intenció de publicar res concret.

– Temàtica yaoi: igual que en el cas del shôjo.

– Yaiba: van aclarir que en tenen la llicència.

– Yûyû Hakusho: de moment no tenen intenció de publicar-la.

– Emma de Kaoru Mori: no es publicaran els dos últims volums perquè la llicència està cancel·lada.

– Love.com: no treuran els dos volums extres de la sèrie.

– Manga coreà (manhwa): malgrat tenir certa qualitat no va sortir massa bé la prova que vàren fer. Al 2013 no publicaran res.

– Disney: està en estudi reprendre els tractes per Kingdom Hearts, però sembla que hi ha dificultats. Amb la unió de Lucas Films i Disney, en un futur es pot plantejar treure còmics d’Star Wars, però encara és massa recent.

Pokemon: no publicaran res.

– Yoyo bizarre adventures, Kochikame…: aquestes sèries tan llargues i antigues són complicades degut a què les vendes no són prou importants.

– 3 volums especials dels jocs de la Wii d’Inazuma Eleven: com que la sèrie funciona molt bé, és molt possible.

– El públic assistent va proposar a Planeta de fer sobrecobertes per als volums d’EDT de les sèries que ara publicaran ells, per tal que malgrat ser editorials diferents es vegin tots els volums iguals. Sembla que la proposta els va agradar i que l’estudiaran.

– Hi ha diverses sèries interrompudes per vendes insuficients que estan a l’espera de tornar-se a publicar. Una d’elles era Tutor Hitman Reborn, de la qual ja hem parlat més amunt. Detroit Metal City també està a la llista, però no es van pronunciar al respecte. Sobre Team Medical Dragon, van dir que era molt difícil que continués. Després de Tutor Hitman Reborn, no se sap quina sèrie ‘treuran del congelador’.

.

Secrets a veus?

— Obra inèdita de Tezuka: literalment van respondre «esto no se puede decir, de momento». Aquest “de momento” ens fa pensar que sí tenen alguna cosa en ment…

— Obres de Naoki Urasawa: «Yawara! en castellano no la editaremos, piensa en otros deportes. Nos haría muy “felices” publicarlo». Podem interpretar-ho com a indirecta sobre Happy!? (Happy! és un manga del mateix autor que tracta sobre una tenista. De 15 volums; a més, ‘happy’ significa “feliç”, “content” en anglès 🙂

— Obres de Wataru Yoshizumi: la resposta va ser :«habrá noticias en 2013». Aquest comentari més el que van dir sobre l’autora anteriorment (mireu més amunt), fa pensar que hi haurà novetats…

.

.

Haurem d’esperar per veure si aquestes ‘indirectes’ es compleixen o no!

Una resposta a “Novetats de Planeta – Saló del Manga 2012”

A veure que ens diran sobre Naruto en Català. Fins el moment hi ha una diferencia de 6 toms entre les dues versions, si segons com dieu, per cert això del tema periodicitats només ho he llegit aquí, doncs fàcil d’arreglar, mensual fins a atrapar al versió castellana.

Encara que sigui de la versió castellana, el disseny que van ensenyar del tom 61, collonut.

Tot i que encara no l’he llegit, Bola de drac 20è aniversari, si que me l’he fullejat, i en quan a traducció, tan de bo així hagues estat l’Edició Definitiva. I l’aspecte genial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *