Categories
Agenda

Pel·lícules japoneses a les sessions del Cineclub Vic

Atenció osonencs amants del cinema japonès, perquè teniu  quatre molt bones pel·lícules a l’abast durant aquest primer trimestre de l’any de la mà del Cineclub Vic: “Hara-kiri: muerte de un samurai“, “Conociendo a Matsuko“, “L’illa dels records i el mirall màgic” i “El castell ambulant“. Us en donem els detalls tot seguit.

Títol: “Conociendo a Matsuko

Director: Tetsuya Nakashima (2006)

Intèrprets: Miki Nakatani, Eita, Yûsuke Iseya, Mikako Ichikawa, Asuka Kurosawa, Gori, Shinji Takeda

Sinopsi:

Shou (Eita) porta una existència d’allò més trista a Tòquio mentre intenta triomfar com a músic. Un dia el seu pare li demana que netegi l’apartament de la seva tieta Matsuko (Miki Nakatini), que ha aparegut morta als als 53 anys. El seu nebot decideix investigar el cas i aconsegueix  reconstruir els episodis de l’atrafegada, romàntica i fascinant vida de la seva tieta.

Basada en la novel·la de Muneki Yamada, Memories of Matsuko és una de les pel·lícules més aplaudides del cinema japonès dels últims anys. Un homenatge als grans clàssics de l’època daurada dels musicals de la Metro, però també als excessos cromàtics d’Amelie o als melodramàtics de Bailar en la oscuridad. Tetsuya Nakashima, una figura clau del cinema nipó, se serveix de la comèdia, el drama, el musical, el thriller o l’animació, per explicar a l’espectador una història trista de la manera més estranya i meravellosa possible. Memories of Matsuko va ser nominada a nou premis de l’Acadèmia Japonesa de Cinema.

Quan: dimarts 19 de febrer de 2013 a les 22h

On: Espai ETC, Passeig Generalitat, 48, Vic (Barcelona). Mapa

Entrada general: 5€; socis cineclub vic: gratuït

Més informació: Fitxa de “Conociendo a Matsuko” de Cineclub Vic

Distribuïda per Media3 en DVD, que inclou àudio en català.

.

Títol: “Hara-Kiri: muerte de un samurai

Director: Takashi Miike (2011)

Intèrprets: Kôji Yakusho, Naoto Takenaka, Hikari Mitsushima, Eita, Ebizo Ichikawa, Munetaka Aoki

Sinopsi:

Hanshiro (Ebizô Ichikawa) és un samurai sense recursos que arriba a la residència del clan Li decidit a posar fi a la seva vida mitjançant el ritual de l’harakiri. El líder del clan, però, intenta dissuadir-lo.

A través d’una sèrie de flashbacks, Hara-kiri endinsa en el drama, l’amor i la venjança. Es tracta d’un remake de la pel·lícula homònima del 1962, dirigida per Masaki Kobayashi. Tal com va fer amb 13 asesinos, el director Takashi Miike adopta un estil clàssic i s’allunya dels excessos narratius i estètics d’alguns dels seus treballs anteriors Es tracta d’un elegant film d’època, respectuós amb el gènere que aborda, d’acció continguda i amb intensos esclats de violència. Després d’anys de treball sense interrupció, Miike demostra que és un director genial, un mestre capaç de combinar escenes plenes de lirisme amb espectaculars lluites de grup. Aficionat a fer servir tot tipus d’efectes visuals a les seves pel·lícules, en aquest cas es va permetre el luxe de jugar amb les 3D. Però només amb una funció decorativa que donés més profunditat a la neu i els decorats.

Quan: dimarts 5 de març de 2013 a les 22h

On: Espai ETC, Passeig Generalitat, 48, Vic (Barcelona). Mapa

Entrada general: 5€ i socis cineclub vic: gratuït

Més informació: Fitxa de “Hara-Kiri: muerte de un samurai” de Cineclub Vic

.
.
A banda d’aquestes pel·lícules, més dirigides a públic adult, també hi haurà dues sessions a Cineclub Xic per a públic més universal:
.
Títol: “L’Illa dels records i el mirall màgic”

Director: Shinsuke Sato (2009)
Durada: 93 min.

La seva mare va morir quan era molt petita. El seu pare només pensa en la feina i Haruka decideix anar a viure a casa de l’àvia. La seva vida farà un tomb quan conegui una curiosa criatura que la portarà fins a l’Illa dels records.
És una de les produccions animades japoneses més reeixides dels últims anys. Va guanyar el Premi del Jurat al prestigiós festival Fantasia del Canadà i el premi a la millor pel·lícula animada de l’any de l’Acadèmia de Cine Japonès.

Quan: diumenge 17 de febrer de 2013 a les 17h

On: Espai ETC, Passeig Generalitat, 48, Vic (Barcelona). Mapa
Entrada 3€

Més informació: Fitxa de “L’ Illa dels Records i el mirall màgic” de Cineclub Vic
Sessió amb la col·laboració de Nits de Cinema Oriental

.
.

Títol: “El castell ambulant

Guió: Hayao Miyazaki sobre la novel·la de Diana Wynne Jones
Música: Joe Hisaishi
Durada: 119 min
Any: 2004

Sinopsi:

El castell ambulant  és la vuitena pel·lícula animada dirigida per Miyazaki per a Ghibli. Aquesta història sobre la recerca de la identitat ens presenta a Sophie, una jove de 18 anys tímida i poc sociable que cau sota un malefici. Aleshores la noia decideix cercar ajuda al castell errant del mag Howl.

Quan: diumenge 31 de març de 2013 a les 17h

On: Espai ETC, Passeig Generalitat, 48, Vic (Barcelona). Mapa
Entrada 3€

Més informació: Fitxa de “El Castell Ambulant” de Cineclub Vic

Distribuïda per Auruml’edició Bluray inclou l’ àudio en català.
Sessió amb la col·laboració de zonajaponesa.com

.

.

 

Propostes: Descobreix Ghibli 4.0

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *