El restaurant japonès Wagokoro de Barcelona, especialitzat en cuina tradicional kaiseki, organitzarà al llarg del 2013 diversos cursos de cuina de temàtiques ben diferents: tapes japoneses, fideus, plats d’origen xinès i coreà i també un curs bàsic de cuina japonesa. Vols saber-ne més?
Monogràfic: Els fideus en la cuina japonesa
Dates: Dimarts 15 de gener
Horaris:
Grup matins: de 12h a 15h
Grup tardes: de 19h a 22h
Descripció:
Curs d’una sessió de 3h que permet conèixer els diferents tipus de fideus utilitzats en la cuina japonesa: soba, udon, ramen i yakisoba, així com les seves diferents formes de preparació: en fred per a l’estiu, amb sopes calentes per a l’hivern, saltejats, amb diferents acompanyaments, etc. i tot en versions més elaborades, per als que els agrada la bona cuina, i altres més ràpides, per als que no tenen tant temps per cuinar.
Preu: 80,00 € incl. degustació de tots els plats, begudes i material escrit amb les receptes.
.
Cuina japonesa I – Bàsic
Dates: Dimarts 5, 12 i 19 de febrer.
Horaris: 19h30 a 22h
Descripció:
El curs de CUINA JAPONESA I és un curs bàsic adreçat a tots els nivells de coneixement que permet obtenir una visió global i àmplia de la cuina japonesa i adquirir les nocions bàsiques necessàries per preparar a casa una gran varietat de plats. A cada sessió l’alumne prepara, seguint les explicacions i instruccions del xef japonès Kenya Nakamura, un seguit de plats representatius de les diferents tècniques culinàries que més s’usen en la cuina japonesa:
- Dashi – Elaboració del brou japonès amb ingredients naturals, base indispensable per a la preparació posterior de molts plats i salses.
- Gohan – Cocció l’arròs japonès en olla tradicional, arròs que serveix tant per plats calents com per a la preparació de les diferents versions de sushi.
- Sopa de miso – Coneixem i utilitzem diferents tipus de miso.
- Amanida japonesa
- Agemono – Plats fregits
- Nimono – Guisat japonès
- Itamemono – Plat saltejat
- Yakimono – Rostit
- Sushi per festes – Peix cru
El curs consta de 3 classes de 2,5 h en tres setmanes consecutives. Cada sessió acaba amb la degustació dels plats elaborats pels propis alumnes i es fa lliurament de material escrit amb totes les receptes del curs.
Preu: 210,00€ incl. 3 sessions de classes pràctiques, dinar o sopar, begudes i material escrit amb les receptes.
.
Monogràfic: Tapes japoneses
Dates: Dimecres 13 i 20 de març
Horaris: 19h30 a 22h
Descripció:
Nou!! Curs de dues classes de 2,5 h per aprendre a elaborar més de 10 plats japonesos, amb receptes senzilles i ràpides a base de diferents tipus d’ingredients frescos, per gaudir en un dinar informal amb amics, com a aperitiu o per acompanyar una cervesa a mitja tarda.
Preu: 140,00€ incl. degustació de tots els plats, begudes i material escrit amb les receptes.
.
Cuina japonesa III: Plats d’origen xinès i coreà.
Dates: Dimecres 15 i 22 de maig.
Horaris: 19h30 a 22h
Descripció:
Encara que actualment es consideren part de la cuina japonesa hi ha molts plats que tenen l’origen en les cuines xinesa i coreana. Plats tan famosos a occident com els gyoza, les salses agredolces, plats més picants, saltejats, etc. també es troben en la cuina japonesa actual. El curs de cuina III ofereix una aproximació als plats més populars de la cuina japonesa d’origen xinès o coreà, començant per les crestes gyoza d’origen xinès, plats amb kimchi (col fermentada picant d’origen coreà), saltejats de tofu i verdures amb salsa agredolça, plats de carn picant, etc. Es tracta de plats amb condiments i sabors diferents als originalment japonesos que aporten varietat i riquesa a la cuina popular japonesa actual. Plats fàcils i divertits de fer a casa.
El curs consta de dos CLASSES de 2,5 h en dues setmanes consecutives. Cada sessió acaba amb la degustació dels plats elaborats pels propis alumnes i es fa lliurament de material escrit amb totes les receptes del curs.
Preu: 140,00€ incl. 2 sessions de classes pràctiques, dinar o sopar, begudes i material escrit amb les receptes.
Condicions dels cursos:
Lloc: Tots els cursos es realitzen a la cuina del restaurant Wagokoro, al carrer Regàs, 35 de Barcelona. Mapa.
Professor: Xef japonès del restaurant WAGOKORO, Kenya Nakamura.
Participants: mínim 6 / màxim 8.
Per a més informació o reserves podeu trucar al telèfon 93 501 93 40.
.
.
Font: Blog del restaurant Wagokoro.