Categories
Agenda Cultura japonesa

Feliç dia de Tanabata!

Un any més, el dia 7 del setè mes, a gran part del Japó se celebra la festa de les estrelles, Tanabata (七夕).

Com ja us hem explicat en una altra ocasió, només en el dia d’avui (i si el temps hi acompanya) els enamorats Orihime i Hikoboshi poden retrobar-se creuant el riu celestial (ama no gawa), que es correspon amb la Via Làctia. Esperem que puguin aconseguir-ho!

Al Japó avui molta gent sortirà al carrer vestits amb els seus yukata a disfrutar del bon temps i gaudiran de les decoracions que engalanen els carrers en motiu d’aquesta festivitat, que tot i no ser una festivitat nacional, és seguida a gran part del país. Els japonesos, escriuen un desig un un tros de paper rectangular de colors anomenat tanzaku, i el pengen en unes decoracions de bambú. Les decoracions i els desitjos es cremaran al voltant de la mitjanit o l’endemà per tal que es compleixin.

Aquest any us proposem que feu la vostra pròpia versió del Tanabata a casa. Escriviu en un paper rectangular de colors un desig i pengeu-lo en alguna planta. I si voleu amenitzar una mica la decoració, us deixem un recull d’origami relacionats amb aquesta festivitat de les estrelles: Origami per Tanabata. Un dels membres de japanzone ja ho ha fet i aquí teniu el resultat. Esperem que us animeu vosaltres també i sorpreneu els de casa amb aquesta tradició japonesa amb un toc “d’aquí”.

Tanabata
Decoracions de Tanabata fetes amb origami.

 

Ah! I si no hi ha núvols al cel aquesta nit i voleu fer unes petites nocions d’astronomia per localitzar les estrelles protagonistes de la jornada, doneu un cop d’ull a aquesta entrada.

 

Feliç dia de Tanabata!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *