Categories
Agenda Cultura japonesa

Taller “Paraules del silenci i del buit”

El contacte amb la natura ens fa aprendre la importància de mantenir una actitud tranquil·la i silenciosa per tal d’observar allò que ens envolta en tota la seva plenitud. En aquest taller de dues sessions tindrem la possibilitat d’experimentar com el silenci, el buit i l’espai en blanc alliberen la imaginació i afavoreixen l’acte creatiu, ja sigui amb unes paraules o a través d’una pinzellada.

.

El taller consta de dues sessions:

– La primera sessió estimularà la capacitat imaginativa dels participants amb una proposta de creació en forma de tanka, una forma poètica japonesa més antiga que el haiku, i que permetrà als assistents aprofundir en l’expressió poètica de sentiments profunds mitjançant un tipus de poesia igualment breu però amb paràmetres diferents del haiku. Seguidament es plantejarà una nova experiència en relació amb la tècnica pictòrica sumi-e. En aquesta ocasió es practicarà la representació de pètals de flors amb un traç més delicat per tal d’aconseguir creacions més elaborades sempre mantenint l’equilibri entre el negre de la tinta i l’espai en blanc.

– A la segona sessió els assistents podran participar en una proposta de pintura gestual de gran format en la qual s’haurà de deixar lliure la ment i el cos per tal d’aconseguir una pintura-acció de gest ràpid i espontani. A continuació, es farà una visita a la col·lecció d’obres d’Antoni Tàpies per tal d’intercanviar impressions entre tots en relació a la manera de fer de l’artista i la seva relació amb la filosofia i les expressions artístiques de la cultura japonesa experimentades al taller.

Taller a càrrec de Yoshihira Hioki i Mihoko Ono.

.

Requisits

Per participar en aquests taller es demana haver fet el de «Poesia d’aigua, tinta i sorra» prèviament i que organitzem dues vegades l’any. El proper serà el 4 i 5 de maig del 2013.

Data

Dissabte 26 i diumenge 27 de gener.

Horari

De 10:45 a 14:00 ambdós dies.

Lloc

Fundació Antoni Tàpies
c/ Aragó, 255
Barcelona

Mapa.

Entrada

60 euros les dues sessions.

Inscripció

Tfn: 932 075 862
Correus a: [email protected]

Organitza

Casa Àsia i la Fundació Antoni Tàpies

Contacte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *