Categories
Agenda Nits de Cinema Oriental Vic Notícies

Festival Nits de Cinema Oriental, presentació

Cartell_nits-2013Del dimarts 9 al diumenge 14 de Juliol, Vic acollirà de nou el Festival Nits de Cinema Oriental, un festival únic a Catalunya i Espanya, que aquest any celebra la seva desena edició. La presentació de les Nits va oferir un petit avanç del que podrem trobar aquest any.

Taiwan el país convidat

El país convidat d’enguany serà Taiwan, la raó d’aquest fet és que l’any passat Starry Starry Night va guanyar el premi Gat de la Sort de la secció oficial.De fet, la roda de premsa va comptar amb la presència del l’ambaixador de Taipei a Espanya, el Sr. Javier Ching-Shan Hou.

La mascota d’aquest any és en Xi Wang , un simpàtic ós de Formosa, dissenyat per l’estudi Xevidom.

roda-premsa-nits-2013-02

Menys dies, més pel·lícules

Els dies es redueixen però la programació augmenta. Aquest any hi haurà 16 pel·lícules a la secció oficial (7 d’elles Taiwaneses), i s’amplien a 6 les sessions infantils.

De la programació encara es desconeixen quins films japonesos vindran al certamen. Podeu consultar la primeres pel·lícules a la web oficial. Destaquem però la Taiwanesa The Soul of Bread, una comèdia romàntica molt vinculada a la gastronomia, i la India Barfi! Que tindrem la sort de poder veure en pantalla gran.

Comptaran amb els tradicionals Espais, la Bassa dels Hermanos, l’espai ETC i la renovada sala 1 del cinema Vigatà, amb un projector de 4K i un so ideal per gaudir del millor cinema.

Barfi

Molt més que cinema

I és que les nits són un aparador per a la cultura oriental, per acostar Àsia que cada any que passa està més a prop . Així doncs, i seguint la tradició, a la Bassa podrem degustar deliciosos sopars de Japó, de Cantón i de Taiwan . També tindrem exposicions, aquest any dedicada a l’aniversari de les nits i l’espectacle de les Bollywood diamons.

 

I per anar fent boca…

Durant el mes de Juny, la biblioteca Joan Triadú acollirà un cicle de tres pel·lícules dedicat al gran Yasuhiro Ozu. La distribuïdora barcelonina A Contracorriente Films està editant la filmografia d’Ozu en DVD i Blu-ray.

 mascota-cinema-oriental-2013-01

 

Ja ho sabeu! Reserveu agendes i estigueu atents a Japanzone o a la web oficial de les Nits, per estar a la nit de les novetats que vagin apareixent.

Bones Nits!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *